Reklama

Reklama

VOD (1)

Horský kmen lovců mamutů Jagalové se obává hladovění, protože zvířata, která jsou jejich zdrojem obživy, přicházejí stále později a je jich méně. Když najdou v horách mrtvou ženu a u ní modrooké děvčátko, prorokuje stará šamanka, že dívka, která dostane jméno Evolet, je znamením velkých změn. Současně však slibuje, že ze středu Jagalů vzejde válečník, který se ožení s Evolet a povede Jagaly k novému životu. Do dívky se zamiluje DeLeh. Když je přepadnou bojovníci na koních, mnohé zabijí a další včetně Evolet odvlečou, rozhodou se KaRen, DeLeh a TikTik vydat po stopách nájezdníků a zajatce osvobodit. Po vyčerpávající cestě dorazí k Hoře bohů, kde tisíce otroků stavějí pod dohledem kněží a válečníků pyramidu pro všemohoucího vládce. DeLeh a náčelník Nakuů proniknou na stavbu, aby se pokusili získat podporu otroků v boji proti jejich utiskovatelům, ti však váhají. Dosud se totiž neobjevilo znamení, které by zvěstovalo příchod bojovníka osvoboditele, kterého se i všemohoucí bojí. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (998)

Lima 

všechny recenze uživatele

„Od věčného dítěte pro své fanoušky, s láskou Roland.“ Mezi Emmerichovy příznivce se já určitě nepočítám, ale tohle obrázkové leporelo mu vyčítat nebudu. Jediný problém totiž vidím pouze v názvu, který by měl aspoň zdánlivě upomínat na historické reálie. Ale o historii tady absolutně vůbec nejde a Emmerich to ví. Celé je to průhledné a předvídatelné jako…..jako POHÁDKA, nic víc tahle emmerichovština není. Pseudohistorické reálie tu slouží jako prostředek, nikoliv jako cíl a kdyby se v závěrečných titulcích objevilo u scenáře jméno bratři Grimmové, skoro bych se ani nedivil :o) Berte to jako sterilní, neškodný večerníček na uspávanou, s pobíhajícími odredovanými rastamany a supermodelkami v kožešinách, s moc hezkými obrázky, které vyniknou na velkém plátně a nemůžete být zhnuseni :o) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ty pralidi mě silně připomínali dnešní levicovou alternativní mládež, měli stejné vlasy, byli stejně špinavý, mluvili anglicky a chovali se jako hovada. Taky se mi líbilo, jak ráno vyšli z USA a večer došli do Egypta, připomnělo mi to moje každodenní večerní procházky do Sydney. Každému tyhle kratší procházky před spaním vřele doporučuji . ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zas tak spatny, jak by se podle hodnoceni mohlo zdat, to neni, ale tentokrat to Emmerich skutecne moc nezvlad. Kdyz pominu spoustu nelogicnosti (oholeny fousy, perfektni rec atd.) a splacanej predvidatelnej pribeh, kterej chvily pripomina Apocalypto, chvily Barbara Conana a je tam nahazeny bez jakykoliv logiky to, co Emmerich zrovna pro tu kterou scenu potreboval a prislo mu cool, nevyraznyho hlavniho hrdinu a naprosto zbytecne super happyend, nemuzu pominout, ze film nedokaze strhnout. Co na tom, ze triky a hudba jsou hodne dobry, kdyz na naky poradny bitvy moc nedojde a ani zaverecna bitva neni kdovijak bombasticka, jen se sleduje bezici hromada lidi a najednou je konec, vetsinu casu se jen mluvi a pribeh proste plyne a kdyz uz to vypada, ze se konecne rozjede, tak za chvily zase zatuhne. Aspon, ze to ma rozumnou delku 95 minut, takze to nestihne vylozene otravit. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Necharizmatičtí herci, nulový děj, místo epické rozmáchlosti a monumentálnosti tu máme strohé putování grupy bezdomovců do rádoby města s efektně digitálními pyramidami, střídání lokací je vyloženě trapné (tři minuty zima, tři minuty džungle, tři minuty poušť). Trikaři se sice vyřádili poměrně zdatně (skvělí mamuti), ale jinak je tenhle paskvil naprosto o ničem. Camilla Belle je sice lahůdková buchta, ale ani za hrdinské hudby, která je z půlky ukradená z krále Artuše, to chudinka nezachrání. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Roland Emmerich je prostě zvláštní druh režiséra, který točí velkofilmy za jakoukoliv cenu, i za cenu nesmyslnosti. Takže se u tohoto filmu nesmí přemýšlet. Když se u něj totiž nepřemýšlí, tak potom se člověk u něj pobaví. Já jsem prostě vypnul a přestal vnímat to okolí, které každou chvíli bylo jiné a fakt, že procestovali celý svět za jediným cílem, /dost obyčejným cílem/ nedokázal film vytáhnout prakticky nikam. Jediné na čem on stojí jsou efekty a v tu ránu přichází Emmerichova chvíle, protože on efekty umí, ale rozhodně to není to jediné co umí. Po nějakou dobu vytváří sci-fi, o kterých každý ví, každý je zná a právě proto je tak známý. Není film, který by nebyl mediálně známý a právě proto můžu spokojeně říct, že jsem se u 10 000 př. n. l. relativně bavil. I když příběh byl vcelku obyčejný a hodně nesmyslný, já se bavil. Efekty za to stály a to byl nejdůležitější bod toho, proč jsem na to vůbec koukal. Jinak co mu rozhodně budu mít za zlé je to, že se v tomto filmu příšerně stotožňuje s Hvězdnou bránou. Prostě až okatě moc. Abych pravdu řekl, Emmerich prostě nezklamal. Natočil film, o kterém se mluví negativně, ale přesto se na něj kouká, takže svého cíle spokojeně docílil. --- He is not a god! ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • Před samotným začátkem natáčení tvůrci požádali maorský kmen Ngāi Tahu o možnost zúčastnit se tradičního obřadu, při kterém se udílí požehnání –⁠ aby si herci uvědomil, jak důležitá byla mystika pro kmeny, žijicí v dávné minulosti. (Amplifier)
  • Film nebyl promítán pro kritiky. Pustili jim pouze dvacetiminutový výňatek. (Cheeker)
  • S ohledem na časové zařazení snímku se objevuje několik nesrovnalostí. V uvedené době se ještě nepoužívala námořní doprava, šavlozubí tygři již nežili, vozíky na balvany, vyspělé zbraně nebo pyramidy v době kamenné ještě nikdo neznal a na dobu kamennou se objevuje až příliš mnoho železných předmětů. (Novalinda)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Kazisvět Emmerich opět v akci

Kazisvět Emmerich opět v akci

22.02.2008

Pokud jde o jeho novinku 10 000 př. n. l. (stručně shrnuto: pravěcí lovci prohánějí mamuty kolem pyramid), nejsou komerční ani umělecká očekávání nijak vysoká, ale to ještě neznamená, že by byl… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama