Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicátý oddíl skautů odjíždí do svého letního tábora u hradu Orlík. Zde pěstují různé hry, osvojují si rozmanité dovednosti. Postarají se také o raněnou dceru majitele panství, kam jsou pak za odměnu pozváni. Prázdniny dále ubíhají ve sportech a radostné skautské činnosti... (ČSFD)

Recenze (8)

Damnsinead 

všechny recenze uživatele

Skoro sto let stará reklama na skauting.  Nejprve sledujeme skautíky v táboře. Čekala bych, že začnou vyvádět nějaké vylomeniny, ale kdepak, tábor je plný Mirků Dušínů a Kájů Maříků, a tak jsou všichni vzorní, až to hezké není. Po třiceti minutách se dočkáme i náznaku nějaké dějové linky- slečinka spadne z koně a skautíci ji slavnostně zachrání. Následuje oslava a všichni jsou velice šťastní.  A to je všechno. Na hodinu toho moc není. 20% ()

BitlDjus 

všechny recenze uživatele

silnej zazitek! videno v doprovodu s zivym koncertem kapely wabi experience. chvilkama mi to pripominalo klipy od boards of canada. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Byla jsem cele připravena na instruktážní film, který bude zajímavý jen z historického hlediska. Něco na způsob Slavia L - Brox. Ale Buď připraven! je zábavná junácká selanka, lehce dobrodružná s trochou pozitivní propagandy, nicméně s humorem a dobrým příběhem o tom, jak junáci zachránili hradní paní. Tehdejší krajina pak zejména vynikne při plavbě Svatojánskými proudy a v závěru je člověk rád, že je od toho Orlíku zase v Praze. Ono přeci jenom stavět ty junácké tábory člověka zmůže. ___ Fuj každopádně nikoli Kolalokově limonádě, ale FEXu za to, že se opět neobtěžovali s hudebním doprovodem a celý film nechali splynout s bonusy na společném DVD s Na dobré stopě. Tyto tzv. "reprezentativní" kolekce dobrotu nedělají. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Originální film o československém skautingu za první republiky má především dokumentární přínos. Jsou tu ukázané aktivity skautů, jejich vymezení vůči trampům, a pak krátká dramatická část se záchranou slečny, která spadla z koně. Nejvíc času pocitově zabírá jízda na vorech a následný příjezd do Prahy, což je dechberoucí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná o téměř sto let nazpět, kdy všechno bylo tak nějak hezčí a lepší. Nebo to tak alespoň vypadá. Je to vlastně dokument s dějem. Krásné záběry Prahy i přírody, patřičně klukovský příběh skoro foglarovského typu, jen bez pořádných hrdinů, propagace ušlechtilé skautské myšlenky, tehdy deset let mladé a tak krásné. A hudba Wabi Experience tomu moc sluší. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Hlavními představiteli byli členové skautského oddílu Praha 5 a také pracovníci schwarzenberského panství. Unikátní záběry jízdy na vorech Svatojánskými proudy až do Prahy. Dokumentární hodnota záběrů z činnosti skautského oddílu. Zdroj: Český hraný film 1898-1930, NFA 1995. (ČSFD)

Reklama

Reklama