foto

Kristen Johnston

  • nar. 20.9.1967 (51 let)
    Washington, District of Columbia, USA

Biografie

Narodila se ve státě Washington a v dospívání hodně cestovala. Studovala herectví na Atlantic Theatre Company Acting School v New Yorku, kterou mimochodem společně založili David Mamet a William H.Macy.

Mezi její první snímky patří krátkometrážní THE ORKLY KID a THE DEBT, přičem druhý jmenovaný získal řadu ocenění na různých festivalech. Největší úspěch zaznamenala se seriálem TAKOVÍ NORMÁLNÍ MIMOZEMŠŤANÉ, za který získala dvě ceny Emmy a nominaci na Zlatý globus a TV Guide Award.

Po boku Mika Myerse si zahrála ve filmech AUSTIN POWERS: ŠPION,KTERÝ MĚ OJEL a AUSTIN POWERS: GOLDMEMBER. Dále se objevila v pokračování komedie FLINSTONEOVI s podtitulem VIVA ROCK VEGAS. V roce 2007 ztvárnila sestru Drew Barrymore v úspěšné romantické komedii HUDBU SLOŽIL, SLOVA NAPSAL s Hugh Grantem v hlavní roli. A letos si zahrála učitelku a zárověň kamarádku Anne Hathaway v komedii VÁLKA NEVĚST.

Objevila se na obalu desky NO SUBSTANCE punkové kapely BAD RELIGION. Hostovala ve slavných amerických seriálech NEMOCNICE CHICAGO HOPE, POHOTOVOST a SEX VE MĚSTĚ. V současné době hraje na WEST ENDU v Londýně ve hře LOVE SONG.V této hře účinkují i Cillian Murphy, Neve Campbell a Michael McKean.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2018 For the Love of George
Hurricane Bianca: From Russia with Hate
Swiped
2016 Thrill Ride
2014 Diagnóza žárlivost
2012 Bad Parents
Upírky
2011 S tím nic nenaděláš
2009 Najít štěstí
Válka nevěst
2007 Hudbu složil, slova napsal
2005 Strangers with Candy
2004 Duane Incarnate
2003 Nikdo se nic nedozví
2002 Austin Powers - Goldmember
Stage On Screen: The Women (TV film)
2000 Flintstoneovi 2 - Viva Rock Vegas
1999 Austin Powers: Špion, který mě vojel
1996 Apartmá v Londýně (TV film)
1995 Backfire!
1993 Debt, The
1985 Orkly Kid, The

TV seriály

2019 Máma (TV seriál)
Soup Town and a Little Blonde Mongoose (S06E18)
A Dark Closet and Therapy with Horses (S06E17)
Skippy and the Knowledge Hole (S06E16)
další epizody (6)
2018 Máma (TV seriál)
Foot Powder and Five Feet of Vodka (S06E11)
Flamingos and a Dance-Based Exercise Class (S06E10)
Pork Loin and a Beat-Up Monte Carlo (S06E09)
další epizody (8)
2017 Daytime Divas (TV seriál)
2015 The Exes (TV seriál)
Along Came Holly (S04E22)
What Dreams May Come (S04E21)
Gone Girls (S04E20)
další epizody (15)
2014 The Exes (TV seriál)
Catch It 'Cause You Can (S04E07)
Dawn of the Dad (S04E06)
Oh Brother Here Art Thou (S04E05)
další epizody (15)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
V nouzi poznáš kolegu (S06E09)
2013 The Exes (TV seriál)
How the Grinch Spent Xmas (S03E12)
True Lies (S03E11)
My Ex-Boyfriend's Wedding (S03E10)
další epizody (12)
2012 The Exes (TV seriál)
Pirates of the Care of Eden (S02E12)
He's Gotta Have It (S02E11)
Sister Act (S02E10)
další epizody (17)
2011 The Exes (TV seriál)
An Inconvenient Tooth (S01E05)
Lutz and the Real Girl (S01E04)
Working Girl (S01E03)
další epizody (5)
2010 Submissions Only (TV seriál)
Znuděný k smrti (TV seriál)
Útěk ze žaláře (S02E01)
2008 Puppy Love (TV seriál)
2005 Pohotovost (TV seriál)
Vánoce (S12E10)
Neštěstí (S12E08)
Lidský štít (S12E07)
další epizody (6)
2004 Sex ve městě (TV seriál)
Plác (S06E18)
2001 Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
Zpátky ke hvězdám, 2. část (S06E20)
Zpátky ke hvězdám, 1. část (S06E19)
Mary a Scoochie, 2. část (S06E18)
další epizody (12)
2000 Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
Hvězdy, pruhy a Dick (S06E08)
Náhradníci (S06E07)
Proč Dick neumí učit (S06E06)
další epizody (22)
1999 Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
Dobročinný Dick (S05E08)
Dračice Sally (S05E07)
Dicku, kdo přijde na večeři? (S05E06)
další epizody (23)
1998 Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
Šťastný nový Dick (S04E09)
Neslušný Dick (S04E08)
D III: Soudný den (S04E07)
další epizody (25)
1997 Microscopic Milton (TV seriál)
Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
Kurátor Dick (S03E11)
Tom, Dick a Mary (S03E10)
Sedm hříšných klipů (S03E09)
další epizody (25)
1996 Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
Veselé vánoční hody (S02E12)
Humor je těžká věc (S02E11)
Dick vzdává dík (S02E10)
další epizody (32)
1994 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Genevieve and Fat Boy (S01E07)
1956 As the World Turns (TV seriál)

Dokumentární

2013 Anonymous People, The
2002 TV's Most Censored Moments (TV film)
2001 Queen of the Whole Wide World

Host

TV pořady

2015 The 41st Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2009 Watch What Happens: Live (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
1999 The 51st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1998 The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1996 Christmas in Washington (TV pořad)
1989 The More You Know (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace