Reklama

Reklama

Když se mimozemská kosmická loď zřítí na Zemi, lidé zde právě prožívají období Vikingů. A skandinávští bojovníci se pustí do bitvy s tím nejneobvyklejším nepřítelem. Užijte si sci-fi thriller z dílny režiséra Howarda McCaina.  Mezi hvězdami zuří staletí staré bitvy. Jedna z vesmírných lodí se zřítí na Zemi, konkrétně do fjordů Norska. Přežije jen Kainan a k jeho velkému zděšení také Moorwen – divoké stvoření podobní zvířeti, které záměrně škodí těm, kteří mu v jeho očích ublížili. Moorwen zabíjí všechno, co mu vstoupí do cesty. Kainan se musí chtě nechtě spojit s Vikingy a zničit agresivní bestii dříve, než ona zničí je. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (421)

Fr 

všechny recenze uživatele

..zabíjí lidi, zvěř, světlem přitahuje oběť. A páchne. Jako smrt. ,,Nic takového tu není!“ ,,JE, PROTOŽE JSEM TO PŘIVEDL!“….“ Na úvod takový ty sci-fi serepetičky, cesta časem do středověku – to můžu. Pravda, neočekával jsem velké představení. Ono také (asi z úsporných důvodů) toho kolikrát není moc vidět. A příběh na základě dětských povídaček – to zase není tak důležitý. Zato mi chybělo větší charisma u herců, protože není důvod je milovat či nenávidět, hltat jejich slova a oslavovat jejich činy. Což je asi největší problém. Myslím, že takovej R.Emmerich by to možná líp nenatočil, ale reklamou by nás totálně zblbnul! PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Vikingové táhnou! Proto všichni budeme sledovat hokejové mistrovství světa! Tam si ty emoce vynahradíme! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já se na tenhle film docela těšil. Líbil se mi nápad. Během filmu mě ale každá další minuta začala čím dál tím víc srát. Ze začátku jsem si představoval brutálně zajímavý sci-fi, pak jsem zpozoroval a když jsem si uvědomil, že z toho filmu bude nějakej trapnej lov na vetřelce, byl jsem okamžitě nasranej. Takovejch filmů je miliarda. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Ron Perlman si zrejme z placu Hellboya 2 odbehol na Outlandera pričom so sebou vzal i kamoša z natáčania Johna Hurta a strihol si priam fantastický nástup na scénu s dvomi kladivami urážajúcimi hlavy nepriateľov. Kombinácia fantasy/sci-fi to zrovna nie je veľká ale ako béčko je to až prekvapivo dobré. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Když jsem v zahraničí koupil velmi originalní DVD Outlandera měl jsem radost. Je sice až moc originální, proto ho mohu kvůli regionu 2 pouštět pouze na počítači. Film se mi libil, byť moje angličtina není až tak dobrá. Moorwen jsou originální monstra jak mají být. Psychologický profil Kainana je rozpolcený. Ale nakonec se rozzlobím. Intersonicu, Intersonicu co js to provédl s názvém. Vikingové II? Český název je zavádějicí, Outlander není vůbec pokračováním filmu Vikingové. Rok 709(Outlander) byl před rokem 922(Vikingové). Švedsko nebo Dánsko není Norsko.Maximalně by to intersonic mohl nazvát Vikingové, epidoza I: Outlander. To už by se lépe hodil název Vikingové II pro Pathfindera neboli Cestu bojovníka. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Outlander není nepovedený film. Na béčkové poměry rozhodně ne. Nejhorší na něm vlastně je jeho český název, a za to tvůrci pochopitelně nemohou. Takže co tu máme? Sice klišé-variaci na 13th Warrior (ano, na Vikingy, další takový svérázný CZ distributorský počin), ale zato velice příjemně obohacenou o sci-fi prvky. Triky nejsou (stále se pohybujeme v béčkových vodách) až na jeden „protažení chlapa zdí“ moment vůbec špatné, hudba je dokonce velmi dobrá, herci také (to proto, že ti jsou áčkoví), postavy jsou vesměs sympatické (ale jedna z nich se Boromir vážně jmenovat nemusela), mimozemské světélkující bestie se vydařily, dobře se na to kouká, stopáž nevadí, protože kdykoliv by se zdálo, že filmu dochází dech, přijde parádní scéna jako běh po štítech nebo flashback z vesmíru… Kvůli sci-fi zápletce bych film spíše než s původními „Vikingy“ srovnával raději s Predátory roku 2010. A ti, ačkoliv zdánlivě vypadají lépe, jsou o dost nudnější, nezáživnější a hloupější. Největší minus: Trestuhodně nevyužitý Ron Perlman. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy se Kainan (Jim Caviezel) loučí se svojí rodinou a z okolí se ozývají hlášení v jejich rodné řeči, mluví on i jeho manželka anglicky, tedy jazykem, který se Kainan "naučil" až po ztroskotání jeho lodi na Zemi. (Richie666)
  • Ve filmu dokáže zmáčený Kainen (Jim Caviezel) pouhým křesadlem rozpálit zvlhlou louči. To je ve skutečnosti nemožné, především křesadlem, které není schopno k takovému úkonu vydat potřebný žár. (Conspi)

Související novinky

Klasiky v novém šatu

Klasiky v novém šatu

19.05.2009

Edgar Allan Poe (na obr.): „Zánik domů Usherů“; Emily Brontë: „Bouřlivé výšiny“; Miguel de Cervantes: „Don Quixote“. A k tomu švýcarská legenda o kušostřelci Vilému Tellovi. Ano, nové adaptace… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama