Reklama

Reklama

Broken

Trailer
Velká Británie, 2006, 110 min

Obsahy(1)

"BUDEŠ POKRAČOVAT?" ptá se kdesi uprostřed lesů tajemný cizinec s puškou Hope, která si právě vylovila z vlastních střev do břicha zašitou žiletku, aby si na poslední chvíli přeřezala škrtící smyčku kolem krku. A Hope bude pokračovat. Bude pokračovat, protože jinak se nikdy nedozví, co udělal všehoschopný cizinec s její malou dcerkou... Nízkorozpočtové britské hixploitation. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

petero 

všechny recenze uživatele

I keď zo začiatku ma trošku štvalo príliš umelé osvetlenie lesa v noci, postupne som si zvykol aj na nesympatických hercov. Musím pochváliť režisérov, raz nám možno naservírujú poriadne brutálny horor i keď takéto naturalistické násilie nemám rád (radšej dávam prednosť sérii Saw). Postupne som musel oceniť aj vynikajúcu prácu maskérov, kamery, strihu a dostatočný výkon predstaviteľov. I keď pointa filmu ostala utajená, myslím že to patrí ku kúzlu filmu. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Adam Mason ukázal, ako sa za obyčajných päťsto peňazí dá natočiť pozerateľný horor, údajný to príbeh úchyla z Aljašky (nejaký Robert Hansen), čo si nazvláčal babky do lesa a potom ich lovil ako zajace. Za pár drobných si Angelinu človek určite nekúpi a tak zamrzí, že mu trošku mincí nepridali, aby si mohol dovoliť aj niečo iné ako komparz, hlavne ten v podobe uvrieskanej brunety. Dobrý začiatok, skvelý finiš. 3,33 periodických (dúfam, že čiarkoví a medzeroví inšpektori utrú hubu) ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Slovy jako geniální bych šetřil, ale špatný to nebylo. Neznámý muž unáší ženy k sobě do lesa, aby je podrobil zkoušce - do útrob jim zašije žiletku a ony, pokud chtějí přežít, mají za úkol trochu v sobě zalovit... Mají-li chuť do života i poté, čeká je soužití s maníkem samotným, což (v případě, že se mu plně neodevzdají) znamená neúprosný psychologický teror, včetně mytí nádobí a péčování o zahrádku. Ten maník je docela normální týpek, co to má v hlavě jen trochu zpřeházený a rád by nějaký to stabilní rodinný zázemí, naše hlavní hrdinka je docela vytrvalá, avšak otravně nepoddajná mamina. Tak kdo koho nakonec zlomí? Broken je místy zajímavý, místy napínavý, místy ne až tak záživný (a to jsem viděl o 20 minut kratší unrated verzi), místy krvavý, místy nelogický (proč mu sakra těma šutrama nerozmlátila hlavu) horor/thriller. Žádné větší vysvětlení se nekoná, což je dobře asi stejně jako na škodu. (screeny) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po sľubnom úvode sa dostavil solídny prepad, pričom ani informácia: “podľa skutočnosti” z úvodu, nie je žiadnou zárukou toho, že bude divák svedkom niečoho, čo by ho malo emocionálne zasiahnuť. Nemá príliš veľký význam ani zmysel tento počin sledovať, pričom ku kvalite spracovania či hereckému obsadeniu sa nemá ani zmysel vyjadrovať. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká od tohoto filmu exploitation/horror s mraky gore a hektolitry krve, ten bude asi trochu zklamán. Tento film totiž staví na něčem úplně jiném. Absolutně komorní a kdesi ve vlhkých anglických lesích zastrčený ponurý psychothriller/exploitation o vztahu totálně vyšinutého psychomaniaka a jeho unesené oběti, která je přesvědčena o tom, že ji připravil i o dceru. Že se jedná o britský film jsme ujišťováni v každé minutě děje, ten chlad, temnota a deprese zde přímo pryští. Částečně televizní/nízkorozpočtové zpracování na mne dýchlo až atmosférou, jakou mají anglické kriminálky z osmdesátých a devadesátých let, zejména ty s inspektorem Dalglieshem (třebas Plány a touhy). Hlavní hrdinka je navíc neuvěřitelná sympaťanda a moc fajn ženská, které držíte palce během celého filmu, ať se nějak zachrání. Dokonale depresivní závěr pak přesvědčuje o tom, že máme tu čest s hodně netradičním dílem. ()

Zajímavosti (1)

  • První film produkční společnosti Dimension Extreme. (t.mon)

Reklama

Reklama