Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 10 (1981) (série)


Frantík (S10E42)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1981, 21 min

Obsahy(1)

Veliké překvapení! Povídka z oblíbeného cyklu Bakaláři 1981. Rodina se chystá na Štědrý večer, když tu přijíždí strýček Karel (J. Pleskot), který přináší dárky a živého králíka. Manželka Marta (C. Mayerová) by chtěla králíka upéct k obědu na Štěpána, avšak manžel Rudolf (P. Kostka) ho nedokáže zabít. Odmítne také zabít kapra ovdovělému sousedovi, panu Korejsovi (J. Vala). Králíka si navíc chtějí nechat živého jejich čtyři holčičky a dají mu jméno Frantík. Náhle je třeba odvézt manželku do porodnice, a tak ji odveze soused a manžel musí připravit štědrovečerní večeři... Rodiče si zahráli skuteční manželé C. Mayerová s P. Kostkou a jednu z dcer, malinkou Terezku, ztvárnila jejich skutečná dcera – Tereza Kostková. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chlapi v paneláku trochu bačkory, zato manželka Petra Kostky umí být pořádně přísná. Ani se mu nedivím, že si rád nahne. Povídka s příjemnou atmosférou, roztomilá, byť bez pořádné pointy. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Perla" ze dna bakalářského archivu vytažená. Tentokrát na téma "Dneska vaříš ty, miláčku!" Pobavilo mě, že strejda Karel dovezl dětem v igelitce jabka, který už byly dokonce nakrájený (!!!). Jinak to moc vtipný není. Kostka je jako manžel použitelnej max. na dělání dětí (má jich 5), Vala si povídá v koupelně s kaprem a Mayerová je tam na ozdobu. Pointa je ovšem sentimentálně vánoční, tzn. za dvě. Jinak je to na jednu *. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štědrovečerní jednohubka - a jak výživná! Parádní povídka ne zpracováním, to je zcela tradiční televizního formátu, ale svým námětem. Tatínek Kostka má doma pět holčiček a těhotnou manželku, kterou samozřejmě přepadnou porodní bolesti na štědrý den. Do toho se zamotá velký bílý králík, soused vdovec a sekáček na maso. Moc milé a příjemné. PS: v jedné z dětských rolí malá Tereza Kostková ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Na stěně v obývacím pokoji visí manželům reprodukce obrazu "Dívka s modrýma očima", který namaloval italský malíř Amedeo Modigliani v roce 1918. (LadyPupu)

Reklama

Reklama