Reklama

Reklama

Jericho

(seriál)
USA, (2006–2008), 20 h 39 min (Minutáž: 40–44 min)

Hrají:

Skeet Ulrich, Lennie James, Ashley Scott, Kenneth Mitchell, Brad Beyer, April Parker-Jones, Alicia Coppola, Pamela Reed, Bob Stephenson, Shoshannah Stern (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Dramatický seriál vypráví o tom, co se stane, když se na obzoru náhle objeví atomový hřib a uvede poklidné městečko v Kansasu v chaos. Jeho obyvatelé se ocitnou v naprosté izolaci a mohou se jen dohadovat, zda jsou jediní Američané, kteří zůstali na živu. Když jsou vyřazeny z provozu veškeré zdroje energie a možnosti komunikace, strach z neznámého uvrhne Jericho do všeobecného zmatku. Město se začne hroutit pod náporem teroru a strach i pocit zkázy probouzí v některých obyvatelích města jen to nejhorší. Ale v této době krize, kdy se citlivých jedinců zmocňuje šílenství, a na povrch vyplouvají i ta nejskrytější tajemství, v sobě někteří lidé najdou vnitřní sílu, jíž si dosud nebyli vědomi. A z těch, u nichž je to nejméně pravděpodobné, vzejdou hrdinové. V průběhu děje seriálu se objeví spiklenecké teorie. Jsou obyvatelé malého města pod palbou útoků? Nastal snad konec světa? A pokud byste přežili armagedon, jak by Váš život nejspíš pokračoval? Stálo by vůbec za to dál žit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem začal s pilotním dílem Jericha a musím říct, že mě hodně navnadil do dalších epizod. Takže budu sledovat dále a hodnocení udělím, až si budu jistý, že jsem se prvním dílem nezmýlil. Zatím to vypadá hodně slušně. EDIT 23.12.2014: Po prvních třech epizodách už si dovolím přidat i hodnocení. S každým novým dílem roste kvalita zpracování a mě to hodně baví, ač je v seriálu i spousta nelogičností (např. neustálé pobíhání lidí po povrchu, přesto že nedaleko Jericha spadla atomovka a ještě přišel radioaktivní spad). Uvidím, co další díly, zatím čtyři hvězdičky a 80%. EDIT 24.12.2014: Po šesti dílech nic neměním. :-) EDIT 10.1.2015: Chtěl bych vidět ještě více dílů, než bylo natočeno. Ukončení mi nepřišlo dostačující a chtěl jsem znát více odpovědí na mé otázky. Nic se ale nemění na tom, že se jedná o kvalitní seriál s dobrým příběhem, různými osudovými rozhodnutími jednotlivců, nečekanými událostmi a zvraty a situacemi, kdy nikdo neví, co nastane v přístí minutě. Nejlepší díly však přijdou až v závěru první série, kdy dojde i k nějakým přestřelkám. Celá druhá série je pak slušně vygradovaná a napjatá. K páté hvězdě ale přeci jen něco chybí, možná právě těch pár dílů navíc. 80% ()

Dohaja 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že je to dobrý seriál niektorým sa síce nezdá ale postupom času sa to rozbehne a je z toho poriadna dráma. Keďže na USA boli zhodené jadrové zbrane a ľudia z mestečka Jericho no vlastne celé štáty si skúsili ako sa žilo v minulosti bez spojenia, energie. Dúfam, že podobná situácia nikdy v skutočnosti nebude aktuálna. Verím, že budeme žiť stále v mieri. ()

Reklama

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Kdovíproč natočili prvních 6 nebo 7 dílů (už si přesně nevzpomínám) až skoro tragicky špatně. Asi aby odradili slabší povahy, těžko říct. Každopádně pak se to najednou zlomí, nabere to rozsah a tempo více než místy pětihvězdičkové a člověk pochopí, proč to v Americe propadlo, protože takovéhle psychologicky propracované kopání do jejich mentality neměli šanci rozdýchat. Škoda předčasného zrušení. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Paráda! Jasně start je extrémně pomalý a chápu, že mohl někoho odradit. Vězte ale, že začně krutě přituhovat a potom se vám pomalý start, kde se seznámíte s charaktery postav víc než důkladně, bude jevit jako dobře zvolená scénáristická strategie. Svět Jericha se rozpadá pomalu, ale jistě a situace ve městě tomu odpovídá. Poslední díly jsou opravdu perfektní. Možná škoda že je to celé točené tak trochu učesaně (zabíjení a brutalitky mimo záběr) jenže fantazie zapracuje... S velkým očekáváním čekám na sérii druhou. II. SÉRIE je holt urychlená. Není špatná, ale prostě už to úplně neštymuje. Po strašně pomalé, ale skvěle vygradované první sérii je to šup šup a konec. Stejně mám tenhle seriál ale rád a je škoda že skončil, protože potenciál byl obrovský. ()

Kubick 

všechny recenze uživatele

Pokud znáte Lost a Prison Break, je těžké hodnotit jiný seriál, aniž byste ho srovnávali s právě výše jmenovanými. Pokusím se o objektivní hodnocení. Myšlenka seriálu není špatná, ale občas se mi zdá, že uvedené dialogy jsou pouhým klišé, postavy se také chovají trochu předvídatelně.. Mám za sebou zatím 6 dílů a proto je brzo na hodnocení celého seriálu. Uvidíme, co si Turteltaub schoval do zálohy.. Stručně řečeno: je to oddychovka, u které nemusíte moc přemýšlet, děj utíká a akci zde taky najdete. Já jen doufám, že Jericho bude mířit výše, než jen k průměru. Uvidíme, zatím průměrné 3* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Obsahuje spoilery! Zde je seznam napadených měst: Albany, Atlanta, Baltimore, Boston, Charlotte, Chicago, Cincinnati, Dallas, Denver, Detroit, Hartford, Houston, Indianapolis, Kansas City, Las Vegas, Lawrence, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New Orleans, Norfolk, Philadelphia, Phoenix, Pittsburgh, San Diego, San Francisco, Seattle, St. George, St. Louis, St. Paul, Washington D.C. (Hal_Moore)
  • Jedná se již desátý seriál, ve kterém hraje Ariel Winter, přestože jí bylo pouhých 8 let. (M.B)
  • Aby seriál po první nepříliš úspěšné sérii opět obnovili, poslali fanoušci přes dvacet tun ořechů symbolizujících anglickou nadávku "Nuts!" samotným producentům. To je přesvědčilo, aby to ještě zkusili a natočili druhou sérii, ale ani ta divácky příliš nepřesvědčila a seriál se opět zrušil. (Malarkey)

Reklama

Reklama