Reklama

Reklama

David Rice jako patnáctiletý žije v Ann Arboru v Michiganu, kde se zamiluje do své spolužačky Millie a dá jí skleněnou sněhovou kouli jako dar. Jejich spolužák, Mark Kobold, Davida šikanuje, vezme mu skleněnou kouli a hodí ji na zamrzlou řeku. David jde na řeku, ale propadne se pod ním led. Proud ho táhne pod ledem, ale najednou se ocitá v místní knihovně, a objeví tak svou schopnost „skákat“ neboli přemísťovat se v prostoru z jednoho místa na druhé během okamžiku. Ohromen svou novou schopností opouští svého násilnického otce a uteče z domova. O osm let později již dospělý David žije na vysoké noze díky tomu, že „skočil“ do bankovního trezoru a ukradl velké peníze. Jednoho dne ho v jeho bytě přepadne Roland Cox, což je velitel Paladinů, tajné společnosti náboženských fanatiků. Ti si slíbili, že vystopují a zabijí všechny „skokany“ (jumpery), protože jejich chování berou jako rouhání. Takové schopnosti, jaké mají jumpeři, má mít pouze bůh... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (837)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak tohle "odskočení" do žánru akční sci-fi se Limanovi příliš nepovedlo a mě osobně hrozně zklamalo. Z námětu šlo vymlátit mnohem víc než jenom nepřehledné akční scény, chaotický děj a klipovité střídání lokací, byť atraktivních. "Skáče" se tu pořád, do všech světových stran, ale spíš jenom nahodile pro efekt. 3/4 filmu jsem neměl tušení, o co vůbec jde. Kdyby mělo žehlící prkno oči, jmenovalo by se Hayden Christensen, Samuel zaujme jenom účesem a tak bezpochyby nejzábavnějším hercem je Jamie Bell a jeho "Bou!"... Film je příšerně zbrklý, neuspořádaný, naťuknutý, nedořešený, prostě odfláknutý. Trailer obsahuje vše podstatné, včetně akčních scén. Tohle že má mít pokračování?? Děkuju, nechci... ehm, otevřený konec si tvůrci vycucali z prstů... jenomže peníze se hrnou... 85 miliónů dolarů(rozpočet)/221,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Začátek (úplný) je coolový ale tím to začíná i končí, Nápad byl skvělej (ani nepamatuju, kdy naposled sem chtel tolik mít takové schopnosti jak Christensen) ale totalne zmrsenej. Velká nuda, paladini (tak se jmenovali?) jsou leda tak pro smích, stejne jako radoby cool Jackson. Doug Liman překvapivě zklamal. A to sem ho měl kvůli Bournovu počátku oblíbeného (Taky trochu kvůli Mr. a Mrs. Smith, ale to je jiná kategorie) A Hayden teda fakt neumí hrát. Přesto kvůli tomu super nápadu, Sophii Robb a pár dobrým okamžikům pruměrné 3 PS: Další díl neodmítnu, ale pokud bude zas zprasený, moje trpělivost z jumperama přeteče a zavolám opravdové Paladiny... ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Skvělý příklad filmu, který v průběhu let stárne mimořádně dobře. Je to celkem jednoduchý námět, kdy šikanovaný kluk získá superschopnosti a svět je černobílé rozdělený na ty hodné a zlé. Ale možná tahle jednoduchost není na škodu. Film jsem viděl již několikrát a teď jsem si ho opět nenechal ujít, když běžel v televizi a užil jsem si ho jako na poprvé. Původně jsem právě za tu jednoduchost daval jen 3 hvězdy, ale nyní své hodnocení upravuji. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem byl normální člověk. Jako vy….PŘÍBĚH:** Komiks, který jede v klasickém schématu – zvláštní schopnosti – láska, jen hrdina nikomu nepomáhá. Mohla by to být další episoda ze série Heroes. Dějové zvraty nedrží jednotné tempo. A akce to nevyváží. Tragické je zejména chování některých postav./ HUMOR:* vtípky pro náctileté. Svačina na hlavě Sfingy mne nebere./ AKCE:*** je snad jediné, co snese přísnější měřítko. Slušné efekty, zvuk DTS. / NAPĚTÍ:**to má na starosti S.L.Jackson se svojí ,,partou“ a sloganem ,,jedině Bůh by měl mít moc být na všech místech najednou“. Faktem je, že v jeho přítomnosti ,,Skokany“ humor přechází./ Přes to vše výsledný dojem nezanechává jen negativní pocity (snad proto, že Heroes patří mezi mé oblíbené seriály). Myslím, že spolu s dětmi za deštivého odpoledne tuto jednohubku klidně zvládnete. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Přišel jsem, viděl jsem, nechybělo málo a zvracel jsem. Není to úplné zlo, ale upřímně - takhle dementní film s pitomým scénářem, zoufalými herci (Christensen je horší než v Epizodě 2, což jsem myslel, že ani nejde), naprosto neosobní režií a stupidním střihem jsem hodně dlouho neviděl. Smál jsem se hodně, ale ani tak mi to moc nepomohlo v tom abych se bavil. Fór s Čečenskem a Jamie Bell jsou fajn. To je ale zhruba všechno. Jinak je to nelogický, povrchní, nezáživný (ten film má snad jedinej cool moment - ano, zase to Čečensko) a ještě k tomu nevygradovaný béčko každým coulem. Znovu bych to nedal ani po půlnoci na Nově. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

Související novinky

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

18.10.2016

V Česku Youtube Red ještě nemáme, v Americe, Austrálii, Mexiku a na Novém Zélandě už si ale vylepšenou verzi Youtube užívají skoro dva roky. Správně tušíte, že se jedná o placenou službu bez reklam a… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Další Tři mušketýři

Další Tři mušketýři

05.04.2010

Úspěch Sherlocka Holmese přinutil studio Warner Bros. pátrat po dalších klasických námětech, které by bylo možné zpracovat podobně osvěžujícím způsobem a přiblížit je současnému publiku. Jedním z… (více)

Reklama

Reklama