Americká filmová producentka Marie ví o svojí rodině jen to, co se dá vyčíst z několika lejster a černobílých fotografií. V dětství byla adoptována, což jí zajistilo celkem bezstarostný život v bohaté Americe, geny jí ale pořád táhnou daleko na východ. Proto přijíždí do Ruska. Do domu, v němž byla za podivných okolností zavražděna její biologická matka. Všichni místní chasníci rádi vyprávějí báchorky o prokletí tohoto děsivého domu, Marii ale zvědavost nedovolí couvnout. O život jí brzy začnou usilovat tajemné síly a záhadný Nicolai (Karel Roden)... (Reiniš)
Když kouknu na hodnocení lidí, je převážně kladné a já musím říct, že NIKDY mě ŽÁDNÝ film nenudil víc .. celých prvních 25 minut jsem jen bezduše koukala a jelikož bylo už asi 5 ráno, tak jsem jen přemýšlela, jestli se jít nasnídat a nebo co dělat, pak jsem se lekla a zase nuda, nuda, nuda .. nezachránil to ani Karel Roden .. Film jsem po 30ti min. vypla.
Keď tak kukám na percentá, tak s kľudným svedomím nadhodnotím. Mrazivý príklad ako sa dá z x-krát prevarenej báchorky vystrašiť pútavý a inteligentný horor. Nič svetoborné, ale podstivé remeslo s G-E-N-I-Á-L-N-E dobrou kamerou. 99% obrazov by som si dal do rámu. Saudek by mal radosť. 70%
Atmosférický a mrazivý horror....kterému ubírá na kráse jen slabá hudba (kdyby to kluci více mixážovali, tak by to byla jasná pětice) a lehce předvídatelný konec.
AFTER DARK HORRORFEST (Unrest, Reincarnation, The Gravedancers, The Hamiltons, Wicked Little Things, Dark Ride, Penny Dreadful, The Abandoned) Konečne dobrý horor zo sérii After Dark Horror Fest odohrávajúci sa v neopozeranom prostredí, ktorý už zo začiatku zaujme a dá tušiť že sa ho chopil schopný režisér, postupne prekvapí zaujímavým príbehom a čerešničkou na torte je určite Karel Roden.
Nádherný obrázek střídá obrázek ještě nádhernější, ale strašlivému příběhu to nepomůže ani za mák. Jsem si celkem jist, že to celé nemělo působit směšným dojmem, nicméně opak se stal pravdou. Efektně natočená a naprosto dokonalá blbost.
Pre lepší zážitok odporúčam pred pozeraním filmu odhodiť "žánrový" meter a predovšetkým čierne okuliare. Abandoned síce môže zafungovať aj ako /filmársky bravúrne zvládnutý/ horror, ale mňa osobne ešte viac rajcoval ten druhý plán, myšlienka o "pretrhnutí" osudovej predurčenosti či ak chcete, prestrihnutí pupočnej šnúry, ktorá nás viaže s minulosťou, "rodovým" prekliatím, opakovaním archetypálnych vzorov, ktorým občas mylne zvykneme vravieť "osud". Teraz si asi od niektorých užívateľov, ktorí pri hororoch radšej tipujú, či nejakú prsatú blondínku "přeřízne" skôr jej amant, alebo psychopat v maske Mickey Mousea, vyslúžim letenku do prdele. Už tam letím. Ja len, že na pečených gaštanoch je lepšie jadro, než ten obal.
Po novinke Nacha Cerdu som siahol primárne len z dvoch dôvodov. Za prvé zistiť, ako napreduje zahraničná kariéra Karla Rodena a za druhé preskúmať či aj ja na konci filmu nadobudnem pozitívne pocity, ako torzo ľudí z mojej topky. Zistil som, že Roden je v poriadku, jeho angličtina je na špičkovej úrovni a už pomaly ani nerozoznám jeho neanglický akcent. Čo je však na škodu, že on aj jeho herecká kolegyňa nemajú prakticky čo hrať. Kamera aj zvuk sú síce na vysokej úrovni, no scenár a všetko ostatné s ním ma akurát tak ubezpečil, že stupidita, nuda a stokrát prevarené nápady, zvraty a pointy u niektorých tvorcov snáď nepoznajú hranice. Preto spočiatku celkom slušne pozerateľné sa razom mení v stratu času a znechutenie. 30%
Mysteriózní horor v hlavní roli s Karlem Rodenem? Proč ne, řekl jsem si. Jenže to jsem ještě netušil, jaké peklo mě čeká. 90minutová nuda porcovaná primitivními lekačkami, dvěma chodícími zombies a nepříliš atraktivní hrdinkou v hlavní roli zamotaného příběhu, který už tu byl tolikrát předtím... + za Karla Rodena, zbytek shit.
Film,od kterého sem tedy čekal daleko víc.Některé lekačky sou povedené,to se musí nechat,ale hodně scén je ve světle,což ubírá na té ,,strašidelnosti´´.Líbí se mi pochmurné prostředí,ve kterém je film natočen,líbí se mi Karel Roden..ale to je tak vše..
Nízkorozpočtový projekt krátkometrážnika Cerdu, s nemalými ambíciami. V kinách za mlákou prepadol, a to aj vzhľadom k spomínanému nízkemu rozpočtu. Na vine boli aj vlažné a rozporuplné recenzie. Preto som k tomu pristupoval s miernymi obavami a taktiež menším očakávaním. Dobre som urobil, lebo ma to príjemne prekvapilo. Mám totiž rád hororové (avšak nielen tohoto žánru) skladačky, ktoré nútia diváka premýšľať aj vtedy, keď si, povedzme, okusuje nechty a behajú mu po chrbte zimomriavky. Nacho Cerdá dokáže pomocou svetiel a filtrov navodiť hustú atmosféru a s podporou výborných hercov (ano, herecké výkony Anastasie Hille a Karla Rodena boli skvelé) vytvoril veľmi dobrú žánrovú chuťovku. Jediné mínus by som mohol vidieť v klišovitosti príbehu, kde je mnohým už po polhodine zrejmé, ako sa to skončí. Mne však táto priehľadnosť nevadila, potešila ma totiž forma (taký mix The Others, Evil Dead či Blair Witch Project). Pretože ak všetkým zhliadnutým filmom z After Dark Horrorfestu som dával v priemere 3 hviezdičkové hodnotenia, nakoľko všetky sa vyznačovali typickou zhovievavou béčkovitosťou, tak tejto béčkovine musím dať minimálne o hviezdičku viac. Je totiž o niekoľko tried vyššie, než zostávajúcich 7 filmov zo spomínaného festivalu. Celkovou úrovňou, atmosférou, určitou originalitou a v neposlednom rade, hereckými predstaviteľmi.