Reklama

Reklama

Horský kmen lovců mamutů Jagalové se obává hladovění, protože zvířata, která jsou jejich zdrojem obživy, přicházejí stále později a je jich méně. Když najdou v horách mrtvou ženu a u ní modrooké děvčátko, prorokuje stará šamanka, že dívka, která dostane jméno Evolet, je znamením velkých změn. Současně však slibuje, že ze středu Jagalů vzejde válečník, který se ožení s Evolet a povede Jagaly k novému životu. Do dívky se zamiluje DeLeh. Když je přepadnou bojovníci na koních, mnohé zabijí a další včetně Evolet odvlečou, rozhodou se KaRen, DeLeh a TikTik vydat po stopách nájezdníků a zajatce osvobodit. Po vyčerpávající cestě dorazí k Hoře bohů, kde tisíce otroků stavějí pod dohledem kněží a válečníků pyramidu pro všemohoucího vládce. DeLeh a náčelník Nakuů proniknou na stavbu, aby se pokusili získat podporu otroků v boji proti jejich utiskovatelům, ti však váhají. Dosud se totiž neobjevilo znamení, které by zvěstovalo příchod bojovníka osvoboditele, kterého se i všemohoucí bojí. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (998)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Emmerichova odpoveď na Gibsonovo Apocalypto v podobe pravekej legendy. Rovnako zbytočne rozťahaná s o niečo menej fungujúcim finále ale výrazne americkejšia, čim povyšuje tento historický nezmysel na prijateľnú rozprávku. Vedeli ste o tom, že už prastarý kmeň Yaghalov, loviaci mamuty, rozprával súčasnou angličtinou a v niektorých aspektoch sa vyrovnal aj človeku, akého poznáme dnes? Ja nie a rád by som vedel, kde a prečo sa ten vývoj vlastne pribrdzil. 50% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

No taková kravina tu ještě nebyla. Toto je fakt nejdebilnější blockbuster, jaký kdy byl natočen. Rolande Rolande, tohle měl být film z pravěku, ne hvězdná brána. Opravdu mi to tak někdy připadalo. A dokonce tu ani vizuál nebyl pořádný. Ty fantas zvířata mi připadala strašně nedodělaná, snad kromě šavlozubáka. Trapý příběh, trapné všechno. trochu to vylepšuje krásná Belle, ale to fakt nepomůže. A co je snad nejhorší, viděl sem film s českým dabingem. No katastrofa... 2 hvězdy a ted uz opravdu vzhlížim k 2012 ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Rychlá průplachová blbost pálící přesně mezi dvě a tři hvězdice. Emmerich je samozřejmě zosobněná sterilita, velké plátno mu ale pořád přidává dost bodů na to, abych neklel. Výlet za mamuty je veliký, burácí, občas jím proběhne nějaká hezky vyrobená potvora a právě včas jím proletí i závěrečné titulky. Navíc celá tahle pravěká výprava je bezelstnější než dvanáctiletá holka, která přijde v minisukni na sraz pedofilů. Když mi bylo devět, taky jsem takový byl (tak bezelstný, samozřejmě :-). Též jsem dojatě zíral na chlupáče v Antroposu a prohlížel si jeho kly. Emmerich to holt dělá o pár desítek let dýl. Nevyčítám mu to. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niektorí ľudia si urobia kruh, dajú si doňho ženu a deti a o tých sa starajú. Iní si urobia väčší kruh, dajú si tam aj bratov a sestry. A niektorí... niektorí si urobia EŠTE väčší kruh.“ Strašná konina. Emmerich sa doteraz držal na uzde (oproti tomuto zverstvu je jeho Deň nezávislosti Občan Kane). Ale toto už vážne pôsobí dojmom, že začal fetovať a fetovali aj ľudia, ktorí mu na to dali peniaze. Fetovali aj trikári a herci. Fetovali ÚPLNE všetci, počas nakrúcania aj počas post-produkcie, prestali až po premiére a po prvej polhodine z kina utekali zadným východom a dva týždne sa ukrývali v bezpečnom podzemí, aby im svet nekládol otázky. Pyramídy, umelohmotné zbrane, mamuty, ponaučenia do života, oživenie mŕtvej postavy, nerealistické akčné scény, svojrázne počítačové triky, toto je proste jeden nehorázny bordel a väčšinu času, ak som práve nepozeral do zeme a nehanbil sa sám za seba, čo za hovadiny to zasa pozerám, som sa chechtal, lebo som mal pocit, že ak nebudem, zošaliem rovnako, ako Emmerich. Slová sú zbytočné. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Guláš! I když vlastně né. V guláši jsou samé dobroty, tady to byl takový maglajs, kde tvůrci smíchali prostě vše, co jim přišlo pod pero. Vyspělé Egypťany, pralidi, šavlozubé tygry nebo mamuty, jenž pomáhali stavět pyramidy. Rovněž jsem nevycházela z údivu, že dredovci dokázali v tuhé zimě přejít velehory zasypané sněhem. Pak se jako mávnutím kouzelné hůlky pana Pottera, dostali do deštného pralesa, plného pětimetrových, bojových slepic odkud byl už jen co by kamenem do savany. Tam se k trestné výpravě připojili všichni křováci a zbytek přes Saharu došli pěšky. Jako i žánr fantasy má snad své hranice a takové nesmyslnosti, splácané dohromady by nedokázalo zachránit ani ... ani nic. Nicméně jsem byla zvědavá jestli Ten, co mluví se šavlozubým dokáže zachránit nejen svou vyvolenou, ale i všechen lid a nakonec ho vyvést z otroctví. Uff ... Divím se, že do toho ještě nepřimíchali zrod Olympijských her, jelikož ten hod oštěpem směrem k Všemocnému, byl excelentní! Kam se hrabe Železný ... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • Většina mamutů vymřela na konci doby ledové, nemohli být tedy používáni při obchodech s otroky. Otrokářství se rovněž začalo rozvíjet až přiíbližně 3 000 let př. n. l. (Novalinda)
  • Pro režiséra Rolanda Emmericha šlo o „nejdrsnější natáčení, jaké jsem kdy absolvoval. Jen pár příkladů: původně jsme všechno chtěli točit v Africe, kde měl v jihoafrickém pohoří Drakensberg vzniknout náš svět. Nepočítali jsme ale s tím, že tato oblast je světovým kulturním dědictvím a nějací byrokrati v Paříži udělají špatnou zkušenost s ruským televizním seriálem. Naše smůla Takže jsme rozebrali dekorace a přestěhovali je na Nový Zéland, aniž jsme měli natočený jediný záběr.“ (NIRO)
  • Steven Strait, který kvůli své předchozí roli musel nabrat velký objem svalové hmoty, podstoupil přísnou dietu a náročnou fyzickou přípravu, čímž ztratil 15 kg, aby se z něj stal šlachovitý lovec D'Leh. (Rodriguez)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Kazisvět Emmerich opět v akci

Kazisvět Emmerich opět v akci

22.02.2008

Pokud jde o jeho novinku 10 000 př. n. l. (stručně shrnuto: pravěcí lovci prohánějí mamuty kolem pyramid), nejsou komerční ani umělecká očekávání nijak vysoká, ale to ještě neznamená, že by byl… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama