Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 1 (1972) (série)


Rozvod (S01E05)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1972, 16 min

Obsahy(1)

I nesmělost má své meze... Povídka z oblíbeného cyklu Bakaláři 1972.
Do kanceláře rozvodového soudce (I. Prachař) přijde nesmělý muž Karel Kratochvíl (J. Hrzán) oznámit rozvod. Soudce si nechá vyprávět důvody a zjistí, že manželé se sice mají rádi, ale pro manželství (hlavně manžel) jsou nezralí... (Česká televize)

Recenze (8)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolikrát jsem se podivoval nad tím, proč některé povídky byly vůbec zfilmovány. A už to vím. Tvůrci zřejmě pochopili, že daná povídka není ani úsměvná ani zajímavá, ba je dokonce nezáživná, ale rozhodly se světu ukázat některé exoty v plné kráse. Je totiž zcela nenormální, aby manžel, se kterým se manželka hodlá rozvést, se ptal svého soka a jejího milence, zda ji má rád. A zároveň není normální, aby manželka sice vyčítala manželovi neaktivitu, ale přitom nechala zavolat milence s odůvodněním: "Vyříkejte si to mezi sebou, nechám to na vás." Kdyby v povídce nehrál Jiří Hrzán, tak už by se na ni opravdu nedalo dívat. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekomedie o nudném kutilovi, který se víc stará o správu domácnosti, než o ženu. Proto ženě najde kamaráda na zábavu a pak se ani nediví, že od něj chce odejít. Ženy prostě nejsou spokojené nikdy, jak si v kalendáři poznamenal i soudce. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrzán je za blbce, z lásky skládá manželce žehlící prkno, koupí jí lístky do kina, k těm jí ještě jako bonus dohodí i šamstra, aby nešla sama a pak se diví, že se ta chce rozvést, protože se šamstrem je větší zábava. Závěr je divně upatlanej a v podstatě se dá říct, že tenhle baka příběh na téma "Musím se ti k něčemu přiznat" stojí pěkně za pendrek. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bakaláři 1972 Musím se ti k něčemu přiznat  ++++++       Velká škoda, že to nezůstalo v té komediální rovině jako na začátku. Takto z toho vznikla trapná blbina. Ovšem se čtyřiceti procenty panu Hrzánovi. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3 hvězdy jen za Jiřího a za to jaký to byl herec už tehdy v roce 72, když mě byly 2 roky :-) ... jinak nechápu, jaký to mělo smysl a cíl. Bylo to o velkých dvou H.... .... ano jen o Herectví Hrzána -:) ()

Reklama

Reklama