Reklama

Reklama

Funny Games USA

  • USA Funny Games (více)
Trailer 1
Drama / Thriller / Horor / Psychologický
USA / Francie / Velká Británie / Rakousko / Německo / Itálie, 2007, 111 min

Chcete se vsadit, že v devět ráno budete mrtví? Prodloužený víkend s rodinou v luxusním venkovském sídle? Proč ne! Funny Games USA je průzkumem dnešní brutální společnosti a jak násilí ovlivňuje naší kulturu. Anna vypráví příběh své rodiny, která byla fyzicky i psychicky týraná dvěma neočekávanými návštěvníky. Peter a Paul se s milým úsměvem a v bílých rukavičkách objeví u dveří jejich chaty. Anna s rodinou nemá ani tušení, jak drsná hra na ně čeká! Vše začne nabírat rychlé otáčky, když se Paul vsadí, že rodina nepřežije do zítřejšího rána… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 024)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

TĚŽKO se popisuje tenhle psychologický thriller, který nedá spát - závěrečné titulky jsem silně rozdýchával. Haneke je démon. Obě verze FUNNY GAMES hodnotím stejně, je to naprosto zrcadlová práce do nejmenších detailů (takže mám v topce obě verze). Je až neuvěřitelné, co Haneke dokázal vytvořit - dokonalá práce s divákem. Ve FUNNY GAMES jsem cítil všechny pocity, co může film nabídnout. Dokázal mě šokovat, pobouřit, děsit, nervovat a pořád mně měl Haneke ve svých rukách. Zpomalené záběry jsou kruté a všechno zlo nás drtí na malinké kousky. FUNNY GAMES je pocta pro MECHANICKÝ POMERANČ a zaslouženě patří k vrcholům subžánru exploitation. ******* Pohledy do kamery je perfektní hra s divákem a dostává diváka na místo činu, vlastně i divák je součástí vražd a násilí, protože spolupachatelově přihlíží. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Hanekeho originál som videl dávnejšie, no doteraz sa mi vždy zatají dych pri spomienke naň, ako na film, ktorý má možno najhnusnejšie a najnepríjemnejšie záporné postavy v medziach svojho žánru. A dával som len malú šancu, že remake môže tromfnúť svoj hnusne chladný a psychiku trýzniaci originál. A pritom sa dejom takmer vôbec nelíšia. To, čo som vyčítal tomu o desať rokov staršiemu filmu, Haneke pochopil a vylepšil presne to, čo bolo treba. V prvom rade sa pod zlepšenie kvality podpísali herci. V Amerike je predsa asi len lepší výber a Haneke si nemohol vybrať lepšie. Atmosféra bola na nevydržanie, takmer bez hudby, perfektne spracované dlhé scény bez strihu krájali napätím moju trpezlivosť. Ak by sa dala merať intenzita mrázu, ktorý mi počas filmu behal po tele, určite by padol svetový rekord. Všetko to vystihol môj pocit, keď sa Paulova tvár v samom závere, na začiatku titulok, objavila na celom plátne a ja som mal chuť naň napľuť. No a navyše, keby som ako divák originál nevidel, určite by som ho nepozeral s časovej blízkosti tohoto filmu, pre slabšie povahy je možné duševné poškodenie. Treba to zapiť nejakou ľahkou komédiou. 90%. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých nápadů a patřičně mrazivá premisa, obojí pečlivě zazděno samoúčelností. Nečekaná pomrknutí na diváka sice nejsou špatným nápadem, ale ničí budovanou atmosféru nepředvídatelnosti a absolutního strachu. A že to je satira? Tak proč v tom případě Haneke předkládá znepokojující scény a nechává hrdiny trpět fyzicky i psychicky v několikaminutových záběrech? Tahle nesnesitelně umělá "hloubka" je jenom do sebe zahleděným prostředkem k pozornosti. K pozornosti slušné porce diváků, kteří budou s nadšením mluvit o psychologicky laděném thrilleru, který se s tím vůbec nepáře. Nikomu jeho vkus neberu, ale snímek, který svůj příběh dokáže doslova zničit bizarní fintou s ovladačem a zoufale tuctovým závěrem u mě nestojí za bližší pozornost. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

V každém člověku dřímá bestie, je jen na něm jestli ji probudí. Film neodbytný, stejně jako Peter a Paul. Film evokující, zneklidňující, naléhavý a alarmující(zpětný rychloposuv – osud jsme my sami – zapomeň na ruku shůry). Tady jsem poznala tu nejkrutější beznaděj. Jak se s tím vyrovnám? Netuším. Je 29. duben 2013 …tohle datum si zapamatuji – viděla jsem Funny Games USA. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No puvodni film jsem nevidel, ale tohle me prijemne prekvapilo. Je sice fakt, ze v momente, kdy neni na scene dvojka prudicu, tak je to precejen lehce o nicem, ale nastesti jsou na scene skoro furt a je to vynikajici thriller. Haneke sice nic neukazuje natvrdo, takze nejaky masakrovani clovek jen tusi ze zvuku, ale o to je to mozna pusobivejsi a napinavejsi, navic ty dva zaporaci maj skvele napsany dialogy, takze jsem si uzival kazdy jejich slovo. Navic jsou slusne zahrany, ted teda hlavne myslim Pitta, protoze on je tu za toho hlavniho. Jinak Watts a Roth hrajou paradne a clovek jim fandi, akorat jsem se proste nemoh prenest pres fakt, ze jen tak bezbrane lezi, nemuzu si pomoct, ale prijit takovy dva uhlazeny chudacci prosit o vejce, nakopu je do kouli a je klid. Dalsi klad filmu je samotnej reziser, coz neni zadny vymekly americky pero, takze se nastesti nekona ocekavanej prubeh deje a to je fajn. Vylozene nasrala me pouze jedna vec, kdyz nekdy 20 minut pred koncem prijde na radu hyper mega dementni scena s dalkovym ovladacem, to jsem si zacal myslet, ze snad cumim na Klik a ne drsnej thriller. Ale krome tohohle to je fakt fajnovej film. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Podle Naomi Watts přijal od herců režisér jediný návrh na změnu, a totiž to, aby se Ann vysvlékla dříve než v původním filmu. Haneke souhlasil, že díky tomu bude Anne působit ještě více zranitelněji. (Morien)
  • Ve filmu je reklama na značku Converse v podobě bot, které nosí Paul. (Mr.Critic)

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama