Reklama

Reklama

Jedné noci v jednom městě

  • USA One Night in City
Trailer

Obsahy(1)

Víte, co se stane, když si člověk přišije cizí ucho? Můžete v noci na Žižkově potkat džina, který splní všemožná přání? Myslíte si, že jsou ještě místa, kde se zastaví čas? Víte, co může narušit vystoupení hmyzího cirkusu, jaké má cíle městský myslivec a co vzrušuje jeho sousedy? Může se přátelit kapr se stromem? Může! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Anderas 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejednoho zamrzí, že tahle kolekce nesourodých povídek postrádá výraznější příběh a většina z nich vybouchne bez jakékoliv pointy, máme všichni tu čest opět popatřit na kvalitní kus české animační tradice a myslím, že předeším nás Žižkováky tahle pocta bizardním věkům naší čtvrtě nemálo rozehřála u srdíčka. A ani já výletu do kina nelitoval. A spíše než k plnohodnotnému filmu bych přirovnal k překrásně úchylné obrázkové knížce o roztodivných lidičkách a jejich osudech v uličkách města Žižkovského. ()

FoxMulder odpad!

všechny recenze uživatele

Zhruba po 15 minutách se na obrazovce objeví dvě děvčiny a koukají jak tele na nové vrata. První povídku jsem koukal úplně stejně. Pak už jen v povídce Jedné noci v jednom městě hraje Jigsaw na housle a tím to hasne. Chtělo by se napsat, to se musí vidět, ale... Snad jedině na halucinogenních látkách. Otřes, děs a nuda, delší asi tak o 67 minut, než by to mělo být. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, čo prevažuje, či to pozitívne alebo to negatívne. Stop-motion animáciu mám rád, česká sa vyznačuje detailami, ktoré si rád všímam (rozne drobné veci či iné drobnosti). So sympatičnostou postáv je to už horšie...ak to bol zámer, tak to bol zlý zámer. Aj poviedky sú kvalitatívne rôzne. Najviac sa mi pozdávala tá o odrezanom uchu, najmenej tá o živote v kaviarni. Škoda, že príbehy na seba nenadväzovali viac. Bolo by to zaujímavejšie. Hodnotenie: 55% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Jan Balej, kterého všichni známe z Fimfára 2, se rozhodl vytvořit souhrn povídek, ve kterém si opět zahrají loutky. Příběh odehrávající se na Žižkově, postavy morbidní s prapodivnými úchylkami. Nejvíce mě dostala povídka Větvička a Ploutvička, ale nebudu tady spoilerovat, takže se podívejte sami.. ;) ()

czejny 

všechny recenze uživatele

Tento loutkový animovaný filmeček rozhodně mile překvapil. Ve spleti dnešních animáků se objevil jeden, který je něčím odlišný. Povídka Ulity nám poukazuje na divné chování dnešních lidí. Hlavní roli tu mají mravenci, kteří se nejen polámali...Trochu úsměvná povídka, o přátelích v každém ročním období, Větvička a Ploutvička. Poslední povídky jsou už spíše slabší. (Možná Ucho ještě stojí zato.) Nedoporučoval bych tento filmík všem těm, kteří si myslí, že jde o nějaké jiné Fimfárum, spíše vězte, že loutky můžou chlastat, fetovat i být jiným způsobem ujetý. Řečí loutek bych to shrnul: Uehmrrgftdooa aaoheemdki. Řečí lidí: Loutky vám toho na plátně moc neřeknou, ale jejich příběhy vás zaujmou. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Některé loutky dosahovaly výšky až 75 cm, oproti běžným 25 cm. Animátoři pro ně proto mohli používat reálné předměty. Nakupovali pro ně oblečení po second handech a ručičky postav byly odlitky dětských rukou. (Cherish)
  • Některé dekorace byly vysoké i dva metry, a tak animátor s kameramanem museli lézt po štaflích. (Cherish)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno