Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mumie se musí zbavit svého prokletí! Při rekonstrukci Louvru je objeven sarkofág se vzácně zachovanou mumií. Odborníci, pod vedením Gleny Spencerové, začnou mumií okamžitě zkoumat a pomohou tak uvolnit fantoma, který se začne v noci procházet po Louvru… cosi hledá. Při stavebních pracích provalí stavbaři díru do domu v těsné blízkosti paláce. Právě v něm zemřela babička Lisy, její jediný blízký člověk. Lisa se dírou dostává v noci do Louvru a setkává se s Belphegorem – Fantomem Louvru, o kterém kolují nejrůznější zvěsti již od roku 1935. Tehdy profesor Desfontaines přivezl z Egypta mumii, která ho stála život. Skeptický ředitel Louvru zprvu odmítá věřit báchorkám očividných svědků – nočních hlídačů, z nichž někteří „na příkaz“ Belphegora zemřou, ale nakonec povolá bývalého policejního inspektora Verlaca, který již před lety vyšetřoval řádění Fantoma Louvru. On, na rozdíl, od ředitele ví, že Fantom Louvru existuje a že o cosi usiluje. Dokud to nezíská, nebude v chodbách Louvru bezpečno... Francouzský film Bélphegor: Fantom Louvru byl inspirován němým filmem režiséra Henriho Desfontainese Belphégor z roku 1925 a slavným stejnojmenným seriálem z roku 1965. Režisér Jean-Paul Salomé obsadil do hlavní role Lisy, do níž se Fantom Louvru vtěluje, krásnou Sophii Marceauovou, a do role jejího partnera Frédérica Diefenthala, známého ze série komedií Taxi. V úloze penzionovaného komisaře se setkáme s charismatickým Michelem Serraultem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten film začíná dobře, probíhá blbě a končí debilně. Digitální triky zcela shazují celý film a jakýkoliv pokus o atmosféru. Pořád mi vrtalo hlavou proč vlastně vůbec chtěl někdo něco takového natočit a pak mě napadlo jedno. Jen dva roky pře dtímhle někdo natočil Mumii, snaha přiživit se na ni a neudělat to přímo okatě je snad jediné, co mě napadlo jako ucházející důvod. Když víš, že točíš blbý film, obsaď Sophie Marceau. Ten film blbým zůstane, ale alespoň v něm bude na co koukat. Tedy, tu jednu hvězdičku za Sophie. I když se vlastně nemusela nijak moc snažit ji dostat, na rozdíl od filmu si ji zaslouží. Pokud Belphegor, tak raději ty rakouské. ()

Gardenboy odpad!

všechny recenze uživatele

Nech sa na mna nikto nehneva, bola to toálna zlátanina bez pointy, bez kvalitnej réžie, ani Marceauová to nezachránila. V tom filme snáď ona bola to jediné čo na tom bolo dobré. Inak ten fantom to ako čo bolo? Nijake efekty, nijaké napätie, nič....Budem prísny, tomuto nemôžem dať nič iné ako odpad! Jeden z najhorších filmov aké som kedy videl, pričom ma na DVD nalákal fakt skvelo premakaný trailer (alebo skor teaser) ... ten však klame. Film ani z ďaleka nemá taký spát, ako ukážka.... ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Salomé měl k dispozici opravdu dechberoucí scénář. Něco tak tupého se totiž nevidí často. Nu což, film se odehrává v Paříži a dostal do hlavní role Sophie Marceau, takže se z toho pořád dalo něco vytřískat. To by ale danou špetku potenciálu musel dokázat využít. Až na jeden záběr na Velkou pyramidu v Louvru při západu slunce se mu totiž nepovedlo udělat ani jeden jediný zajímavý záběr. A to je při natáčení v tak nádherném městě jako je Paříž opravdu neschopnost. A Sophie Marceau? Není sice zázračná herečka, ale o jejím sex-appealu není pochyb. Ve filmu je však zobrazena velmi asexuálně. Takže film nakonec postrádá krom děje, dialogů, humoru, napětí a strachu i erotiku a je po vizuální stránce absolutně nezajímavý. Takže se ptám - proč že vlastně vznikl? [září 2006] ()

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

tak tenhle výkvět sem měl to "štěstí" vidět teprve dnes a nezbývá než souhlasit s názory přede mnou...opravdu tristní podívaná s příšernými a naprosto infantilními dialogy,kterým se dá věřit jen stěží...co víc nezachraňují to ani herecké výkony-.Člověk se až diví,co dělají takto schopní herci (Marceau) v takovýchto filmech... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No fuj, to zas byla jednou sracka. Kdyz tak nad tim ted premejslim, tak by me zajimalo, co to bylo vlastne za zanr. Rozhodne to, ale neni horor. Sice se o to tvurci asi snazily, potemnelej Louvre, vyplasena ochranka, naka ta mrtvolka a neskutecne debilni "duch". Samotnej Belphegor je na tohmle filmu asi to nejhorsi, nejen, ze me vubec nevystrasil, ale spis vypadal jak nakej uchylacek. Lital, zkoumal lidi, obcas ukazal nejakymu straznymu nakou kokotinu (nejvic me pobavil straznej, kerej se bal injekce do jazyku) a nicil elektricky veci. Tvurci meli celkem solidni sanci udelat z tohohle filmu hustej horor, duch mumie, kerej musi bejt pohrben aby dosah klidu, do toho detektivni vysetrovani s hlaskujicim dedkem a Louvre v noci. Jenze to co vzniklo je hovadina nejvetsiho kalibru. Dialogy naprosto o nicem, celej film se vlastne nic nedeje, strazny se bojej a duch si jen tak lita, ke konci reknou nakou vetu a duch odlitne. Celej film sem cekal kdy se to rozjede, ale kdyz jsem furt cekal a uz bezeli zaverecny titulky, tak mi doslo, ze je neco spatne. Tenhle film je opravdu tezky nekam zaradit, ale nejvic na to asi sedne "francouzska nuda o nicem". Tu 1* davam za celkem slusnou Sophii Marceau a misty vtipnyho Serraulta. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo ve francouzském městě Paříž. (GASTON73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno