Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Idylické městečko Rockwell Falls budí na první pohled dojem ráje na Zemi. Ale když federální vyšetřovatel Steve Kady (Jeremy Sisto - Skrýš) do města přijíždí, aby zjistil, proč se tu už sto let nemění počet obyvatel, brzy objevuje, co se pod dokonalým povrchem opravdu skrývá. Kady se zaplétá do zvrácené spleti náboženských vášní a puritánské tradice, ze které se dosud nikomu nepodařilo uniknout. A tak v tomhle strhujícím a napínavém thrilleru musí Kady buď najít cestu ven – nebo zemře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Čo Rockwell Falls schváti,zpátky už nenavráti,česká múdrosť len trošku na inú tému-ktorá sa mi sem veľmi hodila.Tento film je na pol originálny.Už o prekliatych dedinách a mestách je veľa filmov ale o dedine,kde stále musí byt ten istí počet obyvateľov,tak to je podla mňa dosť originálne.Už s celkovou atmosférou to nebolo také aké som očakával.S atmosférou je to ako na hojdačke,niekedy parádne až mrazivá,inokedy tam kde by som ju očakával nie je žiadna.Lebo keď prídete do mesta,a za pár chvíľ vás všetci zdravia a následne vám chcú vnuknúť ich ideológiu,a zistite že keď nebudete s nimi tak skončíte zle,tak čo si vyberiete asi to isté čo hlavná postava,ktorej som od začiatku držal palce,aby ztadial vypadol bez ujmy na zdraví a skoro sa tak aj stalo,ale len skoro. Aj z hereckého obsadenia vyzdvihnem hlavne J.Sista,ktorý ma presvedčil o hereckej kvalite. ()

Lúca 

všechny recenze uživatele

Každé městečko má svoje zvyklosti a tradice, v tomto městečku bych ale určitě bydlet nechtěla. Tradiční slavnosti, při kterých je vylosovaný dobrovolník, jenž své místo uvolní někomu dalšímu je hodně extrémní. Myšlenka je to podařená, ale provedení by se dalo vylepšit. Občas je až moc patrná snaha o zvýšení napětí, což místy vzbuzuje opačný pocit. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka nápadu pointy v deji je film veľmi originálny. Čo je horšie a teda aj podstatnejšie, nápad je pomerne zle spracovaný, dovolím si tvrdiť, že s prepracovanejším scenárom to mohlo byť prekvapenie roka. Horrorové scény sú tu len ako doplnkový sortiment, ale samotnej thrillerovej časti veľmi napomáhajú. Počas celého trvania sa striedali pasáže, ktoré boli výborne vymyslené a dotiahnuté s tými úplne chabými a nedomyslenými. Dosť som bol zmätený z Freda Dursta a ešte stále neviem, čo si mám o ňom myslieť, ale to čo zahral tu, a to teda zahral, by som od neho nečakal a nepovedal by som nie ani ďalšiemu jeho hereckému výstupu. 65%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Rockwell Falls. Počet obyvatel 436. Sice je tu nulová zločinnost, ale vládne zde podivný doktor, šerif, starosta a vůbec všichni jsou zde divní a hlavně populace nesmí překročit zmíněné číslo 436. Jinak je s vámi amen. A do tohohle zapadákova zavítá v rámci rutinní revize sčítací komisař Steve Kady v podání Jeremyho Sista, který netuší, že zanedlouho bude muset bojovat o holý život s bandou náboženských fanatiků. Marně jsem čekal celou dobu na uspokojivé vysvětlení, proč tak striktně je dbáno, aby se nepřekročil populační limit, ale dočkal jsem se spíše nesmyslné odpovědi a rovněž dobrá hororová atmosféra si zde rozmyslela svou účast. Ale zase bych křivdil tomuhle filmu, kdybych tvrdil, že se zde nevyskytují zajímavé a napínavé okamžiky, ale ty se dostavují až v druhé polovině spolu s působivým závěrem, který je vzhledem k předešlému dění i poměrně logickým vyústěním předešlých dramatických událostí. Nejzajímavější je ovšem účast frontmana kapely Limp Bizkit Freda Dursta, který si zde zahrál spravedlivého strážce zákona. Celé se to dá shrnout, že to není špatný film, ale hororové atmosféry se dočkáme až v druhé půlce. Do té doby divák musí překousnout nezáživnou porci keců neboli špatných dialogů a méně propracovanou myšlenku o počtu obyvatelstva. Připomnělo mně to snímek "Rituál" s Nicolasem Cagem. Film by asi lépe obstál jako epizoda z nějakého mystery seriálu, než jako plnohodnotný celovečerní film. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Průměrný „horor“ se zajímavou zápletkou. Poklidné městečko Rockwell Falls je zdánlivě bez jakéhokoliv problému. Lidé jsou šťastní a spokojení, až na pár výjimek, ale ti jsou podle všech „nemocní“. Místní doktor je naštěstí dokáže „vyléčit“. Do městečka přijíždí nový člověk, federální vyšetřovatel Steve Kady, aby přepočítal místní obyvatelstvo a zjistil proč se jeho stav od konce devatenáctého století nezměnil. Postupně zjišťuje pravé poměry a stává se nakonec jejich obětí. Ze začátku jsem byl mile překvapen, postupně narůstaly otázky a nedostávalo se odpovědí. Vše korunovala „dobrovolná sebevražda“ ověšením na oslavě. Ve zbývající části filmu se však autorům nepodařilo udržet nastavenou laťku a s probíhajícím dějem klesala i kvalita snímku. Konec mi pak definitivně rozmetal dosavadní dojem. Pokud nemáte zrovna po ruce nic zajímavého, tak vás film určitě nezklame, ale nečekejte žádnou slávu, prostě jen další zástupce z dlouhé řady filmů, co neurazí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy šerif (Jeremy Sisto) přijede ke sčítacímu komisaři, zaparkuje auto přímo před jeho vozidlem. Když se však po chvíli vrací k autu, stojí o několik metrů dál. (Lumberjack)
  • Pri večeri u rodiny Lovettovcov si Courtney (Charlotte Sullivan) predtým, ako vstane, s tanierom v ruke prehrabne vlasy, ktoré si upraví za ucho. Po strihu vstáva s tanierom v ruke a vlasy má opäť normálne spustené. (Lukoh)

Reklama

Reklama