Reklama

Reklama

Hudbu složil, slova napsal

  • USA Music and Lyrics (více)
Trailer

Obsahy(1)

V 80. letech byl Alex Fletcher členem slavné hudební skupiny PoP. Zatímco jeho kolega Colin Thomson i po jejím rozpadu zůstal na špici hitparád, Alex upadl do zapomnění. Vystupuje už jen na plesech a poutích, kde jeho publikum tvoří hlavně bývalé fanynky, které už většinou překročily čtyřicítku. Se situací je smířený a žije celkem spokojeně. Jednoho dne se však objeví nečekaná nabídka. Nejúspěšnější popová hvězda Cora Cormanová byla kdysi také fanynkou PoPu a chce, aby pro ni Alex napsal nový duet, který by s ní zazpíval na turné. Písnička musí být hotová během několika dnů. Jenže Alex už deset let nenapsal ani notu. Pustí se do práce se sebevědomým textařem Gregem, ale moc se jim nedaří. Potom se však objeví svérázná Sophie, zaskakující za nemocnou kamarádku, která se Alexovi stará o kytky. Při zalévání jen tak mimochodem hravě dokončí rýmy, s nimiž se muži trápili, a když se Greg urazí a odejde, pokusí se Alex dívku přemluvit, aby mu pomohla. Sophie zpočátku váhá, ale nakonec na návrh přistoupí. Při práci se pomalu sbližují, svěřují si krachy v profesním i osobním životě a složí písničku, z níž je Cora nadšená. Autoři úspěch náležitě oslaví a stanou se milenci. Idyla však netrvá dlouho... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

choze 

všechny recenze uživatele

Grantova nejlepší necurtisovská romantika. Příběh dvou zraněných a zablokovaných tvůrčích duší, které si navzájem pomohou najít cestu zpět k tvorbě, samozřejmě se přitom zamilují a tvorba mezi ně i vstoupí a nakonec si skrz ni vyznají lásku, má pro mě zvláštní kouzlo právě ve sledování spolupráce dvou umělců, kteří se potřebují navzájem. Grant opět hraje Granta, Barrymore je rozkošná, písničky skvělé a k tomu vtipné vedlejší postavy a narážky na minulou i současnou světovou hudební scénu. To nízké hodnocení tady nechápu - asi koupím CSFD a rozpustím ji. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Poněkud rozpačitý mix (zasmějete se zhruba třikrát, nedojmete ani jednou), který nabere relativně předvídatelný směr a když už se dopracujeme do finiše, rozhodnou se ho tvůrci celý přisladit a celkový dojem naopak zbytečně zhořkne. Hugh Grant je jako vyhaslá samolibá hvězda relativně slušný, nostalgicky vzpomíná na lepší časy, se svou odhalenou hrudí, těsnými kalhotami i hlasovým projevem příjemně překvapí, místy ale své přednosti nemá kde uplatnit, což není jeho chyba. Bezesporu měl větší prostor než jeho partnerka Drew Barrymore, která je posledních pár let tak nějak furt stejná. Režisér Lawrence má v daném žánru nastudovaná všechna klišé a vzorce, sám ale do svých filmů takřka nic nevkládá a zejména jeho vinou snímek postupně propadá ke smutné průměrnosti. 60%. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený nízkym hodnotením ostatných... Pre mňa ide o prekvapivú (takmer)dorovnávačku kultoviek ako DENNÍK BRIDGET JONESOVEJ, PRÁZDNINY či NOTTING HILL. Áno, je to jednoduchšie, ale konečne to má vlastný príbeh a romantika ho obohacuje, nie naopak (Gerard Butler aj Matthew McConaughey hrajú presne v tých "amerických" typoch romantických filmov). Neskutočne suchý humor je nevtieravý, vzťahové klišé je minimálne a po prvý krát som mal pocit, že využite hudobného premyslu (vrátane pesničiek) je zmysluplné... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která se drží žánrového vzoru zuby nehty, ale neurazí, pobaví a celkem dobře se na ní kouká. Největším problémem je, že mezi Hughem a Drew to skoro vůbec nejiskří - docela zásadní fakt pro romantickou komedii. Navíc Hugh neumí moc zpívat, takže v roli hudební hvězdy, i když vyhaslé, nepůsobí zrovna věrohodně (při nahrávání proma ho Drew spolehlivě přezpívá...). ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Pre ľudí, čo poznajú históriu Wham! ešte o čosi lepší film. Schválne, Georgea Michaela pozná dnes každý, ale skúste si spomenúť na meno toho druhého. Jeho jediný album si už dozaista nepamätá ani skalný fanúšik Wham! . Hugh Grant takúto vyhaslú pop-superstár podáva s absolútnou gráciou a ústami postavy s nadhľadom ironizuje súčasný „music industry“, ktorý je už dávnejšie viac „industry“ než „music“. Music & Lyrics však neprináša na poli romantickej komédie nič nové a prevratné. Na poriadnu satiru na hudobný priemysel a jeho „hviezdy“ je film príliš mäkký, na komédiu málo zábavný, dramaticky je tu stokrát omieľaná línia stretli sa náhodou-zaľúbili sa – komplikácia-štastný koniec. A tak si na svoje prídu najmä mainstreamoví diváci. Ja film vidím ako lepší priemer, ktorý pozdvihuje najmä ústredná dvojica a niekoľko výborných sekvencií (najmä úvodný klip a jeho záverečná štylizácia do „pop up video“ z dielne MTV a jeho prostredníctvom rozprávané udalosti „po filme“). 7/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Hromada bramborové kaše, kterou nakydá Rhonda (Kristen Johnston) Alexovi (Hugh Grant) na talíř, mění v dalších záběrech výšku a tvar. (Fenk)
  • Během produkce byl pracovní název filmu "Music and Lyrics By...". (viperblade)

Reklama

Reklama