Reklama

Reklama

Dobrovolná oběť

  • Česko Dobrovolná oběť kanibala (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Armina Meiwese: německý kanibal Armin Meiwese, který se v roce 2001 přes internet seznámil se svou dobrovolnou obětí, člověkem, který byl ochoten se nechat porazit a sníst (ve filmu se postava jmenuje Oliver Hartwin) je zde částečně podán očima studentky (Keri Russell), kterou případ zaujal a rozhodla se vydat po jeho stopách a zjistit víc o kanibalově životě a jeho pohnutkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý pohled do duše dvou velmi tragických lidí. Má to koule, mnohdy je to (bez prvoplánovitých berliček jako přemíra násilí nebo gore) až nepříjemně syrové. Problém trochu nastává v určitých momentech, kdy se vám chce smát. Ne filmu, ale jeho postavám. Což možná jen vystihuje to, jak se ony postavy ve skutečnosti asi cítily. Horror? Ano, i když to vypadá jen jako tragické drama, na mě to místy působilo tak, jak se spousta horrorů marně snaží působit. Zvláštní příběh, založený na skutečných událostech (a jeden z mála podobných uvěřitelných), kterému trochu škodí snaha po filmovosti (postava Keri Russell je sice hezká, ale vůbec tam být nemusela), což u mě jednu * ubírá. Možná od toho filmu budete očekávat nějaké odpovědi, vysvětlení, něco, co vás přiměje pochopit. Vůbec nevadí, že se ničeho z toho nedočkáte. Naopak, je to dobře. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlápek si podá na kanibalistické stránce (ne na homosexuální stránce jak nám tvrdí wikipedie tady v odkazu od kohosi to je hodně velký rozdíl) inzerát,že shání někoho kdo se od něj nechá sníst. Ozve se mu několik lidí,ale buď couvnou nebo se mu nelíbí (tady je ukázán jen 1 případ chlápka,který couvl). Pak se mu, ale ozve jeden,který chce sníst a dokonce má i představu jak to má probíhat. Takže se setkají jeden zabije druhého a začne ho jíst časem mu dojde maso podá si znova inzerát a chytnou ho. Rozhodně se nejedná o tak moc kontroverzní film jak se tvrdí 3/4 filmu sledujeme ženskou jak chodí po různých místech vrahova života (což je úplně zbytečné protože kromě toho, že mu umřela matka se o něm nedozvíme nic o té oběti se nedozvíme taky nic kromě toho, že má milence) a shání video té ´´vraždy,, nakonec ho sežene shlédne a zničí. Většinu filmu nejde ani nic vidět (chlápek s krvavou pusou v dnešní době nikoho nevyděsí a na konci chlápek co zabíjí chlápka v bezvědomí díru v hororu též neudělá) 60 procent, ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli je tu někdo něčí dobrovolná oběť, tak já tohohle filmu, protože jsem si ho včera večer dobrovolně pustil, aby mě teda trošku napnul. Na přebalu se totiž hrdě ční glosy "film, na který nikdy nezapomenete" nebo "film, který jste nikdy nechtěli vidět," přitom by tam mělo být napsáno spíš něco ve stylu "vařila myšička kašičku, posrala to trošičku." ()

Perfo 

všechny recenze uživatele

Kdyby do filmu nebyla našroubována zbytečná pasáž se studentkou, flashbacky do kanibalova dětství a život jeho oběti před tím, než se "seznámili" mělo by to daleko větší hodnotu a lepší vyznění. Takhle to celé vyšumělo do ztracena. Mělo se to vysloveně soustředit na kanibala... Když jsem se na to tak díval, říkal jsem si, že je velká škoda, že se toho nechopil Haneke ... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladú študentku pracujúcu na záverečnej vysokoškolskej práci zaujme prípad kanibala Armina Meiweseho. Je natoľko posadnutá jeho príbehom, že je ochotná urobiť takmer čokoľvek aby sa dozvedela pravdu o ňom samotnom, či jeho dobrovoľnej obeti, ktorá sa dala tomuto šialencovi zjesť. Samotný akt si mal Armin dokonca zaznamenať za pomoci kamier. Je ale skutočne pripravená na "priamy prenos" šialenstva? Horor ani omylom. Pokiaľ dráma, tak o štipku lepšia ako priemer. Občasné napäté scény síce dopomohli k pochmúrnej atmosfére, no od záveru či samotného filmu som očakával viac. Žiadne mimoriadne gore nečakajte - 55 %. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • V scéne, keď Armin Meiwes (Oliver Hartwin) prechádza po internete, natrafí na článok s názvom "How to Butcher the Human Carcass". Ide o skutočný článok, ktorý napísal Bob Arson z organizácie Church of Euthanasia a ktorý bol preložený aj do češtiny pod názvom "Úprava lidské mrtvoly ke konzumaci". (whack)
  • Film je natočen podle skutečných událostí, které se odehrály roku 2001 v Německu. (Pepinec)

Reklama

Reklama