foto

Rachel Bilson

  • nar. 25.8.1981 (35 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rachel Sarah Bilson se narodila ve slunné Kalifornii roku 1981. Její otec je filmový režisér Danny Bilson a nevlastní matkou herečka Heather Medway. Rachel byla už od útlého věku hvězdou divadelních představení a rodiče jí dopřáli to nejlepší vzdělání (Notredame High school). První zkušenosti před kamerou získala hostováním v seriálech BUFFY, PŘEMOŽITELKA UPÍRŮ, THAT 70S SHOW nebo v komediálním seriálu MAD TV.

Přelomovým rokem pro její kariéru se stal rok 2003. Tehdy vyhrála konkurz na roli Summer Roberts v seriálu O.C. Diváci si její divošku Summer zamilovaly a z Rachel se rázem stala televizní hvězda. Během natáčení byl jejím partnerem Adam Brody, se kterým ztvárnily milence i v seriálu. Po dvou letech se rozešli.

Po třech letech v seriálu dostává i svou první filmovou roli. A to v hořké komedii POSLEDNÍ POLIBEK, kde se stala součástí milostného trojúhelníku. Příští rok jí uvidíme v dobrodružné sci-fi JUMPER režiséra Douga Limana, se kterým spolupracovala už na seriálu O.C.

Rachel ve svém volnu ráda maluje a fandí basketbalu. Mezi její oblíbené herce patří Kate Winslet, Johnny Depp, Audrey Hepburn a Woody Allen. Má mladší sestru a staršího bratra. Miluje módu, hlavně návrhářek Stelly McCartney a CoCo Chanel. Objevila se i na titulních stranách časopisů Stuff, YM, Maxim nebo Zink. Momentálně žije v Hollywoodu.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2014 American Heist
2013 The To Do List
2011 S tím nic nenaděláš
2010 Waiting for Forever
2008 Jumper
New Yorku, miluji Tě!
2006 Poslední polibek
2003 Unbroken

TV seriály

2014 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Jak vaše matka poznala mě (S09E16)
2013 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Kapela, nebo DJ? (S08E13)
2011 Doktorka z Dixie (TV seriál)
2010 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Velké dny (S06E01)
Holky versus obleky (S05E12)
2007 Chuck (TV seriál)
Chuck a salám z dovozu (S01E09)
Chuck a sérum pravdy (S01E08)
2003 O.C. (TV seriál)
2002 8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter (TV seriál)
1998 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
1997 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)

Dokumentární

2004 I Love the '90s (TV seriál)

TV pořady

2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
2011 Teen Choice 2011 (TV pořad)
2005 Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Napálené celebrity (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Módní policie (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
Total Request Live (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace