Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posbírejte všechny své síly a připravte se na spoustu akčních scén a mrazivého napětí, protože teď už neexistuje cesta zpět! Ve vzrušujícím pokračování úspěšného filmu se totiž znovu vydáte na extrémně nebezpečnou výpravu za nepřátelskou linii. Když dostává speciální oddíl americké armády úkol, aby zničil severokorejskou raketovou základnu a odvrátil tak možný jaderný útok, neúspěch nepřipadá v úvahu. Mise je však neočekávaně přerušena a hluboko v nepřátelském území zůstávají odříznuti čtyři vojáci. Aby přežili, musí přemoci povstalecké síly, které usilují nejen o životy jich samotných, ale i o životy spojenců a všech obyvatel svobodného světa! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Osa zla je velmi špatný film i z pohledu televizní produkce. Kamera je příšerně nepřehledná, scénář děravý jak ementál a akce stojí za starou belu. Jenže tentokrát tu není Hackman ani Wilson, jen banda průměrných televizních herců, které známe ze všech různých televizních kriminálek. Herecky ale neutáhnou vůbec nic. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl, tak špatný akční film! Na to, že to má 90 minut, tak zejména poslední půl hodina se neuvěřitelně a celkem zbytečně táhne. Sice jsem rád, že konečně hlavní hrdinové místo utíkání stříleli, tady je však ta akce naprosto nudná, nezáživná a vymrdaně natočená. Kamera je na dicka, motala se mi palice, úplně nepřehledné bylo všechno, začátek mně ještě bavil, jak vyskočili z toho letadla, ale po první akci pádil film do hoven. A tam taky už asi zůstane, nedivím se komentářům a hodnocení ostatních uživatelů. Modro/oranžovej filtr má znamenat co?! Vzpomínky na minulost Gonzalese taky k ničemu, navíc ten ostře zběsilý střih dává filmu negativní body. Ale abych pořád nepyskoval, tak Gonzales je sympaťák, v uniformě vypadá sice docela dobře, ale ať si příště vybere lepší film. Sem tam řekne skvělou hlášku, zbytek party je v pohodě, námět je o hovně, plno zbytečných dialogů, občas slušná hudba, ale ještě se mi nestalo, abych posledních 15 minut filmu vypnul, dopadlo to podle očekávání dobře, tam jsem to spíš přetáčel, takže tu mega akci na konci jsem ani neviděl, stejně to bylo v noci, takže bych na to koukal zbytečně. Po jedničce je tohle naprostej propadák, těm, co filmu dali 4*, nebo dokonce 5*, tak závidím, že si to užili. Hrdinové nemají motivaci, sice jsem poslední akční scénu neviděl, ale ta je jenom z povinnosti, aby se neřeklo a měl film něco "obrovského" na konci. Jsem zvědav na trojku, prý je docela v pohodě, ale tohle už nikdy nechci vidět. Jsem fanda válečných nářezů, ale tady je málo akčních scén, spoustu k hovnu dialogů, v pohodě parta, ale i ta akce, co tu je, je otřesně natočená. Ještě, kdo mi sedl k pozitivním částem filmu je Ben Cross, který tu měl však minimum prostoru. Divím se, že píšu tak dlouhý komentář, už radši končím a dávám 2/10. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, bylo mi jasné, že to nebude ani zdaleka tak dobrý jako první díl (se kterým to nemá vůbec nic společnýho - klidně se to mohlo jmenovat jen Osa zla) ale tohle bylo opravdu hóóóódně slabý. Film má špatné herce, kteří kecají samý blbosti (hl. hrdina pronáší hrdinský hlášky typu: "nikdo mi tu nezemře" atd.), dále si film hraje na velice vážný akční film (scény s Pentagonu mi připomínaly Skálu) ale do toho má hodně daleko občas zazní hudba, která vzdáleně přípomíná Hanse Zimmera (když má zrovna špatný den) ale to by tu možná ani nevadilo kdyby film vynikal v něčem jiném. Např. v akčních scénách. Ale i zde film totálně padá na hubu. Akce tu skoro není a když už je tak je velice špatně natočená (kameraman buď používá rychlé střihy nebo si hraje na autenticitu se zběsile rozklepanou kamerou) do toho se občas použije nějaký ten počítačový trik, který je ale stejně hrozný jako celý film. Takže ruce pryč. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

na to ze je to becko urcene priamo na dvd to ma celkom slusny zaciatok a dobre naslapnute, potom sa vsak jednotka dostane za nepriatelsku liniu a clovek sa zacne tesit na akcnu jazdu ktora by sa mala zakone rozputat. to sa vsak nekona. kamen urazu je hlavne v otrasnej rezii akcnych scen ktore su totalne neprehladne, strasne zostrihane a hlavne otrasne nasnimane (kamera je celkovo dost otravna, lebo i pri kludnejsich pasazach sa stale pohybuje, nervozne tika a stale takto prudi). dej je deravy co by sa akcnemu filmu dalo samozrejme odpustit (ide o becko takze netreba ocakavat nejaku genialitu), sem tam nejaka do oci bijuca tupost sa tiez najde (hlavny hrdina bez zemravanie trafi svetlomet na 100 metrov ale robi mu problemy odrovnat severokorejcanov na 20 metrov), ma to tiez pateticke flashbacky a samozrejme posolstvo ze usa je jednicka:-) ale raz sa to da prezit. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Taková americká novodobá propagandistická sračka, film má za úkol udělat z američana spasitele, a severokorejců hrozbu světa, přitom reálně je to naopak. Tohle se snaží parazitovat na názvu " Za nepřátelskou linii ", jde vidět, že to netvořil tvůrce jedničky, je to prostě rychlokvaška udělaná pro prachy, co se snaží přiživit na tématu severní Korea. Úvodní prolog o historii korejského poloostrova měli zajímavě udělaný, to je tak ovšem vše. PS: Taky Vás nadchlo to akční nasazení Multikáry co převáží hromadu chlapů, přitom tohle autíčko je rádo když odveze několik pytlů, aby jelo dostačující rychlostí. Díky střihům jsem měl pocit, že to je snad formule nebo snad náhrada buginy co používají speciální jednotky. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Robert James (Nicholas Gonzales) nosí hodinky značky Casio G-Shock Twin Sensor. (dyfur)

Reklama

Reklama