Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Ze začátku filmu tam opravdu jen občas zavane nějaký náznak atmosféry a já nevěděl jestli je mi víc protivnej ten ukázkovej panic, nebo ta věčně nakvašená dívčina. Jak si ale namelou hubu při autonehodě, ztratí trochu krve, začnou vidět duchy a podělí se o čokoládovou tyčinku tak jim někde během toho všeho začne člověk fandit a zjistil jsem, že ten kluk není takovej tragéd a ona taky není tak děsná. A konec? Docela smutnej podle mého, ale hodně lidí bude jásat. Po váhavém začátku solidní horor, ale já mám pro ty "sněhové" horory slabost takže objektivně jednu hvězdu odpalte páč jsem nadhodnotil. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

No tak se musím na rovinu přiznat,že jsem zas po dlouhé době viděl film,díky němuž jsem měl po celou dobu pořádně stažené půlky :).Sakra,já se vážně při Závanu smrti nefalšovaně bál.Skvělá atmosfericky napínavá podívaná.Určitě to tedy nebylo způsobeno samotným příběhem,neboť ten byl vážně jednoduchý a laciný,ale na prostoru jednoho místa,dvou lidí a především hlubokého,zasněženého,nočního lesa se autorům podařilo vytvořit skutečně napínavou podívanou.To prostředí zkrátka dokázalo vytvořit tak děsivou a nervydrásající atmosféru,že i přes zmiňovaný slaboučký děj mě dokázalo udržet neustále v napětí a očekávání,co přijde dál.Myslím,že se zde dá právem použít věta o málo penězích a hodně muziky.Prostě skvělý atmosférický thriller,kterému sice pomohlo i sympatické obsazení(především Emily Blunt byla fajn),ale hlavním tahákem a nejvýraznější rolí tu je zima a temný les. ()

Reklama

pavcas 

všechny recenze uživatele

Problém s tímhle filmem je, že se chvílema tváří jako celkem seriozní a napínavej thriler a chvílema jde do duchařskýho extrému a je úplně mimo až směšnej. Emily Blunt je herečka, která hrát umí a tady v roli vyděšené spolujezdkyně na cestě domů na Vánoce ze sebe vymáčkla asi maximum. Její sparing partner taky nebyl špatnej, i když mně trápí, že jsme se vlastně za celej film nedobrali k tomu co je zač. Nejhorší ale bylo, že film nemá pořádnou pointu, jak tady už někdo trefně poznamenal, vypadá to jakože to natočili na první dobrou a při konečným výsledku už se nikdo moc nestaral, jestli to dává vůbec smysl, to vysvětlení je prostě takový trapný a odfláklý. No ale protože jsem to čekala horší, musím konstatovat, že se na to dalo koukat a děj celkem rychle uběh, škoda jen, že si někdo nedal větší práci to líp promyslet nebo na to dohlídnout. No myslím tebe Clooney a Soderberghu! Nicméně pokud se někdy ztratím v lese, budu doufat, že mám sebou telefonní sluchátko! ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Slabšie 3*. Je to taký netypický nízkorozpočtový film. Nízkorozpočtáky majú väčšinou jednoduchý dej, čo tento film má, ale ku koncu sa hrozne zamotáva a ani samotný režisér netuší čo vlastne chcel povedať a film ukončil len tak, bez akéhokoľvek vysvetlenia. Škoda toho konca mohol to byt slušný priemerný hororík. O atmosféru nebolo núdzi a počas celého filmu sme boli v napätí čo a keby sa niečo stane. Ja som o filme nevedel ani prd pred pozeraním a bol som zvedaví kto sa vykluje ako záporák, či divný šofér, alebo niečo z vonku. Z filmu mám dobrá pocit a nie som sklamaný z toho čo som pozeral i keď nijak extra nadšený nie som. Určite film na jedno pozretie. Hodnotenie cca 4,5-5/10=3*(slabšie). ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Yup, slabé to bylo. Průměrné slabé. Na tři hvězdy tomu pomáhají oba solidně hrající herci (potěšující přítomnost Emily Blunt), studenej punc opuštěný zasněžený silnice a zimy, nepříjemnej pocit odtržení od civilizace a občasný závany atmosféry a tajemna. Samotný duchové mi přišli nevyužitý, vlastně tam ani moc nebyli, až na toho kněze, ten byl celkem dobrej. Narazit na dobrou duchařinu je nějak čím dál těžší, ach jo... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • V Pensylvánii Route 606 neexistuje. (..Lucas..)
  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)

Reklama

Reklama