Reklama

Reklama

Síla srdce je skutečný příběh britského reportéra Daniela Pearla, který byl 23. ledna 2002 unesen islamistickými teroristy v jižním Pákistánu a o měsíc později popraven. Celý svět byl šokován brutálním činem a nikdo si neuměl představit utrpení v té době šest měsíců těhotné Mariane, která do poslední chvíle věřila, že se Daniel vrátí. Příběh zachycuje celý měsíc, kdy byl Daniel nezvěstný, vyjednávání o jeho propuštění a je protkán vzpomínkami na jejich společný život. Jak může terorismus bolestně zasáhnout do života naprosto nevinnných lidí a změnit jej navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Síla srdce není špatný film, je ze zajímavého prostředí a atmosféru Pákistánu vystihuje docela slušně. Výkon Jolie se mi líbil, ostatní herci odehráli standard. Co filmu škodí nejvíce je málo emocí a šílený deskriptivní charakter. Celou dobu totiž sledujete práci vyšetřovatelů, kteří se 100 minut dostávají od jednoho jména ke druhému, což místy působí opravdu zdlouhavě a nedostane se vám žádné gradace. Film čerpá z reálného příběhu a závěr je docela drsný. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Danny byl novinářem, britským, který se svou ženou cestoval do Karáčí, kde mu nešlo o nic jiného než o seriózní zpravodajství. Přesto byl unesen právě ve chvíli, kdy vykonával svoje povolání. Jeho žena Marianne (Angelina Jolie) se však nevzdávala a za každou cenu se snažila zjistit, kde Danny je. Byla zrovna v šestém měsíci, když k události došlo, ale již za měsíc se měla dozvědět, jaký je konec jejího manžela. Terorismus není mírumilovnou činností, naopak, jedná se o aktivity, které ničí lidské životy. Přesně to se "Síla srdce" snaží říct, stejně jako nám říká, že za to mohou pouze ti, co ho unesli, nikdo jiný. Film dává poměrně velký důraz na to, že není možné všechny muslimy dávat do jednoho pytle, ale že jsou zde ti, kteří terorismem trpí stejně tak, a to přesto, že jsou islamisty, že mají pákistánskou národnost. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/sila-srdce-2007-50.html ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Na obalu DVD bylo napsané, že je to poutavé a velmi dojemné a že se od toho neodtrhneme. Já tedy říkám, že to není ani jedno ani druhé, což je škoda, protože událost, která je podstatou filmu, je jistě velmi silně emotivní. Tady to bylo bohužel podáno téměř jako dokument, sled událostí, rozhovorů, telefonátů a v tom se jakékoliv emoce dokonale ztratily. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma určitě silné a bohužel stále aktuální. Ale mě chyběla vygradovaná naléhavost a emoce. Film mi přišel až příliš rutinní a všechno se dělo jen tak mimochodem. U podobných záležitostí chci, abych, i přes jasný konec, bezděky věřil, že to dobře dopadne. To tady nešlo ani náhodou. Stejně tak se nedalo uvěřit projevu Angeliny Jolie. 30% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Docela plochý film, bez emocí (snad s výjimkou závěrečné scény), hrající si na polodokument, ovšem v tom mu chybí jakýkoliv silnější aspekt k tomu, aby jste jej jen znuděně neodmávli a neprozívali se až na konec (což je vzhledem k faktu, že čerpá ze skutečných a velmi znepokojujících událostí, docela zarážející). Film ze kterého si vezmete fakt zatraceně málo. Zkrátka film z něhož mi zůstane v paměti snad jen "černošská" Angelina. Ale jako hodinu a půl trvající reklama na Nokii to docela ujde :) Nejprůměrnější průměr, 2,5* ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je adaptací knihy "A Mighty Heart: The Brave Life & Death of My Husband Danny Pearl" od Mariane Pearl. (HappySmile)
  • Ze strachu o bezpečnost filmového štábu byly scény z Pakistánckého města Karáčí natočeny v indickém Mumbai, ostatní scény pak ve Francii. (Terva)
  • Brad Pitt, který produkoval tento film, přišel s myšlenkou natočit příběh, když viděl na CNN rozhovor s Mariane Pearl v době, kdy probíhalo pátrání po jejím manželovi. (HappySmile)

Reklama

Reklama