Reklama

Reklama

Síla srdce je skutečný příběh britského reportéra Daniela Pearla, který byl 23. ledna 2002 unesen islamistickými teroristy v jižním Pákistánu a o měsíc později popraven. Celý svět byl šokován brutálním činem a nikdo si neuměl představit utrpení v té době šest měsíců těhotné Mariane, která do poslední chvíle věřila, že se Daniel vrátí. Příběh zachycuje celý měsíc, kdy byl Daniel nezvěstný, vyjednávání o jeho propuštění a je protkán vzpomínkami na jejich společný život. Jak může terorismus bolestně zasáhnout do života naprosto nevinnných lidí a změnit jej navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Danny byl novinářem, britským, který se svou ženou cestoval do Karáčí, kde mu nešlo o nic jiného než o seriózní zpravodajství. Přesto byl unesen právě ve chvíli, kdy vykonával svoje povolání. Jeho žena Marianne (Angelina Jolie) se však nevzdávala a za každou cenu se snažila zjistit, kde Danny je. Byla zrovna v šestém měsíci, když k události došlo, ale již za měsíc se měla dozvědět, jaký je konec jejího manžela. Terorismus není mírumilovnou činností, naopak, jedná se o aktivity, které ničí lidské životy. Přesně to se "Síla srdce" snaží říct, stejně jako nám říká, že za to mohou pouze ti, co ho unesli, nikdo jiný. Film dává poměrně velký důraz na to, že není možné všechny muslimy dávat do jednoho pytle, ale že jsou zde ti, kteří terorismem trpí stejně tak, a to přesto, že jsou islamisty, že mají pákistánskou národnost. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/sila-srdce-2007-50.html ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Začíná a plyne zcela obyčejně, diváka se takřka nedotýkajíc. Obehraná písnička, jen další variace na téma islámských teroristů, dalo by se říci. Jenže pak přijde zvrat a v poslední půlhodině vám dojde, proč byla do filmu obsazena Angelina Jolie, a jaké že to poselství vlastně přináší. Připomíná nám, že o hrůzách té části světa, kterou se snímek zaobírá, je potřeba stále hlasitě hovořit a stále na ni upozorňovat. Mám totiž ten pocit, že jen absolutním spojenectvím celého zbytku normálně smýšlejícího světa by se podařilo toto peklo uhasit a ďábly vymítit. Zážitek z filmu by byl o to hlubší, kdyby i přes svou výjimečnost Angelina na obrazovce nepůsobila jako pupek oceánu, a kdyby její dabing ve verzi, v jaké jsem bohužel měl tu čest film vidět, byl alespoň o fous lepší než prachmizerný. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Tak trošku netradiční Angelina, vlasy do kudrnata, vybledlá .... neakční, nezajímavá a to nejdůležitější neemotivní. Věčné zvonění Nokia Tune, ještě teď mě to zvoní v hlavě. A na konci, kdy jsme chtěli vidět brutální vraždu jejího manžela nám ukázali jen záběry kdy se hlásí k židům. Škoda, že se film více nevěnoval názvu filmu. Každopádně určitě zajímavý příběh podle skutečnosti. Hudba Harry Escott a Molly Nyman. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma určitě silné a bohužel stále aktuální. Ale mě chyběla vygradovaná naléhavost a emoce. Film mi přišel až příliš rutinní a všechno se dělo jen tak mimochodem. U podobných záležitostí chci, abych, i přes jasný konec, bezděky věřil, že to dobře dopadne. To tady nešlo ani náhodou. Stejně tak se nedalo uvěřit projevu Angeliny Jolie. 30% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Americká propaganda dělající chudáky z Amíků a dělající taky záporáky z muslimů. Taková dokumentární forma, ale taková špatná dokumentární forma. Přišlo mi to jakoby to dělal ten režišér, co dělal trapnej Let číslo 93. Návraty do minulosti jsou strašná nuda a jsou tam jen kvůli prodloužení filmu. Angelina s těma vlasama vypadá úplně jinak, ale sere mě, jak je celou dobu zatraceně vážná jak hovno. Hodně smutné je to, že 90% všech postav mluví anglicky (kvůli americkému divákovi). Scéna s tím, jak Angelina řvala "Néééé, néééé, néééé, nééé..." furt dokola může za to, že jsem ubral ještě jednu hvězdu. A jinak je to velká reklama na vyzváněcí tóny. Z filmů o únosech se mi spíš líbil Životní zkouška s Russellem Crowem. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Ze strachu o bezpečnost filmového štábu byly scény z Pakistánckého města Karáčí natočeny v indickém Mumbai, ostatní scény pak ve Francii. (Terva)
  • Brad Pitt, který produkoval tento film, přišel s myšlenkou natočit příběh, když viděl na CNN rozhovor s Mariane Pearl v době, kdy probíhalo pátrání po jejím manželovi. (HappySmile)
  • Film je adaptací knihy "A Mighty Heart: The Brave Life & Death of My Husband Danny Pearl" od Mariane Pearl. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno