foto

Chris O'Dowd

  • nar. 9.10.1979 (38 let)
    Boyle, hrabství Roscommon, Irsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Chris O'Dowd se narodil v Boyle, County Roscommon v Irsku. Absolvoval University College Dublin a nato navštěvoval London Academy of Music and Dramatic Art. Tam přispíval do novin "The University Observer" a byl aktivním členem debatní skupiny "Literary and Historical Society".

Proslavil se v sitcomu "The IT Crowd", seriálu "Červené barety" a v dokumentárním dramatu "The Year London Blew Up". Je také znám v irské televizi, kde hraje v populárních dramatech "The Clinic" a "Showbands" spolu s Kerry Katona. Nyní pracuje na roli v sitcomu "Roman's Empire".

O'Dowd má rovněž spoustu rolí ve filmech zahrnující snímek "Festival", kde hraje tzv. "stand-up" komika Tommyho O'Dwyera, roli za kterou vyhrál "Scottish BAFTA award". V této době, O'Dowd natáčí "Frequently Asked Questions About Time Travel", komediální sci-fi film, v němž vystupují Marc Wootton, Dean Lennox Kelly a Anna Faris.

Marek "mak." Oršulík

Herecká filmografie

Filmy

2018 God Particle
Hippie Hippie Shake
2017 Love After Love
Molly hraje o všechno
S láskou Vincent
The Incredible Jessica James
2016 Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
2015 Of Mice and Men (divadelní záznam)
The Program: Pád legendy
2014 Kalvárie
Miluj souseda svého
Zuřivá salsa
2013 Ajťáci: Přichází internet (TV film)
Království lesních strážců
Thor: Temný svět
2012 Čtyřicítka na krku
Frankie Go Boom
Sapphires, The
The Secret Policeman's Ball (divadelní záznam)
2011 Svobodní se závazky
Ženy sobě
2010 Blbec k večeři
Gulliverovy cesty
2009 Piráti na vlnách
Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase
2008 Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám
2007 Hotel Very Welcome
2006 Showbands II (TV film)
2005 Festival
2004 Vera Drake - Žena dvou tváří

TV seriály

2018 Get Shorty (TV seriál)
Epizoda 1 (S02E01)
2017 Get Shorty (TV seriál)
Blue Pages (S01E10)
Turnaround (S01E09)
Shot on Location (S01E08)
další epizody (10)
2015 Puffin Rock (TV seriál)
2013 Family Tree (TV seriál)
Monstra vs. Vetřelci (TV seriál)
Girls (TV seriál)
Náš smolař Ray (S02E04)
Mám své názory (S02E02)
Je načase (S02E01)
2012 Girls (TV seriál)
Řekla ano (S01E10)
I raplové potřebujou holku (S01E08)
Moone Boy (TV seriál)
2011 Kvítek karmínový a bílý (TV seriál)
2010 Little Crackers (TV seriál)
Ajťáci (TV seriál)
Reynholmová vs. Reynholm (S04E06)
Zlobiví hoši (S04E05)
Italština pro začátečníky (S04E04)
další epizody (6)
2009 Fm (TV seriál)
National Theatre Live (TV seriál)
2008 Ajťáci (TV seriál)
Ulítli na kalendáři (S03E06)
Friendface (S03E05)
Projev (S03E04)
další epizody (6)
2007 Romanovo impérium (TV seriál)
Ajťáci (TV seriál)
Muži bez žen (S02E06)
Kouř a zrcadla (S02E05)
Večírek (S02E04)
další epizody (6)
2006 Ajťáci (TV seriál)
Přijíždí teta Irma (S01E06)
Strašení Billa Crouse (S01E05)
Červené dveře (S01E04)
další epizody (6)
2004 Doktor Martin (TV seriál)
2003 Červené barety (TV seriál)
The Clinic (TV seriál)

Dokumentární

2015 Travel Man: 48 Hours in... (TV seriál)

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
The 68th Annual Tony Awards (TV pořad)
2012 The Orange BAFTA Film Awards 2012 (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2007 The Graham Norton Show (TV pořad)
2006 The BRIT Awards 2006 (TV pořad)
2004 At the Movies (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2012 Moone Boy (TV seriál)
2010 Little Crackers (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(130)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace