Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

javaznenevim 

všechny recenze uživatele

Dva vzájemně neznámí lidé uzavření v jednom autě, v zasněženém lese plném mrtvol. Kolem mrzne, nikdo nikde a do rána daleko. Tma, zima, hutná atmosféra a perfektně obsazené hlavní role. Co tomu ubírá na kvalitě je posledních cca 30 minut a dost odbyté finále, ale celá výstavba k němu je dobře vypracovaná. Je to film, který potřeboval strávit nějakou chvíli navíc na papíře při přípravě scénáře a bylo by to na výrazně vyšší hodnocení. Takhle zůstane na konci pocit, že už bylo potřeba film rychle dokončit a tak se nikdo s výsledkem moc nepáral. ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

První hodina filmu je vcelku povedená. Napjatá atmosféra je ještě podtržena úžasným prostředím. A to odlehlou silnicí kdesi v lese, po které bych se bál jít i v létě v poledne. Tady tu máme ještě navrh noc a zimu... A teď k filmu. Ze začátku jsem si nebyl jistý ani tím, jestli náhodou nebude sám Holmes nějákým vrahem, nebo něčím takovým, okolo kterého se bude děj točit. Tím chci říct, že svou roli tajuplného podivína zahrál vcelku povedeně (což se bohužel o E. Blunt říct nedá). Škoda že tento film nemá o trochu líp zpracovanej příběh. Když už to začíná nabírat obrátky, tak scénárista si usmyslel, že to nebude prodlužovat a rázně to ukončí. Bohužel se mu to i povedlo. Během posledních 20 minut se tam setkáte s nespočtem duchů a jakýmsi přitroublým vysvětlením, proč se to tam děje. Opět mi tu chybělo nějáké vysvětlení toho, proč tam ty duchové jsou, jestli se tedy dají něják zprovodit ze světa atp. A toto ještě podtrhuje připitomělý románek mezi hl. postavami. Zde se opět ukáže přeamerizovanost a holka, který se samozřejmě celej film její protějšek nelíbil, ba se ho i bála, se do něj více méně na smrtelné posteli zamiluje. Kdyby si toto odpustili, tak bych film hodnotil o hvězdu líp. bohužel to tam je a film spadá do průměrné kategorie. --->60% ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Uvízl jsem na tom při večerním brouzdání po programech a nemůžu říct, že by mne to nebavilo. Není to nic překvapivého, to ne, ale mladí herci nepatří mezi ty úplně neschopné a sněhem zavátá scenérie má taky něco do sebe. Jednoduché, nenáročné, jako dělané pro potřebu lehkého mrazení v době okolo půlnoci, když se člověk rozhoduje, jestli jít už spát a nebo se ještě nechat trochu postrašit. 60% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dva nesympatičtí lidé uvíznou s autem kdesi uprostřed lesa, kde není signál a zřejmě tam straší... Když pominu, jak strašně "originální" nápad to má, stejně je ten film naprosto bez atmosféry a napětí. Navíc se tam objevil jeden zajímavý nápad (nebudu víc spoilerovat), ale zůstal trestuhodně nevyužit. Je to fakt škoda, jelikož potenciál tu byl. Takhle můžu pochválit jen prostředí, herce a prvotní nápad. Jinak je to podprůměrný a lehce zapomenutelný horor. To mi vychází sotva na 2*. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Můj veleoblíbený typ filmu - béčko natočené áčkovým způsobem. I když by na tenhle příběh stačila půlhodinka v duchařských Příbězích ze záhrobí, po formální stránce je to nadprůměrně kvalitní práce (výborná kamera, hudba, i režie všeobecně). A proto, že mě mile překvapila jistá časoprostorově-metafyzická zauzlenost a dobře vypointovaný konec, i proto, že mladá Emilka i její parťák docela slušně zaváleli, dávám zasloužených 75%. A neodpustím si jednu misantropickou doušku - to mně kdyby hned zkraje filmu vlezla do auta takhle namyšlená, arogantní a protivná čůza, u prvního lesíka okamžitě zastavím, vyvleču ji ven, naporcuju sekyrou a naházím divočákům. Nebo ji aspoň umlátím šutrákem. To by byl panečku biják... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městech Peachland, v okolí Manning Park a ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Kanadě. (Cheeker)
  • V Pensylvánii Route 606 neexistuje. (..Lucas..)
  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)

Reklama

Reklama