foto

Ariel Winter

  • nar. 28.1.1998 (22 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Narodila sa 28. januára 1998 v Los Angeles ako Ariel Winter Workman. Spolu s Robertom Downeym Jr. sa objavila vo filme KISS KISS BANG BANG (2005), bola hlasom Thumperovej sestry v animovanom filme BAMBI II (2006) a zahrala si i mladšiu verziu Tori Spelling v reality show So noTORIous (2006).

V epizódnych úlohách sa objavila v seriáloch BONES (2006), NIP/TUCK (2006), CRIMINAL MINDS (2007) a GHOST WHISPERER (2008). V roku 2005 sa v 5 epizódach stala súčasťou hereckého obsadenia seriálu ER (1994 – 2009), kde hrala Lucy Moorovú. Prelomová bola pre ňu úloha Alex Dunphyovej, prostrednej dcéry Claire (Julie Bowen) a Phila (Ty Burrell) Dunpyhovcov v úspešnom seriáli MODERN FAMILY (2009). Za svoju úlohu múdrej, ale od reality odtrhnutej Alex získala množstvo fanúšikov, ale aj priaznivé kritiky vyzdvihujúce jej dramatické a komediálne schopnosti. Získala za ňu aj cenu Young Artist Award ako aj niekoľko ocenení Screen Actors Guild Awards.

Hrala aj vo filmoch. V horore ONE MISSED CALL (2008) stvárnila vražedného ducha, ktorý sa chce odplatiť za svoju vraždu a v SPEED RACER (2008) pre zmenu hrala mladšiu verziu Christiny Ricci. V roku 2010 získala vedľajšiu úlohu Sadie v akčnej komédii KILLERS po boku Katherine Heigl a Ashtona Kutchera a v roku 2012 si zahrala s Eddiem Murphym v komédii A THOUSAND WORDS (2012).

Osvedčila sa aj ako dobrá dabingová herečka. Svoj hlas prepožičala postavám v animovaných filmoch HORTON HEARS A WHO! (2008), CLOUDY WITH A CHANCE OF MEATBALLS (2009) a PARANORMAN (2012). V roku 2012 sa zaradila aj do Disneyho panteónu princezien, keď nadabovala hlavnú postavu princeznej Sofie v Disneyho animovanom TV filme SOFIA THE FIRST.

V novembri 2012 Národný úrad pre ochranu detí nariadil Ariel, aby sa odsťahovala z domu po tom, čo bola jej matka Chrisoula Workman obvinená z jej zneužívania. Ariel momentálne žije so staršou sestrou Shanelle Gray, ktorá sa stala jej zákonnou opatrovníčkou. Matka má zakázaný akýkoľvek neohlásený kontakt s Ariel.

weexie

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Last Movie Star
Šmoulové: Zapomenutá vesnice
2015 Maják
2014 Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana
Sofie První: Kletba princezny Ivy (TV film)
2013 Batman: Návrat Temného rytíře, část 2.
Scooby-Doo! Tréma před vystoupením
Sofia the First: Holiday In Enchancia (TV film)
Sofie První: Plovoucí zámek (TV film)
2012 Amputace
Batman: Návrat Temného rytíře, část 1.
Sněhouní Vánoce (TV film)
Sofie První: Byla nebyla jedna princezna (TV film)
Tisíc slov
Vážený Drákulo
2011 Fred 2: Night of the Living Fred (TV film)
Garde na výletě
2010 DC Showcase: Green Arrow
Nic & Tristan Go Mega Dega
Vrahouni
2009 Afro Samurai: Resurrection (TV film)
Den naruby
Duress
Life Is Hot in Cracktown
Tales from the Catholic Church of Elvis!
Zataženo, občas trakaře
2008 Horton
Speed Racer
Zmeškaný hovor
2006 Bambi 2
Doba ledová 2: Obleva
Výprodej
Za plotem
Zvědavý George
2005 Kiss Kiss Bang Bang

TV seriály

2020 Taková moderní rodinka (TV seriál) - herec, a.z.
Finale Part 2 (S11E18)
Finale Part 1 (S11E17)
I'm Going to Miss This (S11E16)
další epizody (7)
2019 Taková moderní rodinka (TV seriál)
The Last Christmas (S11E09)
The Last Thanksgiving (S11E07)
The Last Halloween (S11E05)
další epizody (16)
Robot Chicken (TV seriál)
Ginger Hill in: Bursting Pipes (S10E01)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
The Darkest Journey Home (S21E02)
2018 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Stuck in a Moment (S10E10)
Putting Down Roots (S10E09)
Kids These Days (S10E08)
další epizody (17)
2017 Taková moderní rodinka (TV seriál)
No Small Feet (S09E10)
Brushes with Celebrity (S09E08)
Winner Winner Turkey Dinner (S09E07)
další epizody (19)
2016 Elena z Avaloru (TV seriál)
Elena a tajemství Avaloru (S01E11)
Milo a Murphyho zákon (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Tajný spolek (S08E08)
Farmářské díkůvzdání (S08E07)
Čapni to! (S08E06)
další epizody (19)
2015 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Bílé Vánoce (S07E09)
Vykliďte si šuplík (S07E08)
Philův sexy dům (S07E07)
další epizody (21)
2014 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Haley je plnoletá (S06E10)
V nouzi poznáš kolegu (S06E09)
Tři krocani (S06E08)
další epizody (22)
Phineas & Ferb (TV seriál)
Noc oživlých lékárníků (S04E44)
Star Wars (S04E41)
2013 Sofie První (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Stařec a stromek (S05E10)
Teď, nebo nikdy (S05E09)
SkříňoCon 2013 (S05E08)
další epizody (24)
2012 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Když se kácí strom (S04E09)
Rande naslepo (S04E08)
Zadržená (S04E07)
další epizody (23)
2011 Jake a piráti ze Země Nezemě (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Expresní Vánoce (S03E10)
Rozblemclá dýně (S03E09)
Požár (S03E08)
další epizody (21)
2010 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Paní Tuckerová (S02E09)
Mannyho narozeniny (S02E08)
Halloween (S02E06)
další epizody (20)
2009 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Sundejte ozdoby (S01E10)
Fizbo (S01E09)
Velká očekávání (S01E08)
další epizody (8)
Pohotovost (TV seriál)
Je mi fajn (S15E21)
Staré časy (S15E19)
Konec služby za 6 minut (S15E17)
další epizody (5)
2008 Posel ztracených duší (TV seriál)
Imaginary Friends and Enemies (S04E06)
2007 Myšlenky zločince (TV seriál)
Sedm sekund (S03E05)
2006 Jericho (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Shorty McShorts' Shorts (TV seriál)
So noTORIous (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Kudrnatá holka (S02E07)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a astronaut (S04E14)
2005 Freddie (TV seriál)
2004 Listen Up (TV seriál)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)

Dokumentární

1999 Inside Film Awards (TV seriál)

Host

TV pořady

2020 A Modern Farewell (TV pořad)
2015 67. Emmy Awards (TV pořad)
2014 2014 Young Hollywood Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
2011 63. Emmy Awards (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)

Fanoušci tvůrce