Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keith Nelson (E. Stoltz) studuje na prestižní střední škole. Se spolužáky si příliš nerozumí, jeho kamarádkou je nespoutaná amatérská bubenice Watts (M. S. Masterson). Keith je zamilován do krásné spolužačky Amandy (L. Thompson), využívá také pomoci své kamarádky, aby se jí přiblížil. Nakonec však Keith pochopí svůj omyl a zjistí, že štěstí bylo po celou dobu mnohem blíž, než se domníval - zanechá marné snahy a vrací se k Watts. (ČSFD)

(více)

Recenze (29)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ne úplně nejznámější osmdesátkový film z dílny Johna Hughese. Překvapivě ani oblečení není tak křiklavé a songy tak profláklé, přesto jsou 80s z filmu cítit až za roh. Na Snídaňový klub, kde účinkovalo tvrdé jádro Brat Packu, opravdu nic nemá, nicméně Báječnou chvíli mohu s klidným svědomím zařadit mezi to nejlepší z produkce 80. let v rámci (teenage) romantických komedií. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja viem, ja viem, je to sračka, ale pod všetkou tou kopou gýčovitosti a klišé sa nachádza síce ohratý, ale naozaj pekný, romantický príbeh so sociálnym presahom (ako vlastne takmer vo všetkom od Hughesa z osemdesiatych rokov). A presne tak to mám rád. V slabej chvíľke by som možno uvažoval aj nad plným hodnotením. Delil ma od toho asi len príšerný soundtrack a fakt, že mám s týmto filmom jeden osobný problém. Ide o to, či Leu Thompson, alebo Mary Stuart Masterson. Tú prvú mám rád už od detstva (Káčer Howard), tú druhú o niečo kratšie, ale zasa poriadne (Benny & Joon). Tak koho? Jasné, že Mary! Stolz má blbý vkus. ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Koukl jsem na tento filmek, hlavně kvůli Lee Thomspson, ale celkově jsem byl velmi spokojen. Přestože je od začátku jasné jak to bude vypadat, obsahuje film příjemné herce, pohodovou atmosféru a celkově se na to dobře kouká. Neodpustím si poznámku: Když člověk koukne na to, co točí např. jako středoškolské romantiky v posledních letech, nestačí než zamáčnout slzu nostalgii. Viva la 80! ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Není mnoho lepších kombinací, když máte v oblibě středoškolské osmdesátky a zrovna chytnete nostalgickou.....no uznejte, John Hughes, Howard Deutch, Lea Thompson.......problémem je, že těch pár minut slávy postavy hrané Ericem Stoltzem je až příliš jasně nalinkovaných a v jádru prostých jako státní vlajka Libye. Prostých, ale neškodných........jenom taková mile nekomplikovaná, sociální pohádka dle hesla 80´s rules. ps: Já bych osobně bych si teda nechal Leu..........a Mary na víkendy:D ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkové americké správňáctví (teenageři se pokouší vzepřít se konformitě reaganovského období, elitářští snobové vs hrdinové dělnické třídy) + okouzlující Mary Stuart Masterson (její řidičský hábit je asbolutně dokonalý) + hudební pecky typu "Beat's So Lonely" od Charlieho Sextona + nezaměnitelná dobová atmosféra = extrémně naivní (což též o něčem vypovídá), leč současně nadmíru zábavná a chytlavá sonda do života (ne)obyčejných středoškoláků. 8/10! ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama