Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 1 (1972) (série)


Rozvod (S01E05)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1972, 16 min

Obsahy(1)

I nesmělost má své meze... Povídka z oblíbeného cyklu Bakaláři 1972.
Do kanceláře rozvodového soudce (I. Prachař) přijde nesmělý muž Karel Kratochvíl (J. Hrzán) oznámit rozvod. Soudce si nechá vyprávět důvody a zjistí, že manželé se sice mají rádi, ale pro manželství (hlavně manžel) jsou nezralí... (Česká televize)

Recenze (8)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekomedie o nudném kutilovi, který se víc stará o správu domácnosti, než o ženu. Proto ženě najde kamaráda na zábavu a pak se ani nediví, že od něj chce odejít. Ženy prostě nejsou spokojené nikdy, jak si v kalendáři poznamenal i soudce. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrzán je za blbce, z lásky skládá manželce žehlící prkno, koupí jí lístky do kina, k těm jí ještě jako bonus dohodí i šamstra, aby nešla sama a pak se diví, že se ta chce rozvést, protože se šamstrem je větší zábava. Závěr je divně upatlanej a v podstatě se dá říct, že tenhle baka příběh na téma "Musím se ti k něčemu přiznat" stojí pěkně za pendrek. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bakaláři 1972 Musím se ti k něčemu přiznat  ++++++       Velká škoda, že to nezůstalo v té komediální rovině jako na začátku. Takto z toho vznikla trapná blbina. Ovšem se čtyřiceti procenty panu Hrzánovi. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolikrát jsem se podivoval nad tím, proč některé povídky byly vůbec zfilmovány. A už to vím. Tvůrci zřejmě pochopili, že daná povídka není ani úsměvná ani zajímavá, ba je dokonce nezáživná, ale rozhodly se světu ukázat některé exoty v plné kráse. Je totiž zcela nenormální, aby manžel, se kterým se manželka hodlá rozvést, se ptal svého soka a jejího milence, zda ji má rád. A zároveň není normální, aby manželka sice vyčítala manželovi neaktivitu, ale přitom nechala zavolat milence s odůvodněním: "Vyříkejte si to mezi sebou, nechám to na vás." Kdyby v povídce nehrál Jiří Hrzán, tak už by se na ni opravdu nedalo dívat. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3 hvězdy jen za Jiřího a za to jaký to byl herec už tehdy v roce 72, když mě byly 2 roky :-) ... jinak nechápu, jaký to mělo smysl a cíl. Bylo to o velkých dvou H.... .... ano jen o Herectví Hrzána -:) ()

Reklama

Reklama