foto

Chris O'Dowd

  • nar. 9.10.1979 (41 let)
    Boyle, hrabství Roscommon, Irsko

Biografie

Chris O'Dowd se narodil v Boyle, County Roscommon v Irsku. Absolvoval University College Dublin a nato navštěvoval London Academy of Music and Dramatic Art. Tam přispíval do novin "The University Observer" a byl aktivním členem debatní skupiny "Literary and Historical Society".

Proslavil se v sitcomu "The IT Crowd", seriálu "Červené barety" a v dokumentárním dramatu "The Year London Blew Up". Je také znám v irské televizi, kde hraje v populárních dramatech "The Clinic" a "Showbands" spolu s Kerry Katona. Nyní pracuje na roli v sitcomu "Roman's Empire".

O'Dowd má rovněž spoustu rolí ve filmech zahrnující snímek "Festival", kde hraje tzv. "stand-up" komika Tommyho O'Dwyera, roli za kterou vyhrál "Scottish BAFTA award". V této době, O'Dowd natáčí "Frequently Asked Questions About Time Travel", komediální sci-fi film, v němž vystupují Marc Wootton, Dean Lennox Kelly a Anna Faris.

mak.

Herecká filmografie

Filmy

2020 Here We Are: Notes for Living on Planet Earth
2019 How to Build a Girl
2018 Juliet, Naked
Mary Poppins se vrací
The Cloverfield Paradox
2017 Láska za láskou
S láskou Vincent
The Incredible Jessica James
Velká hra
2016 Mascots
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
2015 The Program: Pád legendy
2014 Kalvárie
Miluj souseda svého
Zuřivá salsa
2013 Ajťáci: Přichází internet (TV film)
Království lesních strážců
Thor: Temný svět
2012 Frankie Go Boom
The Sapphires
Čtyřicítka na krku
2011 Svobodní se závazky
Ženy sobě
2010 Blbec k večeři
Gulliverovy cesty
2009 Piráti na vlnách
Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase
2008 Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám
2007 Hotel Very Welcome
2006 Showbands II (TV film)
2005 Festival
2004 Vera Drake - Žena dvou tváří

TV seriály

2019 The Twilight Zone (TV seriál)
The Blue Scorpion (S01E09)
Zpráva o stavu manželství (TV seriál)
Another Drink (E10)
Prison Sex (E09)
Dolphins (E08)
další epizody (10)
Chyťte ho! (TV seriál)
Should Not Throw Stones (S03E07)
Tomorrow They Light Me On Fire (S03E06)
The Stick (S03E05)
další epizody (7)
2018 Chyťte ho! (TV seriál)
Pickle (S02E10)
Safe Space (S02E09)
Curtains (S02E08)
další epizody (10)
2017 Chyťte ho! (TV seriál)
Blue Pages (S01E10)
Turnaround (S01E09)
Shot on Location (S01E08)
další epizody (10)
2015 Skála papuchalků (TV seriál)
Moone Boy (TV seriál)
A Bucket List for George Gershwin (S03E06)
Bells 'N' Smells (S03E05)
Unidentified Feckin' Objects (S03E04)
další epizody (6)
2014 Moone Boy (TV seriál)
The Boyle Wedding (S02E06)
Stags and Hens (S02E05)
Handball Duel (S02E04)
další epizody (6)
2013 Family Tree (TV seriál)
Monstra vs. Vetřelci (TV seriál)
Girls (TV seriál)
Náš smolař Ray (S02E04)
Mám své názory (S02E02)
Je načase (S02E01)
2012 Girls (TV seriál)
Řekla ano (S01E10)
I raplové potřebujou holku (S01E08)
Moone Boy (TV seriál)
The Bell-End of an Era (S01E06)
Godfellas (S01E05)
Dark Side of the Moone (S01E04)
další epizody (6)
Griffinovi (TV seriál)
Nad dopisy diváků (S10E22)
2011 Kvítek karmínový a bílý (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
Griffinovi (TV seriál)
Loterijní horečka (S10E01)
2010 Little Crackers (TV seriál)
Ajťáci (TV seriál)
Reynholmová vs. Reynholm (S04E06)
Zlobiví hoši (S04E05)
Italština pro začátečníky (S04E04)
další epizody (6)
2009 Fm (TV seriál)
Blinded by the Light (E06)
Video Killed the Radio Star (E05)
Golden Lady (E04)
další epizody (6)
National Theatre Live (TV seriál)
2008 Ajťáci (TV seriál)
Ulítli na kalendáři (S03E06)
Friendface (S03E05)
Projev (S03E04)
další epizody (6)
2007 Romanovo impérium (TV seriál)
Ajťáci (TV seriál)
Muži bez žen (S02E06)
Kouř a zrcadla (S02E05)
Večeře (S02E04)
další epizody (6)
2006 Ajťáci (TV seriál)
Přijíždí teta Irma (S01E06)
Strašení Billa Crouse (S01E05)
Červené dveře (S01E04)
další epizody (6)
2005 Doktor Martin (TV seriál)
Návrat ztraceného otce (S02E09)
2003 The Clinic (TV seriál)
Červené barety (TV seriál)

Dokumentární

2019 Loving Vincent: The Impossible Dream (TV film)
2018 The Evolution of Testicles
2016 Travel Man: 48 Hours in... (TV seriál)
Vienna (S02E01)

Divadelní záznam

2015 Of Mice and Men (divadelní záznam)
2012 The Secret Policeman's Ball (divadelní záznam)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Host

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
The 68th Annual Tony Awards (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
The Getaway (TV pořad)
2012 The Orange BAFTA Film Awards 2012 (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2007 The Graham Norton Show (TV pořad)
2006 The BRIT Awards 2006 (TV pořad)
2004 At the Movies (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(129)