Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (153)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Z hradu zmizí vzácné poklady, z vesnice zmizí člověk, z jeskyně přímo mrtvola... až podezřele příliš velký výčet náhod na tak malé městěčko. Šikovný kluk nachází nejen stopy, ale taky bojuje o svoji čest před vysmívajícím se příslušníkem VB. Třetí skoba pro Kocoura má v sobě řadu tradičních klišé detektivek v dětské podobě, mládežnických dobrodružných filmů i socialistických kriminálek. Ale současně tahle nevídaná žánrová kombinace vytváří dohromady poměrně originální kousek, který v rámci tvorby pro děti a mládež zařadím bez zaváhání do nadprůměru. Ve scénách z tajemné jeskyně se tvůrcům povedla skutečně hutná atmosféra. Pěkný je zde nápad s flashbacky, které postupně během Kocourova uvažování nad případem ukazují různé varianty zločinu. Už vím, co současnému domácímu filmu dnes tolik chybí... a sice původní nápadité snímky se zacílením na dětské či dospívající publikum, jenž je dnes v kinách zásobováno výhradně americkou produkcí. Byť jsem s reprizou znížil Kocourovi hodnocení o jednu hvězdičku, ke třem skobám pro Kocoura stále připojuji čtvrtou minimálně za příjemně ztrávený filmový čas. 75% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zručně natočený film pro všechny divácké kategorie, s detektivní zápletkou, které už dneska nikdo netočí. A hlavně, nezvládli by obdobně laděný film takto natočit ani náhodou. Dost se v něm odráží doba, ve které vznikl, ale nejedná se o nic negativního. Pátrání sice probíhá naivně, ale solidní řemeslná práce režiséra i herecké výkony, příjemná napínavá atmosféra s následným tipováním vrahovi identity, jsou asi největší devizou veskrze snesitelného filmu. 60% ()

Reklama

Muztag Ata 

všechny recenze uživatele

Jako malej kluk jsem tenhle film opravdu zbožňoval a pamatuju, že jsem na něj byl v bývalém kině Sparta tři odpoledne za sebou (to se to chodilo, když lístek stál 3 kačky :)). Chtěl jsem pak být stejně cool a jako hlavní hrdina jsem neustále hlásil: „Do kelu!!“. Škoda, že tenhle film už dlouhou dobu nedávali, rád bych ho po těch letech smrknul znova. Do kelu! ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,6/10 | Rotten Tomatoes - ? | FDb.cz - 71.8% | Nadprůměrná "klukovská" krimi, která se nám poměrně zalíbila. Pobavila a trošku toho "napětí" také nechybělo. Přesto nám to připadalo o dost delší než to ve skutečnosti je a poměrně často to bohužel ztrácelo tempo. Snad kdyby to byla naše klasika od mala tak bychom tu * asi přihodili. Přesto stojí za zhlédnutí. 65% ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Kluci z turistického oddílu při výpravě do skal najdou mrtvolu muže... Film pro celou rodinu s poměrně nápaditou kriminální zápletkou. Podobné "dětské" filmy z 80. let jsou pro mne mnohem zábavnější, milejší a hlavně bližší než podobná současná díla americké produkce, která jsou mezi dnešní mládeží tak oblíbená. V tomto případě ani není znatelná nějaká agitace, poplatná době. Naopak ta parta dětí na mne působila více jako skautové než typičtí pionýři. Příběh z dob, kdy mládež trávila mnoho času venku - v přírodě a ne u počítačů a kdy přátelství a vzájemná komunikace byla opravdová a ne virtuální a facebooková. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Vladimír Hrubý (děda Slávek) si dělá z Jaroslava Moučky (kapitán Hruška) legraci, jaký je to mladý „cucák“. Ve skutečnosti však byli herci vrstevníci, dokonce Hrubý byl o několik měsíců mladší. (cundak)
  • Ve filmu je zámek Vranov vidět z vlaku. Ve skutečnosti je však nejbližší železniční trať vzdálená přibližně 5,5 kilometru. (Bombovic)
  • Na původním filmovém plakátu je jméno představitele Kocoura (Kamil Koula) zkomoleno jako Kamil Korela. (navabaca)

Reklama

Reklama