Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní reality show, ve které několik dvojic závodí po světě. Otevírají obálky s úkoly a nejlepší, nejrychlejší tým vyhraje 1 000 000 $. (maroon93)

Recenze (176)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je to určitě úžasně chytlavá hra, která má navíc i poměrně silnou dokumentární a edukativní hodnotu. Jakmile začnu nějakou sezónu sledovat, musím ji dokoukat okamžitě. Ovšem tahle hra má od základu své velké mouchy a prakticky za všechny může CBS, protože to vymýšlí tak, že si žádný tým prakticky nemůže vybudovat rozhodující náskok.. CBS schválně dělá soutěž tak, aby začátky etap vyšly na brzké ráno, aby všechno bylo zavřené, aby se všechny týmy zase srazily. Naprostá většina věcí se rozhoduje na letišti, to je alfa a omega, protože intervaly mezi letadly jsou dlouhé. Takže na letišti se to buď všechno sešrocuje do jednoho letadla bez ohledu na předchozí pořadí a rozdíly a vše, co jste doposud v díle viděli, bylo jen ztrátou času (potom o pořadí rozhodují ty zdánlivě nejdůležitější věci jako úkoly a rychlost), nebo se to nějakou strašnou náhodou totálně a do konce etapy nevratně rozdělí. O ničem. Měli by to vymyslet nějak líp. Pokaždé si přeji, aby si nějaký tým vybudoval obrovský náskok, který by dokázal udržet déle jak jednu dvě etapy. Kašlu na to, že by to nebylo napínavé, ale začal bych téhle soutěži víc věřit, že není totálně zmanipulovaná tím, jak ty úkoly CBS vymýšlí a že je aspoň trochu fér. Protože ačkoliv se těžko může stát, že by celou soutěž vyhrál někdo, kdo je opravdu slabý, v rámci nějakých prvních tří až pěti nejlepších týmů je vždycky výhra 95% otázkou štěstěny. To je z velké části zapřičiněno i tím, že závěr celé soutěže často následuje téměř okamžitě poté, co přiletí na cílové místo. Maximálně je tam jeden roadblock, který všechno rozhodne. Zároveň je velmi okatá snaha střihačů vykreslit charaktery velmi jednobarevně a už je také velmi okoukaná snaha vytvářet pseudonapětí před koncem etapy tím, že simultánně zabírají dva týmy jedoucí v autě, aniž by bylo zřejmé, který zrovna vede, ačkoliv v reálu je mezi nimi klidně rozdíl mnoha desítek minut. Ubohé. Hodnocení dosud viděných řad - S01: 85%, S02: 80%, S03: 70%, S04: 60%, S05: 90%, S06: 80%, S07: 85%, S08: 60%, S09: 90%, S10: 80%. Nejoblíbenější týmy Rob & Amber, Bill & Joe a Colin & Christie (spíš teda hlavně ten Colin), BJ & Tyler, Dustin & Candice Ale samozřejmě, vše ovlivněno editem CBS. ()

Marty89 

všechny recenze uživatele

Už hodně lidí tady zmínilo, že je to nejlepší reality show všech dob a já nemůžu jinak než souhlasit. Některé série jsou sice slabší než jiné, ale i tak je vždycky kvalita na vysoké úrovni. Jednoznačně nejvíc se mi líbila 9. série. Od prvního dílu jsem fandil "hipíkům" (protože byli jasně rozeznatelní mezi ostatníma) a ten finiš v posledním díle, ta soutěž s těma vlajkama, to bylo prostě něco skvělého. Kdo to ještě neviděl o hodně přišel. ()

Reklama

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Z dalšími řadami / sériemi , sice zábavnost a napětí malinko ( opravdu jen malinko ) vytrácí , ale poprávu si myslím že se jedná o jeden z nejlepších REALITY které může TV nabídnout. Krásné lokality , soutěžící nemusí jíst kdejaký blivajz aby dokázaly že jsou prasata schopný všeho a nemusí dokazovat svoji sílu kdejakým hloupým soubojem jeden na jednoho. Nádherná práce s neherci a relativně zajímavýmy rodinamy , kamarády atd. Velice pohodový pořad. 5* ( za ostatní série bych jednu ubral , protože už je to v 9 řadě dost ohrané , ale přes to pořád na vrcholu zábavy ) Nejlepší serií je pro mě ta s rodiči a dětmi - rozhodně nejlepší. ()

karinakari 

všechny recenze uživatele

Amazing Race se rozhoně řadí mezi nejlepší reality show, které kdy byly odvysílány. Nejenom že je show neskutečným způsobem dech beroucí a nervy drásající, ale i se díky ní můžete podívat do různých koutů světa a vidět tamější kulturu. Občas jede Amazing Race takovým tempem až se mi z něj točí hlava (rychle rezervovat a koupit letenky, jet na letiště, odletět do nového města, soutěž..). Doporučuji koukat na Amazing Race s někým dalším. Ne jednou jsem byla svědkem hádky typu: „Jéé, ten je tak hodnej, že jí nevynadal za to, že nechala mapu na benzínce.“ „No já bych jí zabil!“. A máte zaděláno na oheň na střeše. Dokonalost pořadu spočívá v tom, že celou soutěž může vyhrát i pár, který se vždy pohyboval na předposledních místech jednotlivých etap. Dvojice, které na sebe řvou všemi možnými nadávkami a na konci etapy se objímají a vyznávají lásku, patří k těm nejlepším. Byla jsem strašně zvědavá na 15. řadu, kde byla jednou ze zastávek Praha a ČR opět nezklamala - zácpa na Evropský a „skvělá“ domluva angličtinou. I v největších prdelích světa se soutěžící domluvili stokrát líp. Úkoly typu najdi jehlu v kupce sena (a to fakt doslova) trvají klidně i 20 hodin a přesně ty dělají Amazing Race něčím neuvěřitelným. Už se mi několikrát zdálo, že se závodu účastním, ale upřímně ani za mák bych to nedala. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Není nad to se dostat někam díky reality show, kam by se jinak sám člověk pravděpodobně nikdy nepodíval. Celkem zábavná podívaná. 75% EDIT 29.4.2014: Tak nakonec přidávám i tu poslední hvězdičku. Tahle reality-show mě neskutečně chytla a budu nucen se podívat i na starší sezóny. Zajímavý je jak výběr lokací (rozuměj zemí světa), tak i soutěžící jsou sympatičtí. Po dnešku jsem si zvlášť oblíbil jednoho 68letého pána se synem. Ten 68letý pán se na svůj věk dnes pořádně naběhal a nadřel a téměř už vypadal na infarkt, ale zvládl to nakonec a ještě trumfnul všechny ostatní mnohem mladší soutěžící. Budu mu držet palce, aby nevypadl. :) Navíc má zajímavé názory a celkově působí hodně sympaticky. Líbí se mi i rozmanitost jednotlivých úkolů, taktéž i celkový systém, jakým je soutěž provedena. Američani mají opravdu velké štěstí, že mají takovéhle možnosti. Sám bych se hned přihlásil, to by bylo něco pro mě. 100% ()

Galerie (683)

Zajímavosti (82)

  • Vítězové sedmé řady byli obviněni z online sázení týkající se právě Amazing Race: O milion kolem světa. (KucC)
  • Eika z páté sezony se později stala producentkou show. (KucC)

Reklama

Reklama