Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 4
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 4

Recenze (1 337)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Unikátní, jak jinak než britský, miniseriál, který sadí na prdel a hned pak háže do výbuchů smíchu. Kdo dělá v oboru, ví, že je to realita, kdo naopak nedělá, může se nesmát. Excelentní casting dělá z tohoto seriálu něco, co je velkou škodou, že nedostalo větší šanci. Jednotlivým dílům kraluje "Internet" a "Pracovní večírek (divadlo)". Doporučuju! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nad tímhle seriálem občas kroutím hlavou, jakobych se snažil proniknout do tajů IT. Tři společenští looseři v podzemí velké firmy, jo něco podobného si Linehan vyzkoušel už v malém knihkupectví (Black Books), ale jeho vlastní počin dopadl dle mě hůř. Ač britský humor mám velmi rád, tohle mě k srdci nepřirostlo. Co mně nesedí? Téma (nejsem PC maniak), herci (líbí se mě snad jen Roy) + místy až primitivní a očekávatelné vtípky. Nalezl jsem tu jen minimum výborných vtipů a to je největší problém. Podobné vtipy by vymyslel kdejaký pobuda z vesnice. A Richmond je tu jako střevní chřipka po dobrém obědě. Sorry, ty vtipy fakt nemají moc velkou úroveň. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak to máme dopozerané a musím povedať, že ma seriál skutočne náramne pobavil. Dobré nápady, skvelý humor, možno v druhej sérii som mal občas pocit, že tvorcovia zachádzali trošku priďaleko, ale celkovo som sa na seriáli poriadne pobavil. Roy, Moss a Jen budú mať v mojej pamäti dobré miesto v záložke komédia. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Vyborny "ajtacky" serial se dvema luzry muzskeho, jednim zenskeho pohlavi, jednim Gothem za dvermi a excentrickym sefem v poslednim patre londynskeho vezaku. Spousta eskapad, vyborneho situacniho i absurdniho humoru, ale take hlucha a nevtipna mista a leckdy mozna malo "opravdoveho IT" humoru. I tak ale nadstandard a prijemna zmena do zabehlych sitcomu. ()

woody 

všechny recenze uživatele

"IT oddělení. Zkoušel jste to zapnout a vypnout?... A zkoušel jste si to narvat do prdele? (třísk telefonem) Teď jsem si uvědomil, že to byla moje matka." Nic britského mi není proti gustu. A tohle trio pošahanců ze sklepa výškové budovy obzvláště ne. Samozřejmě, že Fawlty Towers je někde úplně jinde - to je prostě špička na kterou nikdo nemá a od které se každý učí. Ale pokud se najde tak skvělý scénárista jakým je Graham Linehan (Black Books, Father Ted), tak se o budoucnost britcomů nebojím... ()

Galerie (134)

Zajímavosti (95)

  • Úvodní píseň seriálu vychází ze skladby Garyho Numana "Are 'Friends' Electric?" z roku 1979. (Wild_man)
  • Roy (Chris O'Dowd) je jediná hlavní postava, jejíž příjmení není divákům odhaleno po téměř celé čtyři řady. Režisér Graham Linehan postavu pojmenoval Roy Tenneman a později jméno změnil na Roy Trenneman, jelikož se lépe vyslovuje. Poprvé a naposledy Royovo celé jméno zazní až ve 4. řadě v epizodě Něco se stalo. (Alfréda)
  • Když se zkouší volat na Royův (Chris O'Dowd) telefon, tak se na druhém telefonu vždy vyťuká jiný počet číslic. Telefonní číslo je ale pořád stejné. (SONY_)

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama