Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Recenze (291)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Je to Belmondův kardiotrenink a nedá se ho zastavit. Občas byli akční záběry i opakované, ti se mi nelíbily, a někdy to přehnali s prsy. Až moc bylo cítit to ,, -Sophie, teď šoupneme do toho zase prsa ano?,, ... ,,-Ano, pane režisére.,, ........Marie Laforêt ale pořád kočka. Vedle ní Sophie vypadala na dítě. Celkový dojem z filmu mám hodně dobrý, překvapil, já totiž od Belmonda z roku 1984 rozhodně jsem nečekal šestou rychlost. 4/5 ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná, avšak žánrově nevyrovnaná komedie s neposedným Belmondem a krásnou (tehdy osmnáctiletou) Sophií Marceau. Začátek je erotická divočina, Belmondo ve stylu Bonda či Valmonta nestíhá střídat ženské. Pak následuje klasická konverzační komedie v jednom pokoji, nekonečné vymýšlení důvodů, proč jsou doma tři místo dvou. Snad nejzábavnější je třetí čtvrtina filmu, kdy se přidá více postav a ke konverzaci trocha akce. Závěr opět mění styl a je směsnou komediálně akční variací z filmové série Četníků, rvaček ze špageti westernů, crazy komedie a dost velké bezradnosti, jak film zakončit. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Q1XQqordpaI ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po úvodní přehlídce kaskaderských kousků značky J.P.B., přijde na řadu zábavná dialogová smršť v nejvyšší kvalitě. Pozorovat jak Bebel kličkuje ve společnosti krásných žen ve svých lžích je opravdu více než zábavné. Tuhle roli milovníka žen fakt hrát nemusel, tomu se říká "jak Belmondo ve vodě". Ostatně ať mě nikdo neříká, že ten jeho pohled na krásnou a nahou Sophie Marceau v posteli musel předstírat. Belmondo + ženský ideální kombinace pro vynikající zábavu a skvělej důvod pro pět hvězdiček. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Komu není shůry dáno, z velikonoční koledy nic nevypráská, ani kdyby se v ní vyskytovaly tak vybrané kraslice jako tradičně neodolatelný Jean-Paul a tradičně krásná Sophie. Protože to, co těm dvěma provádí scénář, není nadílka v podobě nezapomenutelného filmu, ale výprask maskovaný coby zběsilá a chvílemi dost hloupá taškařice, kde nikdo neví, čí je. No nic, třeba se do příštích Velikonoc stane zázrak a ze mě chlap, aby mi nahá Sophie Marceau stačila ke štěstí. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Povedená taškařice a nemilé faux pas. Posadíte manželku do letadla, v prázdném bytě se těšíte na sechsuální radovánky s mladou, šikovnou Francouzkou a ona se vám nečekaně vrátí ženuška zpět. TRAPAS, řeknete si: do prd..e - rychle - co teď?! Odmyslím si, že na obrazovce vidím velkou ikonu francouzského filmu a pomyslím si jak je ten chlápek, jako načapaný nevěrník, pohotový. Vymyšlené výmluvy sype z rukávu jako barový kouzelník na poslední štaci svého turné, jen aby si zachránil záletnou kůži před přirozeně zvídavýma otázkama své ženy Sofie. Nepřestanu se mnohdy obdivovat, že možná i v reálu existují ženy, které dokáží být ženiálně rafinované, velice chytré, a veliké ve svém charakteru, aby nakonec byly ony těmi vítězi. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Kritici často Jean-Paulu Belmondovi (Stephane Margelle) vyčítali, že ve snímku strhává všechnu pozornost na sebe. (Olík)
  • Jeden z filmů Belmonda, který nesklidil celosvětový úspěch. Promítal se na 2 kontinentech - v Evropě (Francie, Západní Německo, Nizozemí, Španělsko a Maďarsko) a v Asii (Japonsko a Jižní Korea). (Varan)
  • Margellova vila je skutečně v St. Paul du Vence, GPS - 43°42'24.134"N 7°6'9.705"E. Margellův byt je na pláži v Nice - GPS - 43°41'37.328"N 7°15'15.770"E. (Haniczka)

Reklama

Reklama