Reklama

Reklama

Funny Games USA

  • USA Funny Games (více)
Trailer 2
Drama / Thriller / Horor / Psychologický
USA / Francie / Velká Británie / Rakousko / Německo / Itálie, 2007, 111 min

Chcete se vsadit, že v devět ráno budete mrtví? Prodloužený víkend s rodinou v luxusním venkovském sídle? Proč ne! Funny Games USA je průzkumem dnešní brutální společnosti a jak násilí ovlivňuje naší kulturu. Anna vypráví příběh své rodiny, která byla fyzicky i psychicky týraná dvěma neočekávanými návštěvníky. Peter a Paul se s milým úsměvem a v bílých rukavičkách objeví u dveří jejich chaty. Anna s rodinou nemá ani tušení, jak drsná hra na ně čeká! Vše začne nabírat rychlé otáčky, když se Paul vsadí, že rodina nepřežije do zítřejšího rána… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 024)

Radko 

všechny recenze uživatele

To, čo tuná väčšina kritizuje - previnutie časti deja sťaby VHS kazety a priame odkazy hercov divákom filmu sa mi ako isté hravo experimentujúce prvky páčili. Žiaľ, bolo ich málo. No vďaka za ne. Ako-tak oživili jednotvárny príbeh o ohrození domu. Ten vždy končí rovnako: a) napínavým vyslobodením sa aspoň jednej postavy spod zovretia votrelcov, b) vyvraždením komplet osadenstva. Keďže koncept nemal veľmi čo ponúknuť, musela to byť forma a spôsob zobrazenia ohrozenia. Voči samotnému spôsobu technicky niet výhrad, na to je Haneke skúsený režisér. No nedokázal ponúknuť nič iné, len prehliadku sadistického psychoteroru. No a k prieskumu dnešnej brutálnej spoločnosti a "proroctiev, že dnešní mladí sú tak krutí" len toľko: ide o klasické a generáciami sa opakujúce skuhranie na morálnu skazenosť mládeže, nepotvrdené oficiálnymi štatistikami, ktoré dokladujú, že počet trestných činov síce neklesá, ale počet násilných trestných činov áno. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Předchozí Funny Games jsem neměl možnost vidět, ale toto zpracování nabízí mnoho zásadních chyb, které nešli ignorovat. Obsazení záporáků a jejich chování bylo povedené, tak na druhou stranu, i když se obsazení obětí také povedlo, tak mě někdy jejich nelogické chování dost vytáčelo(hlavně ke konci). To je největší zápor filmu, jež mě díky tomu připadal závěr vtipný už kvůli tomu, že jsem při sledování nebojoval se záporáky, ale se scénáristy. Bohužel tento thriller řadím mezi podprůměrné filmy, takže hodnotím 2 hvězdičky… ()

Reklama

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Najviac ma nasrala podivná reakcia rodičov na synovu brutálnu vraždu,najmä to,ako sa Anne bezprostredne na to fyzicky vzchopí,preskacká okolo jeho mŕtvolky a jediné,čo ju zaujíma je záchrana jej slabošského muža.Neviem,ale keby sa to stalo mne,asi by vo mne zostala len túžba čo najskôr umrieť.Film má príliš mnoho nezmyselných momentov,v realite by to pravdepodobne celé dopadlo úplne inak.Hlúpy film,ktorý už v živote nechcem vidieť. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý snímok ktorý vystrčí prvé rožky už v úvodnej scéne v aute „Hádaj čo počúvame?“ a sledujeme rodinku v aute rytmicky kývajúc hlavami pri nejakej klasike ale režisér pritom na nás valí drsnú heavymetalovú muziku, alebo „Vy zrejme držíte palce im?!“ pýta sa jeden zo šialencov nás divákov priamo do kamery. A keď sa zdá že sa týmto dvom plán práve vymkol z rúk, jednoducho je film pretočený späť pred fatálnu situáciu a pokračuje opäť v réžii tyranov... veľmi zaujímavé. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Film patří k těm, u kterých si člověk klade otázku, co by jen dělal v takové situaci - obyčejná rodina versus dva znuzení spratci bez emocí, bez zábran, bavící se terorizováním lidí. Psychické deptání a celková (až nečekaná) brutalita filmu nebyla znehodnocena hektolitry krve. Osobně mi vadily proslovy hlavních antihrdinů přímo do kamery, pár záběrů bylo zbytečně dlouhých - přetáhly dobu, kdy ještě narůstá napětí a sklouzly do "to je nuda, bude se už něco dít?". A vrcholně mě nas*al ten závěrečný časový veletoč. Jinak skvěle mrazivý film, asi bych jen ocenila trošku konvenčnější verzi. 71% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Podle Naomi Watts přijal od herců režisér jediný návrh na změnu, a totiž to, aby se Ann vysvlékla dříve než v původním filmu. Haneke souhlasil, že díky tomu bude Anne působit ještě více zranitelněji. (Morien)
  • Tim Roth řekl, že během natáčení cítil natolik zneužitý, že se na výsledný film nikdy nepodívá. Zejména ho rozrušilo to, že herec představující jeho filmového syna se velmi podobá jeho skutečnému synovi. (Morien)

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno