Reklama

Reklama

David Rice jako patnáctiletý žije v Ann Arboru v Michiganu, kde se zamiluje do své spolužačky Millie a dá jí skleněnou sněhovou kouli jako dar. Jejich spolužák, Mark Kobold, Davida šikanuje, vezme mu skleněnou kouli a hodí ji na zamrzlou řeku. David jde na řeku, ale propadne se pod ním led. Proud ho táhne pod ledem, ale najednou se ocitá v místní knihovně, a objeví tak svou schopnost „skákat“ neboli přemísťovat se v prostoru z jednoho místa na druhé během okamžiku. Ohromen svou novou schopností opouští svého násilnického otce a uteče z domova. O osm let později již dospělý David žije na vysoké noze díky tomu, že „skočil“ do bankovního trezoru a ukradl velké peníze. Jednoho dne ho v jeho bytě přepadne Roland Cox, což je velitel Paladinů, tajné společnosti náboženských fanatiků. Ti si slíbili, že vystopují a zabijí všechny „skokany“ (jumpery), protože jejich chování berou jako rouhání. Takové schopnosti, jaké mají jumpeři, má mít pouze bůh... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (838)

Madison 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľala som nad 3*, ale keď si spätne vybavím krkolomný dej a neuveriteľne idiotský scenár, nemôžem ináč. Niekedy ma až ubíja pocit, akým inteligentne zábavným alebo premyslene dramatickým potenciálom by podobný infantilný námet mohol disponovať a namiesto toho ho tvorcovia sprznia na "blbústkový" a-k-o-ž-e blockbuster, ktorý divácku chuť ničím neokorení. Nenudí to, chvíľami spomínaná stupidita doslova vyráža dych a okrem pekných efektov to vážne nemá čím nadchnúť. Jednoznačný rozsudok pre scenáristu: za mreže. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vyloženě promrhaný potenciál zajímavého tématu. Pár hezkých efektů, jinak zmatek nad zmatek, není co a koho pochválit - hloupý děj, nevýrazní herci, prostě zklamání. Knižní předlohu jsem nečetla a po shlédnutí filmu už ani nemám zájem ji číst. P.S.: Komentář uživatele Ai.ma mě vážně rozesmál (je krutě pravdivý), takže dodatečně děkuju za veselejší den a jdu si přečíst další jeho komentáře:-). Ježíšku, k té srajdě se chystá pokračování :-O. Bez mé účasti, neděkuji. 33% ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Jako když si skočíte na luxusní hajzlík. Všechno tam bude nějaké měkčí, útulnější, voňavější, ale nakonec po pěti minutách zjistíte, že jste se stejně akorát vydělali jako obvykle. Prázdné, nudné, bez jediné zapamatovatelné scénky a bez pořádné hlavní postavy. P.S. Hiro by jim všem dal na prdel během deseti sekund. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nebýt efektivní vychytávky, která vyplývá z názvu filmu, tak by šlo o nudnou snahu vytvořit nový mýtus, který je brakem všech braků. Hayden Christensen je poleno, které se snaží a naopak Jamie Bell je borec, který si každou společnou scénu ukradne pro sebe. A to ani nepotřebuje černý dýchací přístroj a laserový meč. Samuel L. Jacksson dovádí svůj standard, který odvádí vždy s nadhledem ať jsou jeho vlasy jakékoliv barvy či délky. Docela mě zklamala Rachel Bilson, která stejně jako v trailerech není tou nádhernou slečnou, kterou znám např. ze seriálu Chuck. Doug Liman dokázal své rutinérství, které slaví alespoň občas úspěch a efektivní skákačka z místa na místo má díky efektům pár momentů, které bych si moc rád zkusil. Původní plán vytvořit trilogii možná nevyjde, potenciál je a byl, ale nestačí jen efektivně skákat po světě a doufat, že vás nikdo nechytí ... V to doufali i tvůrci a proto nechali mozek doma a příběh je snad nejjednodušší, jak je v Hollywoodu možné. Tímhle tempem se každý dobrý a efektivní nápad zabije hned v prvním díle... Přesto chci být Jumper... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Efektně natočené a samozřejmě "kdo by nechtěl takové schopnosti", nicméně to je vše. Jo a abych nezapomněl - bělovlasý Samuel L. Jackson:D Když tak vzpomínám na ostatní charaktery s podobnými vlastnostmi, tak Nightcrawler z X-men se mohl přemístit pouze na místo, které právě viděl a Hiro..je Hrdina:D Ví někdo, kde vzal David své schopnosti? Hlavně nehledat logiku! ... Začátek filmu je poměrně pomalej, seznámíme se s hlavním hrdinou a jeho schopnostmi. Jako první má v plánu získat peníze. Ale přepadnout banku?? Ve čtrnácti?! Děj nejdřív nikam neuhání, vlastní akce se dočkáme až v poslední půlhodině, pak za to ale stojí! Problém je, že u spousty scén, ač hezky natočených, si říkám, že režisér chtěl prostě ohromit neustálým střídáním nejrůznějších lokalit - mrazivá antarktida, horký egypt, rušné tokio... prostě natočeno na efekt. Zápletka je moc průhledná, to že hrdinovi zadržej přítelkyni (která je tam stejně jen jako hrdinův doplněk, který právě má zachraňovat..) a pak čekaj, až si pro ní přijde, je děsné klišé a co mi vyloženě vadilo, bylo zakončení (které nebudu prozrazovat - režisér řiká otevřená dvířka pro pokračování? já říkám zmršenej konec!). Kladl jsem si pořád otázky a nikdo na ně neodpovídal. Samotná zápletka, nebo spíš ústřední nápad, je hezký, ale nejsou dobře zpracované detaily, je to nedotažené. Například jaká je motivace Rolanda? Jak s k tomu dostal? Proč "Paladinové"? atd. Velký problém nastává s ústřední postavou, David (Hayden) je sice trošku sympaťák, ale taky protivnej floutek a nedá se s ním moc ztotožnit, a proč by s ním měl divák soucítit? Přecejen, je to zloděj, vlastně grázl..Hezká byla hudbička a Samuelovi L. Jacksonovi jsem jeho zlounství docela věřil. Dobrá byla role Jamieho Bella - Griffina. Sice taky grázl, ale dobře zahranej a věrohodnej. Díkybohu, že to bylo krátké, prostě vypnout mozek a sledovat hezké obrázky, pohodka, někomu to třeba stačí. Mě ale ani ne:) Celkově strašně nevyužitý potenciál. PS: tohle má mít pookračování? To si doufám tvůrci odpustěj.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

  • Filmařům se podařilo domluvit i natáčení v Koloseu, což se předtím delší dobu žádnému štábu nepovedlo. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

18.10.2016

V Česku Youtube Red ještě nemáme, v Americe, Austrálii, Mexiku a na Novém Zélandě už si ale vylepšenou verzi Youtube užívají skoro dva roky. Správně tušíte, že se jedná o placenou službu bez reklam a… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Další Tři mušketýři

Další Tři mušketýři

05.04.2010

Úspěch Sherlocka Holmese přinutil studio Warner Bros. pátrat po dalších klasických námětech, které by bylo možné zpracovat podobně osvěžujícím způsobem a přiblížit je současnému publiku. Jedním z… (více)

Reklama

Reklama