Reklama

Reklama

CoMyJenVíme!?

  • USA What the #$*! Do We (K)now!? (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film CoMyJenVíme!? představuje odklon od konvenčního světonázoru. Požaduje od diváka fantazii a otevřenou mysl - nechce totiž nic víc než přinést důkazy pro přehodnocení dosud známého vnímání světa. Diváci jsou v podobné situaci jako Koperníkovi současníci, když je učenec na přelomu 15. a 16. století přesvdčoval, že Země není středem vesmíru. Film uvede diváka pomocí počítačových efektů a výpovědí několika předních světových fyziků, neurologů, molekulárních biologů, mystiků a duchovních činitelů do kvantové neurčitosti, kde se realita mění s každou další myšlenkou. Jedinečný filmový zážitek podobný snímkům Matrix, Vanilkové nebe či Minority Report, se díky svému žánrovému přesahu dostává blíže k podstatě pojmů Vědomí, Prostor a Realita. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

tragicus 

všechny recenze uživatele

Mno, natočené je to dobře, sugestivně, naléhavě. Logika není úplně nakřivo, nicméně, když vycházíte ze špatných předpokladů (různé peptidy pro každou emoci? Vrať svůj PhD..., myšlenky nepůsobí na vodu, ty obrázky jsou sice pěkné, ale s vlivem myšlenky na vodu nemají nic společného, vědci po celých USA fotí předměty na více místech najednou? jo v laboratory of Gotham a LuxCorp laboratories..., atd.) tak můžete mít neprůstřelnou logiku a k ničemu kloudnému se stejně nedostanete. Jinak vcelku legrace. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Som otvorený rôznym novým názorom a aj zvláštnymi názormi na život. Hoci len nad tým pouvažovať. Obal ma upútal: "Najdi si svoj Matrix". A kvantová fyzika ma tiež vždy zaujímala. Začiatok bol fajn, celkom sa mi to páčilo. No v momente, keď malý basketbalista povedal "hlavnej hrdinke", že v skutočnosti sa nič nikoho nedotýka, tak ma to naštvalo! No skúste v behu naraziť hlavou o múr, či vás nebude bolieť alebo si ju nerozbijete. A čím ďalej, tým viac sa to podobalo na čistú fanatickú agitáciu s "úžasnými" myšlienkami ako: "Každý z nás je Bohom. Zlo a dobro neexistuje. Každá vec má množstvo pozícií, ale keď sa na ne pozriete stane sa z nej jedna. Pozerali ste sa na seba očami pozorovateľa?" To už je na mňa príliš veľa. A najviac má dojala to bláznivé "vtelenie" akéhosi Ramtha z Atlantídy - už lepšieho experta si fakt nemohli nájsť. A tá prednáška Dr. Quanta - tak to radšej nekomentujem... Ale preto, že som ho dokázal dopozerať dokonca a som sa nad tým trocha zamyslel, dávam 1 hviezdičku. ()

Reklama

M-arta 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem dobrá ilustrace relativity :-)). Jeden z nejdokonalejších příkladů toho, jak dokáže odfláknutý dabing otočit vyznění díla o celých 180°. O relativitu sice tvůrcům vlastně šlo, ale jistě ne takhle... Škoda. Poprvé jsem to viděla kdysi kdesi v původní verzi a byla jsem fakt nadšená. Ohromená... Zajímavý přístup, zajímavý pohled na realitu. Bylo vidět, že se na tom podepsali teoretičtí fyzikové, kteří nás sic trochu školsky, ale jinak docela mile nechávají nahlédnout do možností kvantové fyziky aplikované na reálný život a ještě u toho vtipkujou. Americky výpravné a pestrobarevné, ale neuráží a i tak u toho musíte používat hlavu... Když jsem zjistila, že to u nás konečně vyšlo na DVD (a ještě v české verzi), byla jsem nadšená! Bohužel ne dlouho. Takhle poslat něčí film do kytek fakt nemá obdobu...! Místy jsem nevěřila vlastním očím, jak třeba jenom pouhá záměna hlasů dokáže z pozitivně laděné a trochu praštěné slečny v dobré náladě udělat ABSOLUTNÍ KRAVKU... Nebo jak je možné cítit se jako neskutečný retard jenom díky tomu, že kluk oslovující vás při sportu na hřišti dostane nepřiměřeně mladší hlas s adekvátně kostrbatým projevem... Fuj! Prosímvás, jestli na to někdy narazíte, mořte se radši s angličtinou, trapte se s bleskurychle ubíhajícími titulky, ale nikdy, za žádnou cenu, NIKDY si nezkoušejte pustit tu šílenou českou verzi... S ní to totiž nakonec celé vyzní přesně jako nechutný mozkyvymývající propagační materiál nějaké sekty! (Ono to taky možná nakonec vysvětluje celý ten nepoměr v hodnoceních tady . Sama jsem z toho tak na rozpacích, že nakonec volím zlatý trojhvězdičkový střed... A dost mě to mrzí.) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tažko povedať, že ide o kvalitný dokument, no určite je zaujímavý. Spočiatku mu vadilio všetko to okrášľovanie efektami, zvukmi... ale potom sa to upokojilo, resp. som si zvykol. Ako dokument (s hranými vsuvkami) je mierne nevyvážený, ale mne spravil veľmi dobre na duši. Pôsobí pozitívne a človek sa môže trochu (ale ozaj len trochu) zamyslieť. Je mi v podstate jedno, či išlo o (polo)pravdy, alebo len filozofické úvahy, veď človek počuje a vidí aj tak len to, čo chce... ()

rawen 

všechny recenze uživatele

nedivím se, že je tento film v žebříčku nejrozoruplnějších filmů - obsah je zajímavý, ono celé to téma je zajímavé a fascinující, ale způsob jakým tvůrci toto celé prezentují je občas až trapně kýčovitý, směšný, dementní, prostě brrr :) ale nebojte se toho, pro zajímavost není špatné si to pustit :) jen trošku nadhledu prosím 5/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Fyzik David Albert se pro magazín Popular Science k účinkování v tomto filmu vyjádřil: „Strávil jsem čtyři hodiny trpělivým vysvětlováním filmařům, proč kvantová mechanika nemá vůbec nic společného s vědomím nebo spiritualitou. Ale pak jsem natočený materiál viděl sestříhaný do takové podoby, že to vypadá, jako bychom já a duchovní bojovník mluvili jedním hlasem. Nechal jsem se zneužít, byl jsem důvěřivý, ale dostal jsem lekci.“ (Landauer)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama