Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 4/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +výborný závěr filmu, herci ve vedlejších rolích, pěkná hudba, zdárně využité scenérie Francie -první hodinu je děsná nuda, nevyužitý potenciál, špatné načasování gagů a v podstatě scény nejsou vystupňované./// Pro mě je Největší filmová katastrofa petihvězdičkovím filmem. Beana mám rád a jeho příhody rovněž. I proto je pro mě tenhle film spíše zkamáním. Naštěstí né velkým. Protože to nějak neřeším a tentokrát je mi to celkem volné. Spíš si říkám, že je škoda, že jsem se tolik nenasmál. Určitě ne tolik jako u jiných epizod s panem Beanem. Ze začátku jsem z filmu měl křeč a ve 40cáté minutě si říkál: "Ještě že to má jen 90 minut". Opravdu mě žádná scéna nerozesmála. Snad jsem se jen párkrát pousmál. Zklamala restaurace. Zklamala cesta vlakem. Až ve chvíli kdy na plátno vstoupí Emma de Caunes, tak se film rozáří, začne být zajímavý a zábavný. To bohužel až v poslední půlhodině. Velice mě pobavili scény v kulisách 2 světové. A ještě více filnále v Cannes, které je věrně Beanovské a prostě celkově senzační. Být takový celí film dám jistě o * víc. Možná i plný počet. Jenže takhle je to rozporuplný film, který nakonec pobaví, ale když se na něj podívám znovu, tak jen na poslední půhodinu./// Celkem 62%/// ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Smutné, jak Mr. Bean skončil. Dokud nevlezl na filmové plátno, byl prostě úžasný. Největší filmová katastrofa už nebyla to pravé ořechové, ale byla rozhodně koukatelná a mně se líbila; nebyl to sice ten starý dobrý Bean, byl však vtipný a scénář měl hlavu a patu. To už se však rozhodně nedá říci o Beanových prázdninách. Scénář, dá-li se to tak nazvat, je zoufale slabý, zápletka zase neskutečně hloupá. Vtípky jsou dost pochybné, spíše křeč a nemohoucnost vymyslet něco kloudného, semtam se však člověk zasměje. Je to jedna velká recyklace toho, co tu už bylo, zasazená do bídného příběhu. A Roden nemá vůbec tak velkou roli, jak jsem si myslel dle toho haló kvůlivá jeho obsazení. Objeví se na začátku, kde ztratí synáčka a pak až na konci, kde ho zase najde, žádná sláva... Normálně bych šel s hodnocením snad ještě níže, ale trhalo by mi to srdce, takhle Beana tupit; už tak je to nedůstojné... 50% ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní nuda, kterou se Rowan Atkinson proploužil skoro až neochotně. Skutečného Beana v původní formě zahlédnete snad jen v závěrečných deseti minutách a i tady humor vyvěrá odjinud než byste čekali. Ani slušné finále, ani Karel Roden ve vedlejší roli vám ale zážitek nezachrání. Smutný konec televizní legendy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jo a jo a jo, tohle můžu. Díky opět skvělým Rowanu Atkinsovi sem se nenudil ani na chviličku, ba co víc, úžasně sem se bavil. Jeho cesta na pláž je fakt nabitá nejrůznějšíma fórkama a některý z nich jsou skoro až geniální. Sice jě tady Bean až trošku moc retadovanej, ve velký filmový katastrofě na tom byl líp, ale nijak to filmu neškodí. Takhle sám táhnout komedii dokáže fakt asi jenom Atkinson a když se k jeho grimasám a pohybovým kreacím přidá slušnej příběh s příjemným obasezením a skvělá svižná muzika, tak nemůžu jinak než za 5. Taky potěší Roden v jedný z vedlejších rolí, ale ne zas tak moc vedlejší. Tenhle film mi fakt dokonale zved náladu o 100% a o tom by to mělo být ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Rozhodně jsem čekala víc. Není to však vůbec špatné - bývalo by to bylo lepší, kdyby se film sestříhal tak na 60 minut... Beanův pitvořící se obličej totiž po nějaké té půlhodince poněkud začne nudit. Co se ale filmu upřít nedá je fakt, že některé pasáže skutečně umí rozesmát. Otázkou zůstává, zda by se na tento film dalo dívat bez Dafoea, Rocheforta, Rodena, krásné Emmy de Caunes a roztomilého ruského hošíka. Já si myslím, že ne... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Křestní jméno Beana (Rowan Atkinson) je zřejmě "MR", jak je patrné z letmého pohledu do jeho pasu. To je v souladu s několika zmínkami v původním seriálu Mr. Bean (od r. 1990), kde musel často uvádět své křestní jméno na různých formálních dokumentech a do závorky "křestní jméno" vždy psal "Mr.". Kdysi se objevovala vytrvalá fáma, že v Beanově pasu v nějakém seriálu nebo filmu je uvedeno jeho křestní jméno Rowan, jako Rowan Atkinson, ale nikdy nebyly uvedeny žádné konkrétní citace nebo snímky obrazovky, které by tuto fámu potvrzovaly, takže je pravděpodobně nepravdivá. Beanovo křestní jméno je tedy stále "Mr.". (imro)
  • Píseň, na kterou Bean (Rowan Atkinson) „zpívá“ a předvádí scénu s chlapcem v náručí, je sopránová árie „O mio babbino caro“ z opery „Gianni Schicchi“ od Giacoma Pucciniho. Zpívá ji Rita Streich za doprovodu orchestru Berlínské opery. (xisp)
  • Scény z červeného koberca sa natáčali na skutočnom filmovom festivale v Cannes 2006. Willem Dafoe neskôr potvrdil, že skutočná premiéra na červenom koberci bola pre film Juventude em Marcha (2006). (Arsenal83)

Reklama

Reklama