Reklama

Reklama

Hrdinka amerického thrilleru, manažerka Angela Bridgesová (Rachel Nicholsová), pracuje i na Štědrý večer, a když chce konečně odjet domů, zjistí, že hlídač Thomas (Wes Bentley) na ni v podzemí nalíčil past. Buď se jí podaří utéct, nebo přijde o život...  Je Štědrý večer, ale mladá ambiciózní manažerka Angela Bridgesová (Rachel Nicholsová) je ještě stále v práci. Chce vše dodělat, než vyrazí na rodinnou večeři. Když konečně sjede do opuštěné garáže, zjistí, že nemůže nastartovat auto a nemá signál v mobilu. Pomoc jí nabídne přátelský hlídač Thomas (Wes Bentley), ale když se ani jemu nepodaří auto spravit, řekne Angele, aby s ním povečeřela. Ta se jen zasměje, jenže záhy zjistí, že se ocitla v situaci, která rozhodně úsměvná není. Probudí se totiž přivázaná k židli ve studené místnosti pro bezpečnostní službu v podlaží P2 a je si jistá, že štědrovečerní večeře je to poslední, po čem Thomas prahne. Teď záleží hlavně na její odvaze a touze žít, aby se jí odtud podařilo utéct. Americký hororový thriller režíroval Franck Khalfoun. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Žádná velká pecka, přesto však vcelku koukatelná podívaná. Na jednu stranu překvapí solidní začátek a pár překvapivě skvěle zrežírovaných scén, ale na druhou stranu snímek velice nepříjemně brzdí hromada řečí. Franck Khalfoun si nejspíše od Alexandra příliš do řemesla kecat nenechal, což je sice příjemný fakt, ale možná by dobrá rada od přítele byla dobrá. Prostředí pozemních garáží je příjemně stereotypní, chladné a pro uvězněnou jistě i velmi zdrcující. Úžasná je samozřejmě i kamera mého oblíbence Maxima Alexandry a samozřejmě i hudební doprovod. Jediné co tak tenhle příjemný snímek brzdí je nepříliš chytrý scénář (začátek), který by ovšem při lepší zpracování mohl zapůsobit. Hlavní herecká dvojice totiž není schopna rozjet ten správný psychický teror. Wes Bentley je v rámci možností slušný, ale rozhodně nemá takové charisma, aby se mu dařilo tím správným způsobem děsit. Nejhorší jsou s ním chvíle, kdy má nejspíše psyhopaticky vybuchnout a začít pořádně řvát, tedy budit hrůzu, což se mu vůbec nedaří a působí spíše legračním dojmem. Dalším problémem scénáře je jistá nevyváženost. Slušný začátek, hodně keců, příjezd do P4 (?), plno keců atd. Samotný závěr má celkem tempo, přesto je však velmi slabý. P2 je rozhodně zklamáním, sice má několik slušných scén, ale ani ty nejsou nijak úchvatné. Funguje jen v několika momentech a většina děje se jen pomalu prokecá. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejnapínavější thriller, co jsem v poslední době viděl. Film nestaví pouze na násilí, ale těch pár drsnějších scén, co jsou tu k vidění, stojí za to. Příběh je uvěřitelný, vyskytne se zde i několik dobrých nápadů (výtah). Vyzdvihnul bych i dobrý výběr hlavních představitelů, hrdinka je sympatická, psychopat je ve své slizkosti i celkem charismatický. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jo podzemní garáže jsou masakr. V době kdy velké vlny narůstu sexuálního násílí žen vůči mužům se jako vysoce atraktivní muž těmto prostorům vyhýbám už z dálky, protože v takových podzemních garážích může za každým sloupem číhat nějaká sexuálně vyšinutá žena, která by mě bezmocného a bezbraného mužíčka zneužila raz, dva. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Vynikající thriler/horror,kamera,hudba,pár krvavých dobře natočených scén a slušná dávka napětí. Navíc nádherná Rachel s hlubokým výstřihem(asi pro ty,který by film nudil,aby měli na co koukat). Jen bych dal místo W.Bentleye J. Phoenixe-ten by mi tam pasoval víc. A pak o jednu hvězdičku navíc. Už se těším co nám Franck Khalfoun přichystá dalšího. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Téměř ve všech směrech se jedná o průměrný horor. Napětí slušné, prostory pro horor taky velmi zajímavé, nějaká ta brutalitka a krev se taky najde. Solidní herecké výkony, jak psycho týpek, tak bloncka, to odehráli celkem přesvědčivě. Občas sice něco zaskřípalo, ale na to už jsem v podobných filmech zvyklý a dokážu leccos odpustit. Film jsem si užil, nejedná se sice o žádnou bombu, ale thrillerového fandu to určitě zabaví. Jediná věc, která je tu nadprůměrná, je víte co, že pánové? Rachel Nichols dokáže svým P1 a P2 udržet v pozornosti především mužské publikum a to i jedince, které ostatní dění moc nebaví. 60% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Rottweilera "hrali" traja rôzni psi. (ladko)
  • Natáčení probíhalo také v Cinespace Film Studios v Torontu (Ontario, Kanada). (noelcoward73)
  • Film bol natáčaný počas dvoch mesiacov, výhradne v noci v existujúcej parkovacej garáži v Toronte. (ladko)

Reklama

Reklama