Reklama

Reklama

Brouk

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paranoia je nakažlivá. Servírka Agnes Whiteová (Ashley Juddová) žije po rozchodu s násilnickým manželem sama v levném motelovém pokoji. Nemůže se vyrovnat se ztrátou synka, který se jí před lety záhadně ztratil během obyčejného nákupu v samoobsluze. Jednoho dne se Agnes seznámí s bývalým vojákem Peterem Evansem (Michael Shannon). Z obou se brzy stanou milenci. Peter vzápětí zjistí, že v pokoji jsou drobní brouci, kteří jsou schopni dostat se lidem pod kůži. Pochopí, že hmyz k Agnes dovlekl on sám, protože po válce v Zálivu podstoupil u armády experimentální léčbu, ve které byl spolu s dalšími vojáky zneužit jako pokusný králík a ve které jej lékaři úmyslně nakazili. Několik lidí se snaží Petera přesvědčit, že žádní brouci neexistují a že vše se odehrává jen v jeho hlavě. Je však pozdě: zamilovaná Agnes totiž Peterovi ve všem věří a stejně jako on se pouští do předem prohrané války s neviditelným hmyzem… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

kery- 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je zbytečně dlouhý (téměř unavující) a když napětí konečně vyvrcholí, stejně máte chuť dát hlavním hrdinům přes hubu..Jediné východisko z toho je tlačítko MUTE. Co jsem naopak ocenil byla ,,tajemnost“ brouků, ale ani to z filmu nemůže udělat film, který bych si rád pustil znova..Pro mě téměř odpad! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

william friedkin má svoje dva najlepšie filmy za sebou - a sú to také klasické kúsky, že si môže točiť čokoľvek, dokonca aj takúto pomerne nudnú a nevýraznú divadelnú psychotinku založenú na hereckých výkonoch, ktoré sú ľahko nadpriemerné a atmosféru paranoje, ktorá je síce budovaná poctivo, ale vo svojich najvrcholnejších momentoch nedosahuje kvalít iných filmov podobného razenia (komorné, interiérové, paranoidné); nič extra, ale ťažké srdce na to mať nemôžem; trhanie zubu si mohol pán režisér odpustiť, no dlhá záverečná scéna bola vo svojej nejednoznačnosti toho, čo je reálne a čo nie celkom vydarená; ()

Reklama

Klay 

všechny recenze uživatele

Čtyři dlouhá, nepříjemně ukecaná dějství, příliš jednoduchý děj a scénář, který by měl být o hodně důmyslnější, pokud chce tenhle film zaujmout něčím víc, než jen stojedna procentním nasazením hlavního hereckého páru. Friedkin si pochvalu zaslouží jen za první třetinu. Jak se postavy začínají chovat paranoidně, nějak to ztrácí na předešlé přirozenosti a hlavně na uvěřitelnosti. Tvůrci očividně zapomněli, že tohle není divadelní představení. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Trošku nespravedlivě podhodnocený film. Skromný rozjezd se postupně přehoupne nejdříve do solidní směsky dramatu a horroru. Snímek - jako ve všech podobných případech - trochu trpí ukecaností divadelní předlohy, ale rozhodně nenudí. V roli psychotického paranoika se tady hezky vyřádil Michael Shannon, ostatní herci hrají příjemně civilně. Zázraky nečekejte, ale litovat nebudete. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou ztroskotanců kupodivu moc nedoprovázela hudba, takže mi přišly některé pasáže dost suché a postupem času, kdy se řešily jen samé kraviny, mě film začal už nudit. Myslím, že kdyby se to zkrátilo o takových dvacet minut, bylo by to jen dobře. Další věcí jsou brouci. Celou dobu se o nich jen mluví a vlastně pomalu nic nevidíte. Na jednu stranu je to dobře, protože režisér nechal působit divákovu fantazii, ale chtělo to trochu akčnosti. Tu nám tam navodil hlavně bývalý manžel Agnes, který nešel pro facku daleko. Postavu Petera jsem si nejvíc oblíbil až při důkladné prohlídce jeho ústní dutiny a zubů, do té doby mi přišel jen jako tuctový psychouš, kterých máme možnost vidět spousty. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • William Friedkin prohlásil, že dělat v místnosti zabalené do staniolu, byla fuška. Všichni, kteří se v místnosti pohybují, totiž byli vidět v odrazech od staniolu. (Terva)
  • Natáčelo se v amerických státech Kalifornia a Lousiana. V Kalifornii to bylo u lyžařské oblasti v Mammoth a v Louisianě se natáčelo ve městech New Sarpy a Metairie. (Terva)

Reklama

Reklama