Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Ethan Learner veze rodinu z koncertu, a když zastaví u benzinové pumpy na Reservation Road, jeho syna srazí a usmrtí auto řízené rozvedeným právníkem Dwightem Arnem. Ten veze svého syna z baseballového zápasu. Arno z místa nehody ujede. Tragédie zasáhne oba muže stejnou silou. Ethan, jehož manželství prochází krizí, není schopen přijmout synovu smrt, bere vyšetřování do vlastních rukou a rozhodne se najmout právníka. Dwight má trýznivé výčitky svědomí a enormní strach, že mu jeho bývalá žena zakáže kontakt s vlastním synem, mu nedovolí přiznat se. Souhrou neuvěřitelných náhod se Dwight stane Ethanovým právníkem. Teď už je jen otázkou času, kdy se pravda dostane na povrch! (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (139)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Snaha o minimalisticky podaný příběh s maximem reality ala V ložnici se nepovedl. Reservation Road není typ filmu, který dokáže zaujmout něčím jiným, nežli fantastickými hereckými výkony. Není zde žádný vedlejší motiv, není zde tolik emocí jak by bylo potřeba, ba právě naopak, celek působí docela studeně a až na několik opravdu silných momentů nemá co nabídnout. Při závěrečné scéně už jsem se opravdu neubránil pocitu trapnosti, protože jakkoliv je Mark Ruffalo po celou dobu filmu dobrý a jeho těžké rozhodování a upocené chvilky improvizace mu věříte naprosto do mrtě, což jsem již dlouho neviděl - respektive tak hmatatelně nezažil, tak na konci se jaksi trochu moc utrhl ze řetězu a přehrává jak se jenom dá. Nebýt herců, nemá film co nabídnout a to je na takhle silné téma určitě škoda. ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

Pozor - strašně moc spoilerů (všechny)! Ta Saga - to bylo STRAŠNÝ! (jsem se včera dívala na 6. díl 4. série Mostu - Bron/Broen) Pak jsem se koukala na film Reservation Road - to bylo taky STRAŠNÝ (Mark Ruffalo tam zajel nějakýho 11-letýho kluka a ujel, právě totiž vezl svého asi 11-letýho syna pozdě svý bejvalce, ten naštěstí zrovna spal, tak to neviděl, naneštěstí nebyl připoutanej, takže si narazil - ale nevyrazil oko..., rodiče malého neboštíčka, zvlášť jeho otec - J. Fenix, nebo jak se to jeho jméno píše, po nějakém čase, kdy se mu zdálo, že policie moc nepokrokává, si najal právníky - na jeho případ byl přidělen - právník Mark Ruffalo (kterej má vražedný auto zavřený v garáži a předstírá, že ho věnoval nějaký charitě, zatímco jezdí autem z půjčovny)(taky je zoufalej a jednou se i vypraví na policii se udat, jenže ten policista myslí, že přišel jako Fenixův právník, vyhrkne na něj stav vyšetřování a kluše pryč, poněvač je v časové tísni... - navíc bydlej blízko sebe, navíc Ruffalova bejvalka vyučuje na klavír neboštíčkovu malou ségřičku - navíc neboštíčkova matka je zprvu zoufalá, že klučina zemřel proto, že šel přes silnici do lesa pustit ty světlušky, co měl pochytaný ve sklenici, k čemuž předtím v autě vlastně nabádala, když se jí ta holčička ptala, jestli si je můžou nechat - a ona řekla, že by chcíply, že by je měli pustit - a to vubec eště není všechno... no číšerný, jak by řekl Hyman K*A*P*L*A*N ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobrý do té doby, než se ty jejich životní osudy jakoby NÁHODOU propletly - ta náhoda mi přišla hódně trapná. Najdou se tam jak silné scény (třeba když se žena začne obviňovat z jeho smrti), tak i trapné scény (však uvidíte, pocítíte...). Celou dobu ale víte, kam přibližně bude ten děj směřovat. Ten film vám nic nedá. Nejvíc se mi z herců líbil Mark Ruffalo v roli toho sráženlivýho právníka. Kdyby tam hráli neznámí herci, tak to asi bude propadák. Na druhou stranu su rád, že jsem se na to koukl, což zní asi jako paradox. To bude asi tím, že jsem po včerejší kalbě takovej rozpolcenej.... ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia filmu sa zrejme nechali zviazať jeho názvom: Reservation Road je totiž akýsi "rezervovaný". Ako keby do toho nikto nechcel ísť naplno. Postava Dwighta nemá gule priznať sa k trestnému činu a Ethan pre zmenu stratí mužnosť v najdôležitejšom okamihu - keď sa zriekne možnosti vziať "spravodlivosť" do vlastných rúk. V celom filme sú iba tri trochu vypätejšie situácie a aj tie nám Terry George taktne a rezervovane pre istotu zahalí tmou, aby sme preboha niečo nepekné neuvideli. K polomdlému scenáru režisér pristúpil tak, akoby to chcel mať celé rýchlo z krku: a aj napriek tomu sa film vlečie a vlečie. P. S. Joaquinovi Phoenixovi ubrala brada z charizmy a v tomto prípade akoby aj z hereckého umenia. Namiesto nasrdeného otca "pomstiteľa" vidíme celý čas akéhosi zamindrákovaného čitateľa Dostojevského románov, ktorému ktosi potiahol z knižnice Zločin a trest a ani mu nenechal lístok, kedy ho mieni vrátiť. Iba Jennifer Connelly je "uveriteľná" ako vždy, ale to hovorím zrejme len preto, že na nej môžem vždy oči nechať, aj keby sa ukázala iba na dva a pol sekundy. Skrátka: pripravte sa, že na Reservation Road je predpísaná rýchlosť 80 km/h. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Fuck you, ČSFD. Film Hotel Rwanda som síce ešte nevidel, ale odpísať dobrý film - myslím tým Reservation Road - len preto, že nie je tak dobrý ako predchádzajúce dielo jeho režiséra mi pripadá dosť namyslené. Reservation Road má všetko, čo by dobrý film mať mal - nadpriemerné herecké výkony, fajn hudbu, peknú kameru a tiež primeranú minutáž. Jediné, čo by som snímku vytkol je prekombinovanosť scenára, v ktorom sú postavy prepojené trošku viac ako by bolo zdravé a uveriteľné. Trochu silnejšie emócie a udelil by som možno aj plné hodnotenie, takto sú to absolútne zaslúžené štyri hviezdičky. Vraj 64%, pche... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Connecticut, ktorý leží na severovýchode USA v oblasti Nové Anglicko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama