Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Sparrow, který pracuje pro město jako odchytávač zvěře, žije poklidně s milovanou Agathou a synem Robinem. Vše se změní, když dostane za úkol odchytit zatoulaného psa Neda. Zvíře ho kousne a uteče před ním na hřbitov, ke hrobu jakési Laury. Kvůli tomu Walter dorazí pozdě na schůzku s Agathou, která si krátí čekání v antikvariátu a koupí mu knihu 23 - Román o posedlosti. Walter se do knihy začte a je šokován podobností svého života s příběhem detektiva Rybky, jež se netýká jen minulosti, ale jakoby zrcadlila i současnost. Detektiv je posedlý číslem 23 a také Walter ho najednou nachází všude kolem. Na manželčinu radu zajde za psychiatrem Frenchem stejně jako v příběhu Rybka. Znovu narazí na psa Neda, jenž ho opět dovede k Lauřinu hrobu. Za vraždu byl odsouzen její učitel a milenec profesor Flinch. Walter ho navštíví ve vězení, přesvědčen, že právě on je autorem knihy. On však tvrdí, že Lauru nezabil a knihu nenapsal. Walter se dostává na stopu autora a dokonce odhalí místo, kde je zakopána kostra. Jeho žena mezitím objeví v opuštěném psychiatrickém ústavu krabici s nápisem Sparrow. Děj knihy, realita a Walterovy vzpomínky se děsivě prolínají a vedou ho k šokujícímu odhalení. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (726)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atmosférická jednohubka, ktorá sa musela zhusta prepisovať za pochodu. Záver odhadne 80% publika, v prípade, že sa bude vyznať v dovtedajšom mišmaše. Asi bol film inšpirovaný Arronofskeho debutom Pí, lenže kvalitatívne je v jednotkovej sústave filmovej kvality číslo 23 oveľa nižšie ako 3,14....Keď už sme pri tých číslach, tak presne 50%. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem skoro všeno...Čekal jsem, že by to napsala jeho žena....Čekal jsem, že by třiadvacítka mohla být víc než jen číslo...Čekal jsem, že NED bude mít důležitější úlohu...Čekal jsem, že by v závěru na zem mohla spadnout kosmická loď a zní by vylezla Rypleyová a třiadvacet vetřelců... a čekal jsem, že až film skončí a já sečtu datum svého narození vyjde mi 23 ( uf! 24 - snad to neni magicka 24),ale takový závěr jsem ani třiadvacetkrát nečekal ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $35,193,167Tržby Celosvetovo $77,566,815Tržby za predaj DVD v USA $27,483,008 //počet predaných kusov 1,481,586║ Thriller s dobrým námetom, keď čísla prenasledujú bytie človeka a odrazu všetko navôkol začína byť temné a užierajúce, režisér Joel Schumacher až moc prekombinoval príbeh, s ktorého sa postupom času stáva otravná záležitosť, je smutné že nevyužil potenciál témy, mohol to byť neobvyklí pohľad na čísla ktoré sprevádzajú svet z hustou atmosférou, nenapodobnil ani zďaleka svoje thrillerove skvosty ako 8MM a Telefónna búdka. Jim Carrey s dlhými vlasami sa do úlohy psychicky zdeptaného človeka hodí ale rozkúskovaní príbeh mu viac nedovolí predviesť svoje herecké umenie tak aby bola jeho úloha viac než prehrávajúca v mišmašovom deji. /videl v kine: 40%/ ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Spočiatku nelogická a chaotická postupnosť písmen a čísel sa mení v mysteriózne psycho, ktoré začína odkrívať svoju temnú tvár a skutočnosť, ktorá dokonale šokuje... Avšak aj napriek tomuto všetkému mi vadili kamerové efekty, prevedenie niektorých pre mňa dôležitých scén, chaotický strih... Number 23 sa snaží na nič nehrať, aj keď podobnosť by sa tuna našla. Snímok pojednáva o psychike človeka a jeho dávnej minulosti. Silnejší priemer, takže 6-7/10 ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Temný thriller s krimizápletkou. Takový, které Američané umí, leč tento se jistě vymyká zajímavým pojetím, jenž však nezakryje celkově neutěšenou kompozici jednotlivých film.dílců. Pátrání po tajemném vrahovi, který napíše o svém případu knížku a jednom vyšinutém muži, který se snaží záhadě kolem mladé krásné studentky přijít za každou cenu na kloub i za cenu nejvyšší, ztráty své svobody a skoro i mysli.!! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (22)

  • V několika zemích měl tento film premiéru 23. 3. 2007. (Bauer)
  • Pes se jmenuje Ned. N je 14. písmeno abecedy, E je páté a D je čtvrté. 14+5+4=23. (rafix)
  • Elisabeth Shue měla původně hrát hlavní ženskou roli, ale musela odmítnout, protože byla těhotná. (Siriuss)

Související novinky

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama