Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní vysokoškolačka Valentina (Sophie Marceau) studuje literaturu na pařížské Sorbonně a právě se připravuje k závěrečným zkouškám. Žádný odpočinek, žádné volno, žádné večírky, téměř žádný spánek a především a hlavně ... žádná láska! Věří, že jedině tak obstojí před zkušební komisí. Jednoho dne se však odehraje něco, s čím nepočítala. Potká charismatického hudebníka Neda – a bláznivě se zamiluje. V tuto chvíli stojí před osudovým rozhodnutím: zahodí roky obrovského studijního nasazení, nebo odmítne lásku? Nebo se snad dá obojí skloubit dohromady? (North Video)

(více)

Recenze (43)

Vlad 

všechny recenze uživatele

Film iduci na nervy! Tak na 2* a nebyt Sophie Marceau tak ani na tolko. Tretiu * pridavam za bobrika - Sophiin bobrik zasluzi bonusovu * sam pre seba :D . A je to aj trochu skoda, lebo jedna sa sice o jedoduchu latku ale dala sa z toho vytrieskat aj nadpriemerna romantika. To by ten snimok ale nesmel posobit tak prestrihane, polovica dialogov by musela zasluzene skoncit v kosi a hudbu by nemohol robit Vladimir Cosma. Ten dodal asi len suflikove kompozicie, ktore v kazdom z jeho predchadzajucich filmov odmietli. Neviem k akej katastrofe by som tuto filmovu hudbu prirovnal... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nejzamilovanější film, jaký jsem zatím viděl. A takový umějí natočit jen Francouzi. Sešla se tu opět trojka, která se už společně podílela na filmech 'Večírek' a 'Večírek 2' a to scénáristka, režisér a představitelka hlavní role. Údajně se říká, že je to vlastně jejich pokračování, protože stylem jsou si velmi podobný. Sophie Marceau tu hraje krásnou přirozenou francouzskou studentku se svými chybami, která má před zkouškami, a která potká muže který se do ní zamiluje. Jejich milostný vztah tu však prochází všemi překážkami, jaké se kdy mohli naskytnout. Závěrečné vyznání lásky během školních zkoušek, kterou předcházela bolestná hádka, je to nejlepší z celého filmu. Nejedno oko nezůstalo suché. Herecké výkony jsou velice uvěřitelné, příběh se odvíjí plynule a je doprovázen nádhernou melodií, která je vlastně hlavním songem tohoto vynikajícího filmu. Romantický film, který se hodí na každý romantický večírek. ()

Reklama

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Krásná Sophie Marceau a charismatický Vincent Lindon. Oba herci hrají přirozeně a je tam cítit jiskření. Celý film navíc podtrhuje nádherná hudba Vladimira Cosmy - nejvíc se mi líbí ústřední píseň You call it love. Tento film jsem viděla poprvé zhruba před 20 lety a zamilovala jsem si ho. Proto mě potěšilo, že ho nyní vydali na dvd a já ho mohla opětovně zhlédnout. Tento film rozhodně patří mezi mé oblíbené romantické filmy. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Milostný film jak víno ze studentského prostředí. Velice pěkná romance. Zde jsem ten závěr před zkušební komisí na konci prožíval neskutečně s nimi, jelikož jsem se na tento film koukal večer před ranním plněním státní zkoušky, kterou jsem nakonec splnil, ale byl jsem totálně napnutý jak struna, u toho jejich mluvení z patra před komisí. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Opravdu téměř hloupý film s krásnou Sophií Maceau. Ta když rázně kráčí Paříží v černém triku bez podprdy, člověk by dal i pět. Režiséra ani scénáristu jsem tedy moc nepochopil. Udělali takový romantický guláš o velké lásce(ale vona zas tak velká není) a o velkém intelektualismu hlavních postav (ale oni jsou to prakticky pitomé děti, kteří se vzájemně jakoby míjejí). Valentýna je takový rozmazlený fracek, která veškerou životní energii vloží do vysoké školy a souvisejících aktivit. Asi si ta hloupá husa neuvědomuje, že nakonec bude dělat někde šmudlu za více peněz v PR anebo se bude realizovat za úplné šušně jako učitelka literatury na gymplu. S tím muzikantem je to obdobné, má idol Toma Waitse(to já taky) ale hraje s kapelou úplný sračky. A tak nevím, co chtěli ti tvůrci vlastně říct... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme vyfúkne jeden kšeft hudobníkovi Nedovi (Vincent Lindon) akýsi Cosma. Ide o narážku na známeho skladateľa Vladimira Cosmu – autora soundtracku k filmu "Študentka" a mnohým ďalším. (cure)

Reklama

Reklama