Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou žen, dvou prostitutek, dvou princezen. Jednou z nich je Caye – necelých třicet let, dělnická třída, načesaná ofina a snad i přitažlivost. Druhá je Zulema, snědá a roztomilá, dennodenně sužovaná zoufalstvím z toho, že musí jíst trpký chléb vyhnanství. Když se potkají, jsou každá v jiné pozici a v podstatě proti sobě. Svět prostituce totiž jen s nelibostí sleduje příliv přistěhovalkyň. Caye a Zulema brzy pochopí, že i přes jisté rozdíly obě kráčí po stejném vratkém laně. Z jejich spiklenectví se rodí tento příběh. Princezny jsou tak citlivé, že vypovězeny ze svého království, umírají žalem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

mm13 

všechny recenze uživatele

Áno, dá sa byť autentický aj bez pseudodokumentárnych tanečkov! Nečakajte strhujúci príbeh o nešťastných, zneužívaných a týraných prostitutkách. Je to o dievčatách a ženách, ktoré zhodou okolností tými prostitútkami sú. Také je to normálne, že až povzbudzujúce, ak už nechcem písať povznášajúce. Séria malých drám, autentická človečina. Vzácne uchopený film, Levné knihy majú ďalší bod! ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Příjemně zpracované téma. Nebudu opakovat, co tu mnohokrát zaznělo. Vypíchnu to, co mi přišlo zašláplé. Neprávem. Semotamo se naťukávaly příběhy ze životů osazenstva. Mohlo to být zajímavější. Jeden příběh dvou lidí nevyzní v tomto prostředí tak vážně, když ho nemáme s čím srovnat. Dobrovolník zamilovaný do šlapky a následná erotická scéna by skvěle vypíchla rozdíl mezi šukáním a milováním. Ale nebylo to dotažené. Výsledky testů (očividně ne moc dobré) by podtrhly scénu, kdy za mnoho násilí přijde pomsta v podobě styku bez ochrany. Chvíle, kdy Caye s nadějí počítala peníze, mi přišly spíš jako vata vecpaná do příběhu, kde by měly hrát hlavní roli prachy - ale nehrají. Pak ani srdceryvné předání a loučení vyzní tak trochu do prázdna. Příběh celkově je pěkně rozparcelovaný, většinu času se divák nenudí, ale celek nijak nenadchne. Naprosto průměrné tři hvězdičky. ()

Reklama

Krasus 

všechny recenze uživatele

Osobité,sugestivní,autentické.Princezny nejsou baladou o životě v Madridě,kde princezny pracují,oni v něm žijí,prožívají svůj úděl,snáží se mu bránit.Princezny jsou působivým filmem,o to víc,že se téma může zdát trochu ohrané a vůbec obyčejné,ale film je prakticky od začátku dokonce nasazen na tak nízkou laťku,že spadnout ke klišé je nemožné.Fernando Léon de Aranoa si na nic nehraje,nehraje si na znalce světa prostituce,on jen vypráví svůj příběh,svůj vlastní originální příběh do něhož zamíchal dvě skvělé herečky,přidal lehce nostalgickou hudbu a okořenil skvělým nápadem udělat z ničeho drsnou a nezapomenutelnou sondu,která nás všechny ozbrojí právě svoji jednoduchostí. ()

Mytologie 

všechny recenze uživatele

Film je díky své dramatičnosti téměř sociologickou sondou, zobrazující životní příběhy prostitutek Caye a Zulemy. I přesto že obě pocházejí z rozdílného sociálního a kulturního prostředí, se jejich životy v určitém momentě protnou a sdílejí jej společně ve stejném domě. Zaujaly mě především skvělé herecké výkony obou představitelek hlavních rolí, reálné zobrazení prostředí a vztahů, psychologicky propracované dialogy, užité prostředky k vyjádření citů a snů, a to i navzdory tvrdé realitě… ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Celkom uveriteľný exkurz do sveta sociálnych pracovníčok, až na to, že silne pochybujem, že by si nejaká na vzťah našla obyčajného chlapíka, čo pracuje s PC. Tieto devy majú k peniazom a tým pádom aj k mužom, ktorí ich majú veľa, ešte oveľa silnejší vzťah než zvyšok žien, takže ony sa nalepia len na prachatých, ktorých môžu pekne podojiť, takých ako je Caye je možno jedna z tisíc alebo ani to nie. A ku konkurentkám dokážu byť oveľa vynaliezavejšie a neľútostnejšie ako je to v tomto filme. 70% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film Princezny byl nominován na 9 cen Goya. Získal nakonec 3: za nejlepší ženskou hlavní roli (Candela Peña), nejlepší herecký objev v ženské kategorii (Micaela Nevárez) a nejlepší píseň (Manu Chao - Me llaman calle). (Estrecha)

Reklama

Reklama