Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (353)

duklak2 

všechny recenze uživatele

A tak je tu zase. Kdo? No přece další animák, které se na nás v posledních letech chrlí. Ale tento je v několika ohledech přeci jen jiný než desítky ostatních. Má velmi promyšlený a zajímavý scénář a co vás překvapí ještě více je to, že tak trochu spadá do žánru sci-fi. Příběh není špatný. Rozdělil bych ho na dvě části. Jeden se odehrává v Kdosicích a druhý v džungli. Slon objeví smítko, ze kterého slyší hlasy. Kdovíci žijící v Kdosicích. Nepřipomnělo vám to něco? Mě vánoční komedii Grinch. Krajina ve snímku Horton hýří všemi barvami a zvuky. Kdosice jsou malebným městečkem. Velmi mě zaujal nápad s kdovíky na zrníčku prachu. Díky tomuto filmu už vím na co používají sloni svoje velké uši. Mají je místo koupací čepice:-). Horton je slon s velikým srdcem a každému rád pomůže. Má dobrou povahu a oblíbil si bahenní koupele. Dobře ho nadaboval Martin Dejdar. Tento animák považuji za povedený a rozhodně si zaslouží lepší hodnocení než je zde na CSFD. Hudba je kouzelná a slova vypravěče v cz dabingu pana Svěráka jsou dokonalé představení ve verších. Za nejzábavnější postavu z celého filmu považuji orla Vlada, který neustále pelichá:-). Hortona doporučuji všem. Nezáleží na tom jestli jste děti, nebo dospěláci. Zaručuji vám, že se nebudete ani chvíli nudit. A zrovna teď před Vánocemi, kdy se tento film u nás v ČR vydává na DVD je to pěkný dárek pro všechny děti. Po jednom dni měním svoje hodnocení a jednu hvězdičku přihazuji. Tak a teď si jdu někam pořídit banánový kulomet:-). Hodnotím 80%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměrnej animák, kterej vůbec ničim neohromí. Příběh je nic moc, zábavnej tak napůl a z druhý půlky o ničem, ještě k tomu moralizující konec, Jim Carrey tady neni skoro vůbec znát, nechal na sebe vzpomenout tak akorát názvem malých lidí Kdovíků, který už se objevili v Grinchovi a animace, ač je v některých momentech perfektní, hlavně co se týče vody a tak, tak na sebe moc neupoutává kvůli vizuálnímu nenaročnýmu pojetí všech postav. Rozhodně sem se nenudil, spíš naopak a u některých scén sem se fakt pobavil, ale už sem viděl mraky lepších animáků. 3,5* ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když ten film začal, tak jsem si říkala, jestli se vůbec dívám na Hortona nebo na Grinche. Všechno, od miniaturního světa Kdovíků, po jejich vzhled, vypravěče a Jima Carreyho v 'hlavní roli' bylo stejné. Upřímně jsem to čekala horší. Párkrát jsem se zasmála, ale celé to morální poučování mi lezlo na nervy. Znovu už bych se na to s velkou pravděpodobností nepodívala. 3* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 54%***TV/// Dabing 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Animace 5/10/// PLUS: prvek malého světa ve velkém světě, že by i naše Země byla malý svět oproti jinému? Zajímaví myšlenka MÍNUS: měl jsem především problém s tím, že tento film není pro dospělého diváka, částečně mohl za to i český dabing, který je sice kvalitní a k filmu hodící se, nicméně jsem z něho měl divný dojem, animace je průměrná, občas sice lepší, ale jinak málo detailní./// Shrnutí: Na Hortona jsem byl zvědaví. Nečekal jsem kdo ví co, ale taky jsem si řekl že před pěti lety se průměrné animáky moc nedělali. To je ovšem chyba jak slon. Horton je spíš průměrný. A nikoliv svojí velikostí, ale svým obsahem. Mladé a hlavně malé diváky zaujme, dospělé nejspíš bude nudit. Přináší sebou morální ponaučení, které pro mě jako velkého diváka nemělo význam./// PS: Není dobré si za každou cenu stát za svým, i kdyby to byla pravda, ostatní vás budou mít za blázna. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Horton disponuje jedním z nejoriginálnjěších námětů, které se v novodobých digitálně animovaných filmech vyskytla. Tím to bohužel končí. Díky digi provedení nemá film, až na pár vtipně designovaných zvířat, šmrnc. Je to klasická studená neosobní digina. Výmluvné je to, že ta nejzdařilejší scéna filmu je animovaná klasicky. Kvůli pár lepším vtipům asi stojí za to film shlédnout, ale tak jednou a dost. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Počítačovo animovaný film je už druhou adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knižky amerického spisovateľa Dr. Seussa. Tú prvú, Horton Hears a Who! (1970), produkoval a režíroval animátor Chuck Jones, ktorý je stvoriteľom mnohých svetoznámych kreslených postavičiek z klasiky Looney Tunes. (SarumanKo)
  • Titulní píseň filmu v českém dabingu nazpívali členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)
  • Jim Carrey ovlivnil i to, jak bude Horton vypadat. Na začátku měl mnohem menší tlamu. V podáni Carreyho se ale změnil ve slona velmi upovídaného a s tím se změnila i velikost jeho tlamy. (Amplifier)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama