Reklama

Reklama

David Rice jako patnáctiletý žije v Ann Arboru v Michiganu, kde se zamiluje do své spolužačky Millie a dá jí skleněnou sněhovou kouli jako dar. Jejich spolužák, Mark Kobold, Davida šikanuje, vezme mu skleněnou kouli a hodí ji na zamrzlou řeku. David jde na řeku, ale propadne se pod ním led. Proud ho táhne pod ledem, ale najednou se ocitá v místní knihovně, a objeví tak svou schopnost „skákat“ neboli přemísťovat se v prostoru z jednoho místa na druhé během okamžiku. Ohromen svou novou schopností opouští svého násilnického otce a uteče z domova. O osm let později již dospělý David žije na vysoké noze díky tomu, že „skočil“ do bankovního trezoru a ukradl velké peníze. Jednoho dne ho v jeho bytě přepadne Roland Cox, což je velitel Paladinů, tajné společnosti náboženských fanatiků. Ti si slíbili, že vystopují a zabijí všechny „skokany“ (jumpery), protože jejich chování berou jako rouhání. Takové schopnosti, jaké mají jumpeři, má mít pouze bůh... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (838)

Cival 

všechny recenze uživatele

Slabota. Limanův smysl pro efektní akci vůbec nestíhá vyznít, naopak to, že Liman nezvládá vést příběh a že sleduje absolutně nesympatickou postavu je vidět až příliš často. Je umění natočit něco tak nedomrlého a sterilního s tak vybraným hereckým obsazením a toliko fantastickou zápletkou. Smutně profláknutá příležitost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nesmyslnost nejtěžšího kalibru. Ne že bych se u toho nebavil, ale když to byla taková kravina, že nevím čím začít dřív. Fakt je, že jedna scéna byla hodně povedená a že na ní asi jen tak nezapomenu (ta v Kolosseu) a jak tam rubali ty starodávné sochy :) No ale jinak frajírek Hayden Christensen, o kterém nevím, jestli mu fandit nebo ho nakopat do prdele, jen u mě dokazuje, že stále nevím co si o něm myslet a tenhle film to určitě nezachrání. Já už při traileru si řikal, že to bude kravina, na druhou stranu, proč bych se na to nepodíval, když mám čas a ono to zas tak dlouhé není. Chvílemi mi příjde, že autoři do pár minut nahustí pomalu půlku děje a pak zase půl hodiny vysedávají v havajských košilích a pijou Sex on the Beach s tím, že se to nějak natočí, a že diváky stejnak bude zajímat jenom akční stránka filmu, která teda relativně povedená je, i když jak se to všechno vezme. I tak na to jak je to špatné, vydělalo to opravdu dost, takže ne vždycky dobrý film dokáže být rentabilní. A tady je dobře vidět, co udělá reklama a všechno kolem toho. Na Jumpera se ale už nikdy nepodívám, protože takovou nesmyslnost jsem dlouho neviděl. Skoro mi to přišlo jako by to točili jenom kvůli těm akčním scénám a aby v kině padaly hlavy omdlením z těch efektivních záběrů. Ještě, že je to tak krátké... ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl téma JUMPERovského universa se mi zamlouvalo od chvíle co jsem se o něm doslechl. Námět byl skvělý, ale zdá se, že scénář (kdoví možná i předloha) už ne. Navíc se Limanovi nosná dějová linie rozpadala pod rukama a já jsem nedokázal na to přijít proč. Jakoby se zbytečně nechal unést pamětihodnostmi a krásnými záběry exotických lokací a to radši nechci zmiňovat hloupě konstruovanou milostnou linii místo, aby zkoumal to hlavní proč tenhle film vznikl (samozřejmě tím myslím "skákání" a Paladiny). Herecké výkony taky nejsou nic extra. Christensen jakoby pořád hrál patnáctiletého (buď to bylo schválně nebo byl tak špatný, to je jedno), Rachel Bilson je jen přívěšek a Samuel L. Jackson by udělal líp kdyby si oholil hlavu (aspoň by budil respekt). Snad jen Jamie Bell to všechno ustál bez šrámů na (mé) duši. Ale dost už hany. Je tam opravdu dost dobrých scén, aby to za vidění stálo a jako jarní jednohubka je JUMPER pořád příjemně stravitelný. Pokud ale chtějí přijít s dvojkou, silně doporučuji nového scénáristu. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Bell umí, Christensen a jeho kamoška neumí. Liman umí len tentoraz narazil na riedky scenár a tak film sa nemôže poriadne oprieť o príbeh a tým pádom je menej peckový ako samotný trailer. Film aspoň dáva odpoveď na otázku keď sa pred nami z nenazdajky objaví nejaké auto alebo nám zrazu zmizne z dohľadu, tak šoférom je určite nejaký skokan :-). ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Přišel jsem, viděl jsem, nechybělo málo a zvracel jsem. Není to úplné zlo, ale upřímně - takhle dementní film s pitomým scénářem, zoufalými herci (Christensen je horší než v Epizodě 2, což jsem myslel, že ani nejde), naprosto neosobní režií a stupidním střihem jsem hodně dlouho neviděl. Smál jsem se hodně, ale ani tak mi to moc nepomohlo v tom abych se bavil. Fór s Čečenskem a Jamie Bell jsou fajn. To je ale zhruba všechno. Jinak je to nelogický, povrchní, nezáživný (ten film má snad jedinej cool moment - ano, zase to Čečensko) a ještě k tomu nevygradovaný béčko každým coulem. Znovu bych to nedal ani po půlnoci na Nově. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

  • Na lístku na skrinke, na ktorom ma Millie (Rachel Bilson) napísané, aké mestá by chcela navštíviť, je chybne uvedené Prauge. Správne je to Prague. (Greenpeacak)
  • Během natáčení boje v teleportech měl Hayden Christensen (David) pět dvojníků a Jamie Bell (Griffin) tři, přičemž se všichni museli naučit stejnou choreografii, aby na sebe záběry plynule navazovaly. (Witta)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 85 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

18.10.2016

V Česku Youtube Red ještě nemáme, v Americe, Austrálii, Mexiku a na Novém Zélandě už si ale vylepšenou verzi Youtube užívají skoro dva roky. Správně tušíte, že se jedná o placenou službu bez reklam a… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Další Tři mušketýři

Další Tři mušketýři

05.04.2010

Úspěch Sherlocka Holmese přinutil studio Warner Bros. pátrat po dalších klasických námětech, které by bylo možné zpracovat podobně osvěžujícím způsobem a přiblížit je současnému publiku. Jedním z… (více)

Reklama

Reklama