Reklama

Reklama

Smrti napospas

  • Španělsko Los abandonados (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Španělsko / Velká Británie / Bulharsko, 2006, 99 min

Americká filmová producentka, která byla v dětství adoptována, se vrací do své rodné země, aby zjistila něco o svém původu. Navštíví rodinný dům, který nikdy neviděla a musí čelit děsivému tajemství, které je v něm ukryto. (TV Horor Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Po novinke Nacha Cerdu som siahol primárne len z dvoch dôvodov. Za prvé zistiť, ako napreduje zahraničná kariéra Karla Rodena a za druhé preskúmať či aj ja na konci filmu nadobudnem pozitívne pocity, ako torzo ľudí z mojej topky. Zistil som, že Roden je v poriadku, jeho angličtina je na špičkovej úrovni a už pomaly ani nerozoznám jeho neanglický akcent. Čo je však na škodu, že on aj jeho herecká kolegyňa nemajú prakticky čo hrať. Kamera aj zvuk sú síce na vysokej úrovni, no scenár a všetko ostatné s ním ma akurát tak ubezpečil, že stupidita, nuda a stokrát prevarené nápady, zvraty a pointy u niektorých tvorcov snáď nepoznajú hranice. Preto spočiatku celkom slušne pozerateľné sa razom mení v stratu času a znechutenie. 30% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Baterkové rendez-vous aneb morbidně minimalistická variace na Final Destination pa Ruski... Velmi dobrý námět s velmi rozpačitým zpracováním, přesně tohle říkal můj první dojem po shlédnutí The Abandoned. Neosobní, odtažité vyprávění, které se snaží děsit především velmi, velmi pomalým a útržkovitým rozkrýváním pointy. Což postupně vyvolává dojem, že jde z jednoho pohledu plnohodnotný, syrový horor s prima cool zelinkavou tonalitou a autentickým prostředím. Avšak na druhý pohled se může tentýž The Abandoned jevit jako směsice (více či méně) tupých dialogů poslepovaných víceméně prvopláně vizuálními efekty. Nacho Cerdá zkrátka buď vládne atmosferickým záběrem, nebo se snaží vyprávět, ale málokdy se obé potká v jeden a ten samý okamžik. Chladný, přesný, maximálně minimální Karel Roden, abnormálně nesympatická Anastasia Hille (vzhledově o trochu rachytičtější verze Beverly D'Angelo) a vcelku očekávaný, ale upřímně intenzivní závěr. [final rate: 65%] ()

Reklama

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Na hororech mě baví nejvíc zápletky a jejich postupné odhalování. Málem mě Karel Roden svedl ke 3 hvězdičkám, ale tento film je dost slabý. Vlastně vám hned na začátku prozradí jak skončí a jediným důvodem proč sledovat dál je jen zvědavost jakou "story" si scénáristi vymysleli. Ještě furt mám nutkání dát 3... :o) Roden hodně zapůsobil :oD ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi dobře vybrané prostředí současného Ruska. Obrovská země s neuvěřitelným ( nejen ) byrokratickým nepořádkem, díky čemuž zde může kdokoli zmizet, jako jehla v kupce sena. Navíc země disponující zlověstným potenciálem pověstně široké ( a pověrčivé ) ruské duše. Ideální prostředí pro hledání tragické minulosti jedné rodiny, jež se odehrála v jakési osamělé usedlosti hluboko v lesích. Však začátek je taky parádní: příjezd do města s panoramatem paneláků, jednání na úřadě, odjezd do venkovské samoty, první setkání s prostými pověrčivými starousedlíky a samotný noční příjezd do starého, několik desítek let opuštěného domu...to jest asi prvních dvacet minut filmu. Následuje sice řemeslně skvělá, ale naprosto neinvenční duchařina. Moje první setkání s projektem AFTER DARK HORRORFEST, takže ještě nemohu porovnávat. Zatím tedy dvě * za ten začátek + jedna za vskutku charismatického Rodena. ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Logika uplavala neznámo kam, ale za ty prachy perfektně vybudovaný napětí a bez litrů krve!!!prostě běhal mi mráz po zádech a byl tu Karel Roden takže za 4 hvězdy jak vyšitý!Možná spíš 3 a půl protože mě vážně zlobí vo čem to sakra jako mělo bejt? kde je pointa?ale takových je poslední dobou víc a rozhodně neděsí tak jako tenhle navíc s našim rodákem v čele :) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Volně založeno na skriptu s názvem "The Bleeding Compass", sepsaném v roce 1999 Karimem Hussainem. (Chatterer)
  • Karim Hussain pri písaní scenára vychádzal z vlastných skúseností, keď ako dieťa žil s otcom na farme.
    (misterz)
  • V samotnom filme sa dokonca na zhruba sekundu mihol aj sám režisér Nacho Cerdà a to ako komentátor regionálnych správ v televízii. (Kusko.t2)

Reklama

Reklama