Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou žen, dvou prostitutek, dvou princezen. Jednou z nich je Caye – necelých třicet let, dělnická třída, načesaná ofina a snad i přitažlivost. Druhá je Zulema, snědá a roztomilá, dennodenně sužovaná zoufalstvím z toho, že musí jíst trpký chléb vyhnanství. Když se potkají, jsou každá v jiné pozici a v podstatě proti sobě. Svět prostituce totiž jen s nelibostí sleduje příliv přistěhovalkyň. Caye a Zulema brzy pochopí, že i přes jisté rozdíly obě kráčí po stejném vratkém laně. Z jejich spiklenectví se rodí tento příběh. Princezny jsou tak citlivé, že vypovězeny ze svého království, umírají žalem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŽIVOT MÁ SPOUSTU CEST A POKUĎ SE ZTRATÍŠ PONĚVADŽ SI PŘEMEJŠLELA NAD NĚČÍM JINÝM, TAK TĚ VYSAJE. KUREVSKY TĚ VYSAJE!“....... /// Znáte to – JE TO DOČASNÝ!... Z prostředí ,,šlapek“, ale není tu důležitý (no trochu jo, ale...), že kuřba je za 50, komplet za 100 a do zadku ne. Jde tu spíš o takový rozjímání o smutku, o nových kozách, co by kdyby a že i šlapka je normální holka (čemuž se dá věřit...). ŠTÍTÍTE SE? Práce jako každá jiná? Tohle není dokument, ani erotická kokotina. Jen sonda do života, pohled do duše plný pochopitelných nejistot. Není třeba mít morální zábrany, či někoho soudit. Vždyť princeznou by se chtěla stát každá holka. Ale moc mi to nedalo.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád se projdu španělskou ,,Perlovkou“. 2.) Zajímá mě, jaký problémy mají kurvy ve Španělsku. 3.) Hledám učitelku na učení ,,Sexuální výchovy“ (jako učit ve škole prasáku!) 4.) Thx za titule ,,petrbaterka“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Mytologie 

všechny recenze uživatele

Film je díky své dramatičnosti téměř sociologickou sondou, zobrazující životní příběhy prostitutek Caye a Zulemy. I přesto že obě pocházejí z rozdílného sociálního a kulturního prostředí, se jejich životy v určitém momentě protnou a sdílejí jej společně ve stejném domě. Zaujaly mě především skvělé herecké výkony obou představitelek hlavních rolí, reálné zobrazení prostředí a vztahů, psychologicky propracované dialogy, užité prostředky k vyjádření citů a snů, a to i navzdory tvrdé realitě… ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Ano, jsou ženy, které k prostituci nenutí organizovaný zločin, ale nemožnost získat legálně jinou práci, nebo prostě jen nechuť kvůli nevalnému výdělku sedět denně 10 hodin za pokladnou v supermarketu nebo stát u montážní linky. A rozhodně to neznamená, že by to měli tyhle lehké holky lehké :-). "Princezny" nabízejí velice působivý, citlivý pohled do světa dvou z nich. Jejich představitelky jsou pro své role jako stvořené, hrají naprosto přirozeně a obě ve svých postavách dokáží vyváženě skloubit naivitu, křehkost a touhu po lásce s pragmatičností a schopností čelit ranám osudu. Příběh Caye a Zulemy není asi nijak vyjímečný, ale myslím, že nejenom mne si tahle děvčata získala a já jim celou dobu držel palce. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Princezny nebo Prostitutky, obě dvě mají své území, teritorium nebo království a obě dvě čekají na své prince, až je vysvobodí z (finančních) útrap. Zajímavý příběh, který má usprostřed pouze vatu. Je to rozvleklé a zdlouhavé, působí to unyle a matně. Herecky dobré, scénář dobrý, režie normálně stíhá, no ještě aby ne. Jediným ultra kladem je ožehavé téma, do kterého se režisér pustil, jinak film ničím nevyčnívá, klasické tři hvězdičky. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Princezny? Kurvy za Madridu to jsou! Ne, ruku na srdce. Je to dobrý film. Celkem silný příběh, který se ubírá pomalu ve své hluboké depresi a párkrát z ničeho nic vystřelí do zajímavě příjemného pocitu, že to třeba bude všechno dobré. Tohle je věc, kterou by asi amíci zfilmovat nedokázali, respektive dokázali, ale nezvládli by tomu vštípit tu španělskou nestoudnost. Herecky je to super a navíc má film parádní soundtrack. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film Princezny byl nominován na 9 cen Goya. Získal nakonec 3: za nejlepší ženskou hlavní roli (Candela Peña), nejlepší herecký objev v ženské kategorii (Micaela Nevárez) a nejlepší píseň (Manu Chao - Me llaman calle). (Estrecha)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno