Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (609)

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Jak zde několik lidí správně napsalo tohle NENÍ Mr. Bean. Ten pravý žije v minimalistických půlhodinových skečích, nepotřebuje efektní scény, překombinované zápletky ani jakékoliv jiné filmařské berličky, ten pravý je utopen v osmdesátkové patině thatcherovské Velké Británie. Prázdniny jsou veskrze trapným a nudným filmem, který se líbí maximálně šestiletým dětem a který obsahuje jen jediný vcelku oslnivý moment (ano, film Plyaback Time režiséra Carsona Claye který bych strašně rád viděl celý). ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Disaster has a passport. Scénáristé, Atkinson a Bendelack, nezapřou inspiraci francouzským tvůrcem Jacquesem Tatim (už ten samotný název!), ale jako kdyby vůbec nepochopili zábavnost a nadčasovost jeho filmů - jedná-li se o shluk několika postav na omezeném prostoru, jde o vyzdvižení zvukových efektů a jejich přehnání (Playtime), popř. dlouze vystavěnou scénou s geniálním načasováním (zbytek tvorby). Zato fórky v Prázdninách pana Beana jsou zkratkovité, na jedno použití a zvukové efekty vynikají snad jen v "kuřecí scéně"._____ Jak už zaznělo v mnoha komentářích přede mnou, tohle není Bean, kterého všichni známe a milujeme z televizních skečů, o to víc zamrzí a fanoušky naštve, že jsou zde patrné jeho záblesky (scéna s došlou baterií do kamery). Pokud je nějaký vtípek převzán z televizních skečů (rozveselování smutného dítěte, způsob, jak zůstat vzhůrů apod.), působí to křečovitěji než v Největší filmové katastrofě. A nejhorší vizitkou pro film s panem Fazolí je asi to, že je nejmíň zajímavou postavou v celém filmu na úkor brilantně zahraných malých roliček Karla Rodena, Willema Dafoea a Jeana Rocheforta. A protipůl v podobě malého ruského chlapečka, zjevně parodii Kolji, nesahá ani po kotníky protivníkům pana Beana z příhod v lázních._____ Jinak: Může naprosto geniálních cca. 10 minut, utahujících si z filmařů ala Vincent Gallo, udělat ze sračky dobrý film? Ne, nemůže, ale na ty hodně slabé tři v tomto případě plně postačí. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jen hodně slabý odvar Mr. Beana, který rozesmíval milióny diváků. Příčinu bych neviděl v samotném Atkinsonovi, ale hlavně ve velmi slabém scénáři, který divákovi nemá absolutně co nabídnout. Pokud jste Beanův fanoušek tak za zkouknutí stojí, ale jinak bych moc nedoporučoval. Navíc většina scének byla použita už dříve a to mnohokrát lépe. Co se týče přítomnosti hvězd Willema Dafoea a Karela Rodena tak ty tu nepředvádí nic stětaborného.... ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Nejen pro mě jeden z nejlepších komiků, co kdy stanuli před kamerou, se konečně po mnoha epizodách seriálu dočkal i uvedení ve filmu. Ten byl možná pro mnohé zklamáním, i já jsem neúmyslně bohužel těch pár negativ zaznamenal, ale jelikož zkrátka anglický humor v čele s Atkinsonem zbožňuji, tak jsem se mnohokrát zasmál (scéna s přijíždějícím dědečkem je opravdu geniální). A to je vlastně vše, co jsem od Prázdnin očekával, takže pro ty, co se také chtějí jen zasmát u oddechového snímku, čeká spokojenost. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ksichty, ksichty, starý ksichty...já už jsem na to asi moc starej... Chová se jako idiot, chodí jako idiot, párkrát se mi naskytla příložitost k pousmání - bohužel to není zásluha Beana. O scénáři se nemá cenu zmiňovat, jen vzpomínám na dobu, kdy poprvé přišel mr.Bean na obrazovky - pane to byl šrumec !!!! A proč jsem se díval? Kvůli svým dětěm. Ty se bavili náramně. Hlavně ten sedmiletej !!! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne (Anglicko, Veľká Británia) a Paríži, Avignone, Marseille, Oppède-le-Vieux, Sault, Cannes, Cavaillon, Millau, Villefranche-sur-Mer, Nemours a Saint-Vallier-de-Thiey (Francúzsko). (Arsenal83)
  • Atkinson sa v roku 2022 zamyslel nad tým, že keďže nebol ani športovcom, ani cyklistom, považoval cyklistickú sekvenciu za najťažšiu vec, akú kedy ako Mr. Bean urobil. (Arsenal83)

Reklama

Reklama