Reklama

Reklama

Samatha cestuje se svými zhulenými přáteli na festival lásky, rock and rollový koncert v lesích. Cestou jsou napadeni místními burany, ale podaří se jim ujet. Netuší ovšem, že se v lese skrývá pomatený šílenec v masce Ronalda Reagana. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Z tohto majú byť ďalšie diely....jesus...to čo bolo...asi som sa mal nafetovať, aby som tomu pochopil, vrah bol fajn, ale všetko ostatné bolo celé zlé, aspoň, že to nebolo dlhé, Courteney Cox hrá " z princípu" (pozrite si kto je režisér), a Thomas Jane s Jason Mewes nezmôžu nič proti scenáru?. P. S. Film je fajn kvôli Marsha Thomason P. S. S. Nečakaný koniec, že ? ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

V podstate ide o vydarený režisérsky debut. Čo chcel však autor (Arquette) týmto filmom vlastne povedať? Snažil sa snáď na niečo upozorniť? Alebo chcel skrátka natočiť „len“ ďalší (nad)priemerný slasher? Možno oboje. Politický podtón je síce zrejmý (Reagan nenávidel hipisákov...), ale komediálne prvky podľa mňa vylučujú, že by sa jednalo o urážanie alebo zosmiešňovanie republikánov ako takých. Arquette podľa mňa len ukazuje kontrast medzi extrémnym konzervativizmom a extrémnym liberalizmom. Ale ako to naozaj myslel, vie len on sám. Každopádne sa k podobným úvahám vyjadril nasledovne: „But it’s a horror film and I’d like to say that no hippies or Republicans were harmed in the making of this film.“ Čo sa týka samotného filmu, vzhľadom na to, že sa jedná o debut, musím byť trochu milosrdnejší. Arquette si vyskúšal, aké to je za kamerou (pri spolupráci s Wesom Cravenom sa zrejme niečomu priučil), no asi by bolo lepšie, keby sa vrátil k svojej pôvodnej profesii a réžiu prenechával niekomu skúsenejšiemu. Dej filmu je dosť predvídateľný, čo považujem za veľké negatívum. Od začiatku napríklad vieme, kto (a prečo) zabíja nevinných hipisákov (ktorým som mimochodom aj ja prial smrť) alebo kto z hlavných postáv prežije. Tým pádom nemôže byť reč ani o celkovej atmosfére, ktorá nie je skoro vôbec strašidelná. Inak sa však jedná o vynikajúci námet a ak by sa ho chopil napríklad už spomínaný Craven alebo taký Carpenter, mohol to byť pravý masaker! Nedá mi ešte nespomenúť jedného herca, ktorý mi doslova vyrazil dych. Thomas Jane (ako ste ho ešte nevideli) totiž podáva možno najlepší výkon svojej kariéry. ()

Reklama

kritiklon odpad!

všechny recenze uživatele

U tohoto "cosi" nefunguje vůbec nic. Všechny postavy nejsou ani k smíchu ani k pláči. V případě zabijáka nefunguje ani hrůza, děs, překvapení, napětí, znechucení atp. což je u hororu dost podstatná záležitost (alespoň jednou za film by měl člověk něco z toho pocítit). Spíš převládá znechucenost a pocit ztraceného času jenž jsem mohl využít lépe kdybych dělal milion jinejch věcí! A ty politické vsuvky, to byl vrchol trapnosti! Arquette není dobrý herec zato je velmi špatný režisér. Davide příště už raději ne. Běž raději točit braky o hladovejch pavoučcích a režisérskou židli přenechej jiným umělče! půl* za 13% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nalákal mě trailer a hlavně malej kluk s motorovkou. Tak nějak to splnilo moje očekávání, i když to mohlo být zpracováno mnohem líp. Na komedii málo humoru, na horor málo (propracovanějších) vražd, nebo alespoň nějaká atmosféra. Reagan mě docela bavil, hlavně (spoiler) jak tomu jednomu hipíkovi nejdříve podá ruku a pak ho sekne (spoiler). A pak ten týpek, jak každýmu říkal trhni si.... Některé vtípky jsou fakt dobré, ale na celý film je tam všeho (humoru/hororu) málo, je tam spousta hluchých míst.... A trvalo mi dlouho, než mi maska vraha začala připomínat Reagana, podle mě mu zas až tak moc podobná nebyla. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

David Arquette, silne podpriemerný herec, ktorý sa zviditeľnil úlohou prisprostlého policajného dôstojníka v Cravenovej trilógii "Vreskot", si uzmyslel, že sa stane režisérskou celebritou. Žiaľ tento jeho pokus vyznel presne tak ako tá spomínaná rola vo "Vreskote" - prisprostlo. Obávam sa, že i to je slabé slovo, aby dostatočne vystihlo úroveň filmu "The Tripper". Úbohý, rádoby komediálny, slasher plný smradlavých pseudo-hipiesákov, sprostých kecov, zle natočených drogových scén, primitívnych politických narážok a ďaľších trápností; skrátka nehorázna chujovina. Presne to sa podarilo natočiť tomuto netalentovanému, ale mimoriadne iniciatívnemu, babrákovi. * ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Během natáčení často pršelo, ovšem v jediný den, kdy se měla natáčet scéna s deštěm, ani nekáplo. (Holina)
  • LSD aneb kyselina lysergová byla poprvé syntetizována v roce 1938 Albertem Hofmannem ze švýcarské firmy Sandoz. Její ohromující účinky však objevil až 16.dubna 1943, když se mu omylem dostala do úst, což vedlo k prvnímu LSD tripu v historii, který u šokovaného Hofmanna začal při jeho cestě domů na kole, podle čehož se tomuto dni říká The Bicycle Day. (formelin)
  • V Nemecku bežal tento film pod názvom President Evil. (beso74)

Reklama

Reklama