Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrná komorní videoduchařinka a la HNĚV DUŠÍ. I Jacobs se opírá o pěknou kameru pomáhající si studenými filtry a dobrou atmosféru a navíc tu má herce, na které se dobře kouká a dokonce trochu romantiky, k níž námět o dvou rozdílných uvíznuvších lidech svádí. Jenže napětí buduje samými provařenými postupy a jakmile ukáže mrtvé, jde to do háje, nemluvě o tom, že pointa nijak nepřekvapí. A těch 113 minut (nevím, kde se tu vzalo 87) je opravdu hodně. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt v nejotravnější roli roku... První polovina filmu naprosto zbytečná, konverzační horor? Haló? Jedna Vánoční písnička, několik chůzí retardovaných nebo trapně stojících namaskovaných idiotů, absurdní okamžiky (telefoní dráty + telefon v autě = LOL). Scénáristé se asi nedokázali dohodnout takže je to zcela o ničem a takový je i konec. Executive producers: Steven Soderbergh a George Clooney - pánové už asi fakt neví jak vyhazovat peníze :D Jako 10 minutová epizoda Věřte-nevěřte by to možná i za něco stálo. Dávám vysoké hodnocení pouze kvůli sympatické chladné noční atmosféře a sněhu, samotný film je totiž odpad. 25% ()

Reklama

javaznenevim 

všechny recenze uživatele

Dva vzájemně neznámí lidé uzavření v jednom autě, v zasněženém lese plném mrtvol. Kolem mrzne, nikdo nikde a do rána daleko. Tma, zima, hutná atmosféra a perfektně obsazené hlavní role. Co tomu ubírá na kvalitě je posledních cca 30 minut a dost odbyté finále, ale celá výstavba k němu je dobře vypracovaná. Je to film, který potřeboval strávit nějakou chvíli navíc na papíře při přípravě scénáře a bylo by to na výrazně vyšší hodnocení. Takhle zůstane na konci pocit, že už bylo potřeba film rychle dokončit a tak se nikdo s výsledkem moc nepáral. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád pěkně mrazivou hororovou atmosféru, tak ten si přijde na své. A to doslova, protože film se odehrává v prosinci. Horor, který si pod svá produkční křídla vzali Steven Soderbergh a George Clooney, má největší výhodu v tom, že dlouho nevíte, co se z něj vyklube, a zpočátku diváka solidně zmátne tím, že bude očekávat klasické téma mladá dívka ohrožená mladým psychopatem. Tu ztvárnila britská nadějná hvězda Emily Blunt, které nabídne odvoz autem podivínský kluk (Ashton Holmes) navštěvující stejnou školu, který o sobě záměrně neříká tak docela pravdu, a není tedy jisté, co má za lubem. Cesta domů ze školy nedopadne podle jejich představ a bude mít dramatický průběh. Za soumraku totiž uvíznou po nehodě na odlehlé a hlavně prokleté lesní silnici, kde se jim začnou zjevovat přízraky mrtvých, kteří zde v minulosti přišly o život rukou zvrhlého policisty. Z kluka se tedy nevyklube psychopat, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale v podstatě je to normální klučina, který chtěl jen na pěknou holku ze školy udělat dojem. Je to zajímavý horor, i když v závěru trochu chaotický v rámci "rádoby" pointy, a také se nemusel téměř celý odehrávat ve tmě, ale napínavou atmosféru s řadou originálních nápadů umím ocenit. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Yup, slabé to bylo. Průměrné slabé. Na tři hvězdy tomu pomáhají oba solidně hrající herci (potěšující přítomnost Emily Blunt), studenej punc opuštěný zasněžený silnice a zimy, nepříjemnej pocit odtržení od civilizace a občasný závany atmosféry a tajemna. Samotný duchové mi přišli nevyužitý, vlastně tam ani moc nebyli, až na toho kněze, ten byl celkem dobrej. Narazit na dobrou duchařinu je nějak čím dál těžší, ach jo... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Slova na zrcadle na záchodech na benzinové pumpě, kde dívka uvízla, se během chvíle různě mění. (..Lucas..)
  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)
  • V Pensylvánii Route 606 neexistuje. (..Lucas..)

Reklama

Reklama