Reklama

Reklama

Kletba zlatého květu

  • Čína Man čcheng ťin taj chuang ťin ťia (více)
Trailer 1

Imperátor Ping, hlava dynastie Tang, vládce Číny desátého století, spalován neskonalou láskou i nenávistí vůči své ženě Phoenix rozehrává tragédii, která zasáhne každého člena královské rodiny. Panovník ví o skrývaném vztahu své ženy a jeho syna z prvního manželství prince Wana. Pronásledován stínem nevěry, panovník pomalu zabijí svou ženu jedem. Schyluje se k finálnímu boji. Na jedné straně císař, ovládaný pomstou, na druhé straně císařovna, bojující o holý život. Mezi nimi stojí tři synové, tři princové, kteří se musejí rozhodnout na čí stranu se přiklonit. Bolest a ztráta milovaných však čeká na každého z nich... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (251)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Každý mistr jednou narazí a muselo se to stát. Už minulý film Klan letajících dýk pro mě znamenal od božského Hrdiny sestup dolů a poetika, příběhu přehlušila vše ostatní. V Curse of the Golden Flower zachází Yimou Zhang ještě dál a snaží se vystavět obrovské drama jedné dynastie na postavě manželky Imperátora. Což ve výsledku znamená obrovskou chybu a neúspěch. Výtvarný styl je nezaměnitelný, i když neskutečně barevný vnitřek paláce působí spíše kýčovitě, nevkusně a abstraktně. Vrchol a jediné kvalitní místo filmu je ke konci po velkém povstání, kdy je vše jednoznačně odděleno barvami a dostává se tak na řadu místo hereckého představení Gong Li (na kterou tu Zhang hodně sází, ale scénář to nezvládá ) velká armáda a krásné jednoduché barvy. Vrchol filmu, který je jinak slepenec velké nudy a lásky, která neměla budoucnost. Chow Yun-Fat je nevyužit a nedostane se prakticky do žádné pořádné bojové scény. Je to velký Imperátor, který bojuje už jen svým pohledem a existencí a nepotřebuje nic dokazovat v boji muže s mužem. Velká škoda nevyužitého potenciálu, ale do třetice nemohla vyjít stejná sázka na barevnost a prachmizerný příběh. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Po pribehovej stranke je tento film trosku zdlhavy. Ak sa tesite na bojove umenia, budete sklamani, pretoze az na zaverecnu polhodinku sa tam nieco udeje. Od rezisera Yimoua Zhanga sa mi omnoho viac pacil HRDINA (2002), Kletba zlateho kvetu ma zaujala na zaciatku filmu, ked imperator Ping daval akysi jed do lieku, ktory mala pit jeho zena, ale potom to uz bolo pre mna zial nudne. Avsak kostymy (zasluzena nominacia na Oscara) a vyprava si zasluzia poklonu, je to skutocne na obrovskej urovni... 15.03.2010 ________ Yun-Fat Chow - (Imperátor Ping) +++ Li Gong - (Cisárovna Phoenix) +++ Jay Chou - (Princ Jai) +++ Ye Liu - (Korunný princ Wan) +++ Produkcia: Youmou Zhang +++ Hudba: Shigeru Umebayashi +++ ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 4/10 Efekty 7/10/// +těch pár akčních scén, závěrečných 10 minut -hodně zdlouhavá první půle, přeci jen málo akčních soubojů a málokrát zazní výraznější hudba/// Asi první co mě na filmu dostalo, tak ten fakt, že jsem přišel do kinosálu a v celé místnosti seděl jen jeden borec (tímto zdravím Shimitz(e)). Tím jsem chtěl také vyjádřit, že o film zřejmě nebude až takový zájem jak jsem očekával. Samotný film je hodně velká zvláštnost, která vám během promítání uštědří několik výchovných pohlavků. Téměř po celou dobu se film odehrává v interiéru a ač jste možná z počátku ohromení kostýmní výpravou, zhruba po půl hodině se nabažíte a tento fakt vás spíše bude rušit (v lepším případě vás nebude tolik vzrušovat). Další problém je v tom, že děj vás zhruba po hodině (né-li dříve) začne opravdu nudit (tedy pokud vás opravdu nebude zajímat jak se žilo v té době) a vy přitom pořád čekáte co se bude dít. Pokud měl být závěr emotivně silnější díky této předehře, tak budiš. Jenže i přesto ve výsledku pocítíte prázdnotu a zjistíte, že vás film jednak moc neobohatil a rovněž vás osudy jednotlivých postav nezasáhli...i když zase na druhou stranu jsem se přistihl jak v závěru na film koukám s otevřenou pusou a nestíhám ani pořádně vstřebávat nová fakta. Závěr je tedy rozhodně dobrej, ale za jakou cenu?./// Celkem 59%/// ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úchvatné, herecky přesvědčivé, příběhově předvídatelné až chladné. Začínám mít pocit, že všechny filmy Zhanga Yimou jsou tak nějak na jedno brdo. Většina scén je natolik přestilizovaná a přezlacená, až to opravdu hraničí s kýčem. Koukatelné to je, v žánru wu-šu jsou ale filmy mému srdci bližší, než je Kledba. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholenie pomyselnej trillogie Hrdina-Klan lietajucich dyk-Kliadba zlateho kvetu. Jeden z filmov na ktore som sa najviac tesil a mierne sklamanie.Ked u predchadzajucich ilmov prostredie hirilo roznorodostou, tu sa dej odohrava viac menej iba v palacovych priestoroch, Je sice pekne pozorovat prisnu etiku v palaci, nadhernu vyzdobu a krasne kostymy ale ked sa to tyka 90% filmu, je to trochu stereotypne. Ano su tu sceny ktore vyrazaju dych (prepad usaslosti v horach, pokrivanie nadvoria kvetmi) ale to je stale oproti dvom predchadzajucim filmom nic. Taktiez emotivny naboj filmu - to na co som sa najviac tesil - nedosahuje kvalitu starsich filmov aj ked herecke vykony su skvele (najviac ma potesil chow yun fat, ktoreho som uz v kvalitnom filme dlho nevidel). Ale ponecham si otvorene zadne dvierka a dufam ze po druhom zhliadnuti by sa moj nazor mohol zmenit......6/10 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Císařova zlatá koruna vážila 5,5 kg. (HappySmile)
  • Niektoré z dobových kostýmov vážili aj viac ako 40 kíl. (MikaelSVK)
  • Celý interiér zlatého paláce vznikal ve filmových studiích v Pekingu. (Rugero)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama