• Fingon

Němé drama podle Boženy Němcové... Jehož největším problémem je nedostatečná diferenciace hlavních postav, respektive herců, kteří je hrají. Některé scény dnes spíše vzbuzují smích, ale s přibývající stopáží (68 minut) takových scén spíše ubývá... nejlepšími pasážemi jsou kupodivu scény akční, navíc podbarvené tou "správnou" klasickou hudbou.(22.9.2008)

• HenryS.

Malé osobní zářijové peklíčko. Neskutečné množství postav, ale Dorla miluje Pavla. barborka zase nemiluje nikoho. Ta se stále drží jen rychtářovic Kačeny. knoflík na obloze beru, trocha snahy o experimentální střih ála D95 v bavorské hospodě v Lízině cimře mi sedla. pokr. příště(22.9.2008)

Je to natočené veľmi neprehľadne - doteraz si nie som istý, kto s kým nakoniec skončil a kto koho vôbec chcel - ale ak sa nemého filmu nestránite, nemáte čo robiť, kópia tohto filmu sa vám váľa v zásuvke a chcete si trochu potrápiť hlavičku (zorientovanie sa medzi postavami dá fakt zabrať), kľudne si Pohorskou vesnici pustite. Zháňať si ju však nemusíte.(23.9.2008)

Film trvá něco přes hodinu, postav má skoro jak Pán Prstenů. V příběhu orientovat je složité, postavy přibývají a přibývají, a některým pak zbývají oči pro pláč či naopak ústa pro smích. Další z filmů "ne-až-tak zlatého českého fondu", který vzbuzuje hlavně smích/slzy než pochopení. Já se smál, pro tyto staré sra*ky mám slabost.(4.10.2008)