Reklama

Reklama

Nebezpečný cíl

  • USA Bangkok Dangerous (více)
Trailer 2

VOD (1)

Remake úspěšného akčního dramatu bratrů Pangových z roku 1999. Život nájemného /nelítostného/ zabijáka Joa (Nicolas Cage) se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy je vyslán na kšeftík do Thajska, kde má za úkol zlikvidovat nepřátele bosse místního podsvětí Surata. Jako pomocníka si najímá známou firmu, pouličního kapsáře a výtržníka Konga (Shahkrit Yamnarn), kterého se hodlá na závěr zbavit. Zpočátku jde všechno bez problémů. Ale jen do chvíle, kdy se Joe, do té doby zapřísáhlý vlk samotář, nečekaně sblíží s mladou dívkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (333)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zhruba polhodinu zaujímavé, s dobrou atmosférou a Cageom, ktorý je v rámci možností cool. Potom zrazu, bez zjavnejšieho dôvodu, hrdina začne porušovať svoje pravidlá a správať sa ako idiot. A z filmu sa stane turistický sprievodca s nudnou romantickou líniou a Cageom strúhajúcim trápne zamilované ksichty. A záverečná prestrelka, napriek slušnému bodycountu totálne nezáživná, už to veru nezachráni. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jen Cage odpouští.. Jistě, příběh tohoto bangkokského vykoupení je otřepaný jak penis vymočeného muže s Parkinsonem, Nicky podle nasvícení vypadá buď jako gumový terminátor, co si v jedničce skalpelem odřezává sklivec či jako cikánská věštkyně a v okamžiku, kdy jeho asasín prodělává milostné vzplanutí k hluchoněmé magistře, chobot má nahoře a tváří se při tom jak koloušek, na jehož maminku zrovinka spadl posed, šaháte po pytlíku na zvracení. Jenže scény nájemných vražd jsou vcelku nápaditě natočeny, závěr je nestandardní a já si v rámci objektivity musím přiznat, že být na místě toho nebožáka olympionik Statham, tři hvězdy bych bez okolků vypotil.. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Cageova série hovadin pokračuje. Tentokrát se představuje jako nájemný vrah, milovník slonů a hluchoněmých lékarnic, který se zaplete s docela špatnými chlebodárci. Já nevim, jak to ten Cage poslední dobou dělá, ale měl by vyměnit agenta,kadeřníka a navštívit hereckou školu, protože takhle už to dál nejde. Strach z něj totiž jako ze zabijáka nejde vůbec, drsně už díky těm vlasům taky nevypadá a tak je většinu času opravdu k smíchu. Jenže abych nenadával jenom Nicolasovi, tak bratři Pangové to taky pěkně podělali. Jejich originál jsem neviděl, ale podle zdejšího ohodnocení je asi o hodně lepší než tento jejich naprosto zbytečný remake. Nemá to atmosféru, napětí nenajdete ani čínskejma hůlkama, Cageova postava vás vůbec neosloví, je to nudný a hlavně strašně pitomý. A ani akční scény to nezachráněj, protože hůř zfilmovanou akci už jsem dlouho neviděl. Fakt mě to namíchlo. Já vim, že teďka budu moc tvrdej a možná malinko přeháním, ale mně to chvilkama přišlo jak nějaká moderní Seagolovka, na kterou Steven přes všechny "pracovní nabídky" zapomněl a tak za něj zaskočil Cage, kterej už je na tom herecky podobně. Prostě posralo se všechno, co se posrat mohlo a doufám, že Pangovci vypadnou z Hollywoodu stejně rychle, jako do něj přišli. 1* za hudbu a docela slušnej začátek v Praze. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pekelný Nicolas je zpátky. Na hlavě má mop bez násady, na levé ruce škrábance od kočky a když zrovna nestřílí lidi v jedněch z nejnudnějších akčních scén letošního roku, krmí slony, hlásá moudra a randí s hluchoněmou lékárnicí, kterou utáhnul na prášky proti bolesti a pálení žáhy. Ty voe... Od stále vyčpělejších Pangů jsem toho příliš nečekal, obzvlášť když se rozhodli remakovat svůj asi nejlepší film, ale to při psaní scénáře nechali mozek za dveřmi a rozhodli se, že to Nicolas a spol. nějak uhrají? V Bangkok Dangerous neumí hrát nikdo. Cage je - s výjimkou lodní honičky a závěrečné přestřelky - vyloženě k smíchu (romantickou linii tesat do kamene), jeho asijský poskok nemá kromě tupého zírání co na práci a v nezajímavosti by záporákům mohl konkurovat snad jen Dougray Scott. Těch pár režijních nápadů, kamerových obletů a Tylerových hudebních tónů to nemá šanci zachránit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Verím, že Pangovci a špeciálne kameraman si prácu na tomto filme, respektíve opätovnú prácu na tom istom, poriadne užili. Podľa mňa je Bangkok Dangerous zaujímavo nakrútený, z veľkomesta máte úplne odlišný pocit, aký si vopred myslíte, že budete mať a kamera zaujíma stále nové uhly a je tu prekvapivo dosť detailov. Taktiež nie je od veci spomenúť strih. Bohužiaľ Cage je tu zle obsadený, pôsobí ako kúzeľník z Next; rovnaký účes, rovnaká naivita ohľadom žien, len s tým rozdielom, že je fakt neľútostný zabijak. Toto možno prejde pri ázijských postavách z pôvodného filmu, ale tu to skrátka pôsobí nedôveryhodne a nepresvedčivo. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel také v Praze. (S.U.E.S.)
  • Snímek bratrů Pangových je remakem jejich vlastního filmu s názvem Sniper z Bangkoku (Bangkok Dangerous, 1999). Tam byl však hlavním hrdinou hluchoněmý mladý Thajec. (hippyman)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama